Gå till innehåll

lundisen

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Dags för en uppdatering! var på besök hemma hos Conny Anjemo och tittade på hanns fantastiskt fina kar. Jag kom heller inte tomhänt hem. Tack Conny för kaffet och den trevliga stunden och inte minst för fraggarna!
  2. står inte vad det är för plast men borde ju vara tålig med tanke på att den är för bil tvättning.
  3. jag har ett reefer 450 där nivån i skummar facket är 24 cm jag har också en vertex 180i skummare som enligt manualen funkar bäst med vatten nivå på 19-22cm. har under en tid funderat på hur jag bäst höjer skummaren och tänkte beställa "egg crate" och bunta ihopp till önskad höjd eller en hink som jag skulle klippa av. Det jag var mest tveksam till var all smuts som skulle kunna fastna under hinken eller i hålen. Dock så hittade jag en smuts avskiljande till hink på biltema som jag inhandlade för 30kr klippte av benen till önskad höjd och det bör perfekt. Diametern passar exakt till skummaren och ingen smuts kan fastna under. Kan rekommendera denna till den som behöver höja skummaren.
  4. Ja det var en riktigt rolig fisk. Ja det märkliga var att den alltid höll sig på botten så vet inte riktigt vad den gjorde. Det tog ett tag innan jag insåg attden inte var kvar i karet då den ibland var riktigt svår att hitta fast den var framför näsan på en.
  5. Köpte den på Amazon akvarium i karlstad. Dock så är den i fisk himlen nu efter ha hoppat ut under natten. Måste säga att jag saknar den då den var rätt rolig att titta på och så åt den maten som landade på botten.
  6. Det rullar på nya fiskar och nya koraller. Kommer lägga upp lite bilder snart. Dock såg jag en krabba klättra runt på min hystrix och mumsa polyper. Snabb som en blixt fick jag tag i den men den höll i sig för livet. Efter en stund fick jag släppa då jag inte ville bryta av min hystrix. Fick tag i den igen och kunde nog lyfta stenen så hårt höll han, dock är han 2 ben fattigare nu så han kan nog inte hålla i sig lika hårt nästa gång. krabba 1 Lundisen 0
  7. Jag har nu provat detta i 7 dagar eller nätter och kan inte se någon skillnad mer än att fiskarna gömmer sig när luftpumpen startar. Mina koraller har inte slemmat jag har inte klarare vatten än innan pH är oförändrat mot innan osv.... nu har jag en keramisk sten som antagligen ger för stora bubblor. Jag kommer att sluta testet nu men kommer att skaffa en sten i rosenträ och prova med i 7 dagar också.
  8. Kan inte heller se nån skillnad än. Min retur är också ca 1,5 m men jag tror inte att det är någon fara. Läste lite mer om det idag och såg att det var många som har haft problem med cyano alger och detta hade tydligen hjälpt till att bli av med det.
  9. Såg denna på en sten igår och jag trodde det var skräp. Nu klättrar den på rutan. Den är ca 1,5-2 cm lång och gul.
  10. Mikoto kul jag har också privat under natten (8 timmar) dock så jade jag ingen rosenträ sten utan en vanlig. Läste att bubblorna skulle vara 2 micron stora men har ingen aning hur stora mina var. Ljudnivån tyckte jag inte var märkbar. Nu på morgonen kan jag inte se nån skillnad men lamporna är inte tända än så får kika bättre sen. En intressant sak jag också läste är att pH blir stabilare med denna metod. Det stod också att korallerna skulle slemma en del det har jag dock ingen aning om det gjorde då jag inte orkade stanna uppe och kolla. Tänkte nu att jag skulle prova detta ett par veckor och se om smuts försvinner och om vattnet blir klarare. Hur gick det för dig har du iakttagit nån förändring? Det kanske krävs några nätters drift innan man ser nån skillnad? Mvh Christopher
  11. http://www.reef2reef.com/threads/micro-scrubbing-bubbles.224373/#post-2811395 här är en Lasse
  12. Såg igår på reef2reef om micro bubblor i akvariet. Det hela går ut på att nattetid fylla akvariet med micro bubblor som vad jag förstod kommer att transportera smuts effektivt till ytavriningen. Det man gjorde var att ha en syre sten under returpumpen och den transporterar bubblorna upp i karet. Någon som har testat detta? Vore intressant att höra vad ni tror om det.
  13. Ok som jag trodde skimmret gör det omöjligt att fota när pumparna är på. Jag får göra ett nytt försök senare. tack för tipset!
  14. Hallå! Ja jag fotade mycket förr men nu blir det sällan. Jag har en Canon EOS 450D och faktiskt också ett Tamron 90mm. Provade några macro bilder idag men blev inte bra, antagligen pga ljuset och cirkulationen på ytan. Brukar du stänga av pumparna? Vad använder du för inställningar? Mvh Christopher
  15. trevligt kar ser fram emot fler bilder!
  16. Snygga bilder!! Roligt att kunna följa tillväxten från 2014 till idag det har växt på bra. vad har du för kamera och objektiv?
  17. Nu har det tillkommit lite levande i karet bland annat 2 fiskar lite sniglar och koraller. Passade också på att sätta i ett quick filter som jag tänkte köra ett dygn för att får bort lite prticklar ur vattnet.
  18. Ok de jag har heter all-in-one. Rek dos är 35-145g : 100liter och jag har stoppat i 230g. Kanske skall fundera på att byta pump.
  19. Hej. Har en FM bio pellets reaktor som jag fyllt på med 200g pellets. Enligt påsens rekommendationer så ligger jag nu strax över min för akvarie volymen. Nu till problemet andra reaktorer jag har sett så cirkulerar pelletsen mer än vad det gör i min. Motsat sida från där pumpen sitter står det mer stilla än rör sig. Kan detta bero på att det är ganska lite pellets i reaktorn? Pumpen är fullt öppen så den ger Max. pelletsen ligger löst så densiteter inte ihopp.
  20. Snyggt! Hur länge har det varit igång? Kommer du ihåg hur mycket pellets du fyllde i reaktorn?
  21. Ja det är helt klart en lösning. Jag har inte så brottom än då jag la i stenen i onsdags så fiskar är inte atuellt i nuläget. Får se i nuläget hur vattenvärderna ter sig stenen jag la i har varit hos handlaren under en tid så skulle kunna kalla den inkörd samt 10 kg sand från ett inkört kar + 4,7 kg levande sand så frågan är om det kommer att bli något större utslag på testerna.?
  22. Ja Patrik det är helt perfekt. Jag misstänkte att det var i minsta laget med 2 men tänkte att jag börjar där. Nu väntar jag på att lampa nr2 skall komma då den jag fick var en tyna sun (till sötvatten) så jag vet inte hur det blir med 2 än. Jag tror det kommer att bli skugga i mitten, hur skulle det funka att sätta en A160we där blir det klent? Kanske är estetiskt snyggare att köra på samma lampor över hela. Ouscazz Tack! Jag vet inte än. Om jag skall suga från skummar kammaren och släppa ut i returpumkammaren så kommer ju de vattnet troligen bli delvist oskummat. Har du något förslag?
  23. Efter 9 år utan saltvatten så bestämde jag mig för att det var dags igen, med skilanden från förra gången satsa lite mer på en helhetslösning. Jag valde att köpa akvariet med bänk då jag inte är någon snickare som var bevis nog förra gången och jag aldrig blev nöjd med bänken osv.. Sagt och gjort detta inhandlades. Red Sea Reefer 450 Kessil A360we - Modell : Tuna Blue 2st Kessil Spectral Controller Kessil Gooseneck 2st Vertex Omega 180i AquaLight Osmos 300 liter/dag FM NPO Redu Pellets Filter ATI Doserpump 6 kanaler Jecod DCT 6000 Maxspect Gyre XF150 Jebao RW 15 2st Deltec 20w UV-C Eheim 200w värmare FM Balling Light set N/P reducing All in one Biopellets salt osv. Nu är karet fyllt med osmos vatten som tog en evighet, salt är blandat och 47kg ls är staplat samt 14kg sand.
×
×
  • Skapa Ny...