Gå till innehåll

eddie

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Kanske ska titta på vad för spectra alla dessa lysen har samt watt/par/pur...bifogar en bild gällande spectra på en kinabox..:-D
  2. Reuben..där har du lite fel tycker jag om basic å inga inställningsmöjligheter..pro har du 3 kanaler på med inbyggd timer sen finns det ramping modellen och slutligen wifi å de har fler inställnings möjligheter. Sen om dessa är bättre än radion m.m har jag ingen aning om. Vet att 32" har 121 led* 3 riktiga watt samt en bra ljusuppsättning.. Sen absolut ju mindre lättare ramper desto bättre..tycker inte sj att de är klumpiga men smaken är som baken;-) Man får mycket för pengarna iaf..
  3. Reuben..där har du lite fel tycker jag om basic å inga inställningsmöjligheter..pro har du 3 kanaler på med inbyggd timer sen finns det ramping modellen och slutligen wifi å de har fler inställnings möjligheter. Sen om dessa är bättre än radion m.m har jag ingen aning om. Vet att 32" har 121 led* 3 riktiga watt samt en bra ljusuppsättning.. Sen absolut ju mindre lättare ramper desto bättre..tycker inte sj att de är klumpiga men smaken är som baken;-) Man får mycket för pengarna iaf..
  4. En sb reefligt kanske? Riktigt bra ljus setup. Har sj beställt 2 st 32" pro
  5. skulle klippt den men inte ända upp så du har dött skelett kvar å limma på
  6. Varför inte någon jebao RW modell tyst å brett flöde samt billig;-). kör sj med 2 St RW20.
  7. 2 8:or blir nog bra men annars 2 15 så du har inför uppgradering;-) har sj 2 20 i mitt 720 kar å kör de på lägsta.. Satans bra drag i de samt stort utflöde...20 cm under ytan å man ser hur vattnet dras ner. Grymt nöjd.
  8. [ATTACH=CONFIG]124560[/ATTACH] Personligen tycker jag giesemann är bättre än redseas
  9. Personligen tycker jag giesemann är bättre än redseas
  10. 1 -2 ggr / dag...3 kuber frysfoder samt pellets och någon räka till igelkotten..
  11. Alt doppa den i rovatten utifall att det finns skadedjur i den. Man kan oxå blanda druvsocker i en behållare med ditt akvarievatten o doppa den i några min. Blir som en boost. Har funkat för mig.
  12. Så i ditt fall så har du en belysningsyta på 170-75 samt akvariedjup på 60:-D MvH.Eddie
  13. Hej.ursäkta sent svar. Har en giesemann infinity 2*250 ny 4*54 t5 och är 120 lång. belysningsytan är 170*75 samt 75 djupt för saltvatten. Sötvatten funkar den till minst 20 cm större yta på samtliga mått. mitt kar är ca 160*65 och 68 djup. Funkar klockrent :-D
  14. Hej jag har en giesemann infinity 2*250 ny samt 2*54 t5 å min hänger ca 20-25 cm över ytan... akta bara för stänk på ny glaset..gjort den missen å det blir skapligt med glasbitar små oxå då det är härdat..dyrt blev det oxå då de inte finns maskiner i Sverige å tillverka dessa. 450 sek kostade 1 till min å beställde från giesemann.
  15. Men börja kolla om du har döda turbosar fiskar m,m alt övermatning..vad å hur många fiskar har du...?? finns de som är så mycket bättre på detta en en annan men har märkt att det bästa är att skriva något sjukt då kommer svaren..
  16. PRECIS chaeto is da shit.. men tar iåf lite tid.. men får man till det så är det suveränt...vodka också enligt mina erfarenheter..å hade sj bra över 50 i mätningar... men det är säkert annorlunda från kar till kar..eller?
  17. kanske inte är det bästa men vilket är det bästa?
  18. Profi...har provat andra men denna tycks stämma ok med de vattenprover jag lämnat till andra..
  19. Inte så bemästrad i vodka metoden..men sjklart sänker den nitrat!! sen finns det ju andra metoder som nämns i den tråden som är superlång.. Menar inte att man bara ska hoppa på vodka eller något annat.. bara för att men ..om man får välja med ett helt vatten byte kontra lite sprit så vet iaf jag vad jag väljer sen efter det får man ju kolla upp varför om det beror på över matning m,m eller något annat ..har sj haft skyhöga nitratvärden fiskar klarat sig utan problem dock inte koraller..gav mig in på vodka enbart för att se..inte väs nu utan enbart vodka.. tryckte ner nitraten skapligt...å om man nu kan förlita sig på saliferts nitrattest vilket jag gjort så gjorde det en skaplig skillnad.....inte dag ett eller 2 utan efter ett tag..sen finns det ju mycket därikring som man ska tänka på.. hade närmre 100 i nitrat då jag började med vodka.. testade med matrengöring minskning av mat m,m men minskning av mat är ju heller inte hållbart då fiskarna är hungriga..
  20. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?10932-Vodkametoden står en hel del annat matnyttigt i denna tråd
  21. Dra ner på matning? vodka? skaffa chetoalger?
  22. http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=597+322+1471&pcatid=1471
  23. Jag personligen hade placerat den i akvariet
×
×
  • Skapa Ny...