Gå till innehåll

ChefKanin

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sara
  • Stad
    Älvängen

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

ChefKanin's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

3

Omdöme

  1. Har du en grön Caulustrea? Enligt CEOn på Fauna Marin så blir Caulustrean blek och drar ihop sig om du har för lite zink i akvariumet.
  2. Det var förmodligen denitrifikationsbakterier som höll nitrat nivåerna stabila de första 2 månaderna. Sen dog bakterierna av amoniak /nitrit pga accumulerad övermatning. Tyvärr var testet egentlihen inte tillräckligt. Jag accepterade själv den här informationen för att det i teorin borde fungera. Det finns bara ett fåtal sätt at få ut nitrat ur ett akvarium. 1: Alg export te.x ett refugium man skördar, alger behöver och absorberar nitrat. 2: Vattenbyte. 3 Kemikalier som binder sig med nitrat. 4: Bakterier i syrefattig miljö som förbränner nitrat och får ut kvävgas som biprodukt. gasbubblor från sandbädden är ett tecken på detta. En syrefattig miljö med mycket yta låter utmärkt för denna process. Notera att denitrifikationsbakterier inte kan konkurera med aeroba baterier pga att syreförbränning är betydligt mer effektiv, vilket innebär att denitrifikationsbakterier förökar sig betydligt långsammare. TLDR: Mer yta till bakterier = Bra
  3. Det finns ytterligare några alternativ. Utöver DSB tittar jag själv på extra levande sten i sumpen eller Bioblocks (porösa keramasiska stenar). Tjocka bioblocks ser ut att fungera riktigt bra enligt de tester som BRStv har gjort.
  4. Kelvin är ljusets värme.
  5. Det är ett hum om vilket spektrum lampan har. En riktigt varm stjärna har mycket blått i sig och då är dess temperatur t,ex 16 tusen Kelvin. En blåaktig lampa är då 16000 kelvin.
  6. Vad har du för ljus? Hur gamla är lamporna? Har du något att mäta spektrum och lumen med?
  7. Gör en fälla och titta närmare på dem så kan du sortera bort dem som är fireworms och släppa tillbaks övriga.
  8. Det är sannolikt så att det är olika giftigt för olika djur. Koppar dödar inte fiskarna i normala behandlingsdoser mot parasiter men det dödar nästan allt annat och så småningom dör fisken också. I biodling använder man oxalsyra för att döda varoakvalster men bina mår inte så bra av det heller, bara att kvalstrens toleransnivå för oxalsyra är lägre. Din fråga är hur giftigt är det och då måste min fråga bli, för vad. Det kommer krävas ganska stora experiment för att svara på den frågan för alla organismer. I hobby världen brukar man nöja sig med trial and error (säger inte att man ska stanna där men det finns så mycket att ta reda på och någon måste tyvärr finansiera arbetet). Jag skulle undvika alla ämnen som inte finns naturligt i mina marina djurs naturliga miljö. När man använder de där neutraliseringspreparaten, kan man då använda osmosfilter för att ta bort biprodukterna och det tillsatta preparatet eller tar de också sig igenom filtret?
  9. Göteborgsvatten funkar förmodligen för många vanliga akvariedjur. De är oftast vanliga för att de är okänsliga. Grejen är att många av oss vill ha alla sorters djur för att göra ett så komplett ekosystem som möjligt och många organismer är känsliga för sånt som gifter och syrebrist. Man gör inte allt man kan för att hålla sina mer ovanliga djur vid liv om man inte garanterar en giftfri miljö.
  10. Jag har inte koll på Linköpingsvatten men Göteborgsvatten är renat med klor och klor är minst sagt giftigt. Själv har jag egen brunn så jag tänker testa mitt vatten innan jag bestämmer mig för att skaffa osmos utrustning eller inte.
  11. Vad har du för anemoner och koraller. Elefantöra och ett antal anemoner äter fisk och räkor.
  12. Jag kommer inte ihåg om det var en Ph-mätare eller en salthaltsmätare men metoden den använde borde teoretiskt sett fungera för både ph och salt. Det var nog en Ph-mätare som använde salt innanför membranet.
  13. En salthalts mätare jag har använt hadde en membranboll som absolut inte fick bli uttorkad. Ph mätaren du använder också använde ett känsligt membran som man måste sköta?
  14. Jag planerar att ha mandariner så småningom. Jag har planerat att ha copepod odling i refugiumet och så ska jag försöka odla andra plankton grupper i glasbehållare utanför akvariet. Inte bara för att få en varierad diet utan också för att jag är förtjust i sponges rörmaskar och sjöhästar. Jag vill även föröka synchiropus och då gäller det att det inte är ont om mat för att undvika rivalitet. Det ska tydligen inte vara svårt att få dem att föröka sig om de har fulla magar.
  15. Jag har förmodligen fler fel. Calciumkarbonat är inaktivt och stabiliserar därmed inte Ph. Studera med hjälp av internet är svårt och när man kommer någon vart (lyckas hitta fakta istället för rykten) inser man att det finns hål i forskningen.
×
×
  • Skapa Ny...