Jump to content

Sillen

Medlem
 • Content Count

  5,933
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sillen

 1. Tråkigt när du känner så Henrik, dock känner jag igen det från min egna aktiva tid. Jag tycker att du ska ta en titt på denna bilden: Detta är en detaljbild på ett stort och vackert kar. Har man kommit så långt som du har så måste man i bland stanna till och njuta av detaljerna och jag är helt övertygad om att du har massor av dessa detaljer. Frågan du måste ställa dig är vad du vill med karet och hobbyn. är du färdig med detta konstverket och kan du njuta av dess skönhet som det är? Om svaret är nej så får du fundera på vad du vill göra och vad som driver dig.
 2. Vilken härlig färg du fått fram på: Jag skulle vilja se denna när den acklimatiserats i det riktiga karet då den har en spännande färg!
 3. Har du bestämt vad du ska ha i karet, beskriv lite om dina tankar om levande!
 4. Och du har inte Lasses vackra krabba. Musslan var vacker.
 5. I mitt senaste kar hade jag inte velat se detta men olika kar har olika inriktning och din krabba är vacker!
 6. Lasse, efter kocknicks inlägg hittade jag Halichoerres chrysus, Canary wrasse på fishbase. http://www.fishbase.se/summary/4855 När jag tittar runt på bilder hittar jag fisken med klart olika färger, jag tycker att din har en mycket vacker gul färg. Några har teckning i "neongrönt" i " ansiktet", har din det beroende på ljuförhållanden eller är det ursprungsområden som avgör det?
 7. Härligt akvarium du har, är inte förvånad då jag vet att du är skicklig akvarist. Jag ska ta och söka lite information om de gula fiskarna, de var vackra!
 8. Mina problem löste du tidigare, har fungerat utmärkt sedan dess! TACK
 9. Härliga bilder. Gillar särskilt mycket Montipora peltiformis och Acropora solytariensis. Jag kan inte låta bli att vara förtjust i vackra SPS:er! Fortsätt gärna att lägga ut bilder!
 10. Jo då visst har även jag fantasier. Varför jag satte 150 l som max var i syfte att skaffa ett akvarium på test för att se hur stort mitt sug är, hur mycket tid är jag beredd att lägga på detta när det finns annat i livet som också tar tid.
 11. Härliga bilder! Inte annat än att det suger lite i akvarietarmen!
 12. Kundvård, skulle vilja säga att de flesta ligger i lä!
 13. Nu är jag egentligen en sådandär akvarist som gillar de sterila SPS karen, fast denna gung var imponerande.
 14. Tack för dina tankar! Jag har tidigare byggt upp akvarie från grunden och haft ett system som byggde på mina egna tankar. Det har definitivt sina fördelar och jag kan mycket väl tänka mig att göra om det i framtiden. Jag skulle i dag vilja utgå från ett begagnat kar då det är en utmaning i sig.
 15. Jag har fått tips om om prisvärda belysningar också. Någon som har erfarenhet att dela med sig av någon av dessa belysningar: Ai prime HD eller Hydra 26 hd Jag är fortfarande intresserad av erfarenhet från Red sea reef 170?
 16. Vad är det som gör det bra? Vill veta för att lära känna styrkor och svagheter ned systemet.
 17. Vad har ni för erfarenhet av ett Red sea reef 170? Jag vet att det är större än 150 men tycker det kunde vara en bra grund.
 18. Det är tråkigt när koraller där, än värre när de är stora. Fast man ska alltid se det positiva i det hela. Denna dödakoraller är ett bra ställe att skydda sig för mindre djur. Nu tror jag inte denna tål så mycket tryck men återanvänd. Hade jag ett kar som liknande Lasses skulle jag definitivt gilla den.
 19. WOW Ted, jag var imponerad av dina gamla kar med detta, ja vad säger man! Du har alltid varit noggrann med karantän men ändå har du tydligen haft missöden.
 20. Ett genomtänkt kar håller på att blomma ut! Jag ser fram mot att se den fortsatta utvecklingen!
 21. Tackar Henrik Att jag valt 150 är för att det ska bli lite utmaning att skapa ett kar som jag är nöjd med. Det är samtidigt mer realiserbart av utrymmeskäl. Acans har jag trott att jag inte kunde köra men ska genast läsa på om dem, det finns ruggigt snygga färger på dem. Det öppnar definitivt möjligheter då jag varit lite orolig för att jag skulle ha svårt att få "färglöst" kar. Fast kolla in: En Acans med färger! Osmolator är nog ett krav under sommaren och har man en så körs den året runt. @Moose tänkte du på någon speciell skummare? Ska den vara utanpåhängande krävs att den är tyst men framför allt låg risk att den skummar över. Fast å andra sidan kräver den ingen sump. Vad gäller sump så har den sina fördelar men har funderat om det är att ta i på ett så pass litet kar. Radion kan jag inte mycket om men jag har förstått att det är en LED belysning. Jag tror på LED då den avger mindre värme samt att man kan laborera med färger i den. Sammanfattade stödpunkter som jagar med: dvärgkjejsare som skulle passa ett 150 liters - Centropyge argi eller Centropyge flavicauda (tips från tidigare) Acans (ej pickande fiskar) Osmolator Utanpåhängande skummare
×
×
 • Create New...