Jump to content

Jois

Medlem
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Jois

 1. Tog av en bit, den verkar överleva. I övrigt så är den stendöd. Så tråkigt. Men av forumet att döma, så är detta inget nytt. Acroporan verkar vara en känslig korall. Rhodactisen avlägsnades lätt I karet faktiskt. Den sitter nu nöjd själv på en liten sten.
 2. Allt går så bra, förutom för denna stackare. Hittade ju bit rhodactis på den. Avlägsnade rhodactisen men det har inte hjälpt. Korallen blir bara vitare och vitare.
 3. Någon som var sugen på denna fina Sacrophyton?
 4. Små luftbubblor kan finnas i fogarna. Men har denna, som är stor, helt plötsligt dykt upp skulle iaf jag bli nervös. Med betoning på "mycket"
 5. Ha, jag har även hittat små turbosar i sumpen! Sjukt söta!
 6. Ok, tack. Ska försöka mejsa bort acroporan och därmed separera dem.
 7. Kan tillägga att jag har en på ca 10cm också. ... Plus 25 st bebisar...
 8. Shit, sry. Glömde. Blir lika förbannad själv varje gång. STHLM - ÅKERSBERGA
 9. Hej! Skulle vilja bli av med en av mina Sacrophytons. Den är ca 30cm I diameter. Säljes, bytes eller vad man nu gör av den... /Johan
 10. Hej! Min Chaeto har vuxit till sig rejält, efter att nästan försvunnit. Om du inte ska ha allt för mycket så kan jag bjuda på en näve, eller två. /Johan
 11. +1 på sjöborren. Min tappade också taggar, men överlevde.
 12. Kan en rhodactis som nästan växer upp på en acropora störa ut den? Min fina acro har nämligen börjat bli vissen. Nitrat 5 Fosfat 0.1 Temp 25 c
 13. Åh, det där ser inte kul ut. Jag hoppas att du kan bli av med det, snabbt. Är dock själv lite tveksam till dessa preparat. Jag, och några till, testade Dinoxal och fick problem. Om det berodde på preparatet eller dinon, som det var frågan om då, låter jag vara osagt. Lycka till!
 14. Ser fint ut! Det jag funderar på är att ni tillsätter/förbrukar så många ml core7(?). Jag tillsätter 1 ml/per dag och ligger runt 9 I kh. ((Skickar in tritontest med jämna mellanrum och verkar ligga bra i ca & mg, varför 9 kh är som min egna referens))
 15. Jag har hittat fler små turbosar!!! Denna är ca 6mm stor.
 16. Vad är det som händer! Först den lilla turbosnigeln. Och nu tittar jag ner i sumpen och får se mina pepparmintsräkor som helt vilda. De jagar och och fångar några smådjur. Kan det vara deras avkommor som äts upp?! (sjukt dålig bild)
 17. Hittade en liten turbosnigel på ena pumpen idag! Har bara sett en.
 18. Det ser ut som en discosom, precis som mazzi säger. Hade eller har en knallblå variant. Har dock inte sett den på ett tag...
 19. Jaa, han/hon är nyfiken. Så fort någon närmar sig karet ska den fram och kika. Den går att kila också. Då står den helt still och verkar inte vilja att man ska sluta. (jag kliar den inte med handen) Båda mina pepparmintsräkor har nu rom. Jag kikade på den där tidigare länken som någon av er delade och kunde inte utläsa hur länge de behåller romen.
 20. Svårt att ge en rättvis bild, men jag har nog världens finaste Scoopas. Den är säkert 6-7 år gammal och har så otroligt fina blåaktiga linjer och täckning på huvudet.
 21. Hej, Kaptenen! Nej, jag har den inte på timer. Nej, slangens mynning sitter högre än pumpen. Har pillat på flottören och den löper fint. Ska försöka att reklamera ozmolatorn. Kan inte ha en som jag inte litar på. Flottörhållaren sitter precis som när jag monterade den, i ett stadigt grepp från tunze-magneten. Thx.
 22. Nya rampen på plats idag! Varde ljus.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...