Gå till innehåll

Afrodite

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Allt saktade ner. Den här våren blev för mycket med steloperation efter en olycka och flytt till nytt hus därefter. Så karets innehåll plockades ner i en plastbalja med den mest nödvändiga tekniken. Och där har det stått och gått för sig själv, styvmoderligt behandlat under 2 månader. Inte ens ett vattenbyte, bara lite mat och påfyllning av vatten. Men till min förvåning så ser det fantastiskt bra ut. Mjukisarna växer och har fina färger. Tom min sexy shrimp ser ut att må väl. Inga algproblem överhuvudtaget. Nu är det ju lite tråkigt att ha allt i en plastbalja. Så igår fick jag äntligen upp karet på sin plats, satte i tekniken och fyllde på med vatten, salt och en del vattenberedningsmedel. Då jag fick använda kranvatten eftersom jag inte har någon egen osmos. Så det blir en omstart nu.
  2. Spännande ändå även om det va synd på första kullen. Men håller tummarna att nästa kull blir bättre lycka med.
  3. Jadu, jag vet inte vad jag skall tro. Jag har valt att inte testa vattenvärdena just nu. Någon klok sa till mig att det fanns annat i karet som är känsligare som borde tagit stryk tidigare. Så jag valde att inte testa. Kan ju ändå inte göra så mycket åt det, och till synes så ser det ut att må bra i karet i övrigt. så i så fall känns det mer troligt att just den pipen va dålig. Får observera karets invånare och se tiden an
  4. Lite fler bilder. Alla i dagsljus. Ni får ursäkta kvaliten, jag är ny på att försöka fota i karet. Fick med lite fripassagerare när jag köpte gröna kenyaträd, I dagsljus är dom bruna som på bilden. Men i blåljus har dom varit lite knepiga. Jag har tyckt att dom sett rödaktiga ut, men idag blev dom som rosa i mitten istället. Dom har nyss slagit ut, så vet inte riktigt vad jag skall tro att det är för några typer. Min lilla terrorist röjer fram och bråkar även med dessa. Min Florida Riccordea verkar trivas fint. Sexyshrimp, med grönt kenyaträd och någon slags röd discus som blir riktigt snygg i blåljuset. Också en fripassagerare, glömt vad den heter, vill minnas att den kallas Candy cane eller liknande.
  5. Lite bilder. Mitt Bluestriped pipefishpar, numera finns bara honan kvar Min elaka blå dvärgeremit som här är i bästa fart att sno mat rakt ur munnen på min Rhodactis.
  6. Får man strypa en eremit? Jag blir tokig. Jag köpte en pipefish före jul, en fin gulrandig. Den va kinkig i maten, men den åt glatt upp mina tångräkor och någon copepod fryst snappade den åt sig. Men redan efter någon vecka så satt en morgon min dvärgeremit och åt på den. Själv låg jag på sjukhus, så va inte där, men fick höra att eremiten glatt satt och åt en morgon. Så jag antog att den va för kräsen i maten och matvägrat och blivit svag och därför blev till måltid för eremiten. Så nu i januari vågade jag mig på en annan sorts pipefish. Bluestiped pipefish. Superfina, men små, 4-5cm långa. Ett par en hona och en hane. Oskiljaktiga, så fina. Pigga, simmade runt som tokar med varandra. åt det mesta, både levande och fryst av flera olika sorter, artemia, copepods, mysis, lobstereggs... Var mer matglada och lättmatade än mandarinen. Allt såg så fint ut. Så tittar jag in nu igen och vad tror ni jag ser. Jo då sitter min blå dvärgeremit och äter glatt på ena pipefishen. MORRRRRR...... vad tusan.... Börjar undra om inte eremiten är problemet, för den här gången va det ingen tvekan med maten, dom åt så fint och såg så pigga ut. Tittade in i karet i morse och allt va finnt. Tittar in nu igen och
  7. 2 (ibland 1) gång per dag. Det beror väl på lite vad man har för levande i karet. Man får anpassa sig lite efter deras behov.
  8. En mandarin, Picturatus va min första fisk som nybörjare i ett 80L. Den mår bara fint. Jag bad dom visa i affären att den åt fryst. När jag såg att den tog mat med aptit där så fick den följa med hem. Min äter numera blandat, både levande, fryst och även flingor och skalade artemiaägg. Men visst är den kräsen, man märker snabbt vad favoritmaten är. Tex äter den mycket bättre om jag ger den fryst artemia, medans den helst undviker den frysta mysisen. Copepods, nykläckt artemia, cyklops, lobsteregs... den äter det mesta.
  9. Just betalat, men insåg att jag kunde inte skriva mitt namn någonstans. hoppas ni kan se betalningen ändå.
  10. Två nya invånare har flyttat in i karet. 2st bluestriped pipefish. Skall vara en hona och en hane. Men dom är så ytte pytte små att det är svårt att se skillnad på dom. Men dom är riktigt söta, viker inte från varandras sida utan simmar som klistrade bredvid varandra i karet, runt runt, hade dom kunnat hade dom nog "hållt svans". Bilder kommer när jag lyckas hitta sladden
  11. Vad fint det blir Krille och så roligt med hästarna. Grattis, blir roligt att följa.
  12. Har tryckt i skumfilter i botten nu och flyttat den närmre mitten. den är fortfarande snöstorm, men nu får jag vänta lite
  13. Tack, får pröva att flytta den och lägga till lite mer filtermatta. men förstod inte riktigt vart i själva skummaren du sätter den. är det i den löstagbara genomskinliga biten längst ner som du trycker in skumgummi/filtermatta?
  14. Jag har bara två fack, det i mitten är borta. Skummaren sitter längst till höger tillsammans med doppvärmaren I mitten en löstagbar bubbelfälla med en påse filterkuor under. Längst till vänster sitter streamern. Nu har jag valt att använda ytskummarfunnktionen, men såhär såg det ut innan jag bytte till ytskummarfunktionen.
  15. Skummarna driver mig till vansinne. Jag får det inte att fungera bra. Har ett 80L Blenny och satt Tunzes minsta skummare i bakre sumpdelen. Men den spyr ur sig microbubblor något galet. Vad kan tänkas vara fel? Jag får det inte att fungera.
  16. själv hävdar jag att en ny ATO definitivt måste vara årets julklapp. En enkel sak skulle sitta fint utan tusen sladdar.
  17. Sakta sakta framåt. En ny liten disc har hittat in i mitt kar. Att försöka fånga färgerna va svårare än jag trodde. Men efter lite trixande med kameran så fick jag även bild på min nya lilla skönhet, någon slags skiv/disc är det. Röd och härligt fin i det blå ljuset. Men i dagsljus ganska tråkig. I mitt kar är det ännu ganska glest. Jag har sattsat på att skynda långsamt. I mars flyttar vi. Så avvaktar med hästar fram tills efter flytten.
  18. Fint. Själva har vi en tradition. Istället för att smälla upp pengarna på nyår så skänker vi till något välgörande ändamål som barnen får välja. Känns som det ändå är fyrverkerier så det räcker o blir över. Känns bra mycket bättre att börja det nya året med att hjälpa någon istället för att elda upp pengarna.
  19. Min/mina sitter med magnet genom rutan högt upp på baksidan, längst till vänster bakom hålet. Så det har aldrig varit något jag ens funderat över. Bytte till Tunze igår. min sarcophyton tror jag vill ha lite mer drag när den fäller skinnet. Får se om /när jag byter tillbaka.
  20. Jasså, då förstår jag. Jag har aldrig flyttat den svarta glasskivan. bara flyttat pumpen/streamern. Jag har växlat mellan tunze 6015 och hydor coralias (nu minns jag inte exakt, men runt 1600). det har aldrig varit några problem, bara o dra rätt upp och trycka ner den nya.
  21. Nu vet jag inte riktigt vad du menar. Jag har fin vit corallsand i karet. Men aldrig upplevt att det varit ett problem med pumparna pga det. Sanden kommer ju inte i närheten av pumpen.
  22. Jag har ett 80L Blenny, också nybörjare. microbubblor i karet svor jag ve o förbannelse över ett tag. I mitt fall va det skummaren , Tunze 9001 som är boven. Jag löste det genom att sätta in en bubbelfälla. va ett tag sedan så har gjort om lite grann till. Använder nu istället ytskummarfunktionen på skummaren så ordnade så det funkade även i det trånga bakre utrymmet och satt in en filtermatta ovanpå bubbelfällans mittdel. Som tar små partiklar. Valde även att strunta i tunze 6015 som pump och har nu bara hydor coralian. det räcker för min del. blev för mycket drag annars och sätta den även där bak.
  23. Små babysteg framåt. Har möblerat om lite i karet och låtit några makroalger flytta in. I karet som man ändå får säga startades i sin nuvarnade form den 15 september finns: Snäckor- Nassarius babylonia och Trocchus och någon mer ännu inte identifierad. Mjukkoraller - Sarcophyton, Neongrön stjärnpolyp, Riccordea Florida, Discosoma, Rhodactis farout fuzzy neongrön, Makroalger - Caulerpa taxifolia & racemosa & Lentillifera En Mandarin Picturtus, En Sexy Shrimp och en Blå dvärgeremit.
×
×
  • Skapa Ny...