Jump to content

Jois

Stödjande medlem
 • Posts

  547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by Jois

 1. Ja, man får hitta den lösning som fungerar bäst för en själv sas. Jag lägger svampfilter I sumpen, eller så dränker jag dem först i bakterier på flaska. Sedan kopplas dessa till en luftpump vid karantänkaret. Mm, köp "bagden". Då kan du se om tex färgen ändras och ammonium dekteras. Mycket enkelt och effektivt.
 2. Om du inte redan har, skaffa seachem ammonia badge. Jag doserar numer endast bakterier. Slutat med Prime.
 3. Nja. Det var, enligt mig, ett rätt bra pris på en lobophyllia. Jag har nog köpt några som kostade mer än så. Snyggt jobbat!
 4. Fina koraller. Vad tog de för lobophyllian?
 5. En Seriatopora i karantänkar nr2. Den är rätt stor, ca 15-20cm i diameter. Har även adderat 2 st sammetclowner, ett par, till karantänkar nr 1.
 6. Tridenten snurrar på. Äntligen! Ska köra kalibrering på den under helgen. Två st lawnmowers går i qt. 1ppm koppar. 10 st Astralium går i qt. 1 st Emerald Crab går i qt 1 st acan i qt. Fortfarande låga näringsvärden, även fast jag matar rikligt. Fosfat 0.02 Nitrat 2.2
 7. Räta upp bilden så man kan se buken. Ett rör = hona Två rör = hane.
 8. Bra att de var snabba på att ersätta burken!
 9. Lite torch-feeling https://www.instagram.com/reel/Ceof649ol4o/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
 10. Äntligen!!! Trochusbebisar!
 11. Har du fler bilder och pris på chalice, euphyllia? Thx
 12. Kul att vi kan se och jämföra mätvärden med varandra. Vad är din plan för ditt nitratvärde?
 13. Det är högre än 0 iaf. Nitrat ska nog upp till 5. Fosfatet är jag rätt nöjd med. Tack!
 14. Fosfat = 0.052 Nitrat = 1.5
 15. Fick lite fredagsfeeling och beställde: 1st Cooperband 2st Salarias fasciatus 10st Astralium 1st Mithraculus
 16. Men! En bra nyhet är att de Chromisar som hade några sår på sig ser betydligt bättre ut. De går dock fortfarande i observationskaret, utan medicin. Hade såren varit uronema, hade de inte varit vid liv. De får stanna ett par dagar till. Karantänkaret ska nu saneras. Vem vet - kanske flyttar det snart in fler och nya kompisar där...
 17. Men bra och fin support har de på Neptune iaf.... Har nu packat ner allt igen, inklusive Apex-enheten, och skickat för felsökning. Fortsättning följer.
 18. Trident problem #5 Jaha, den förra tridenten snurrade i ca 15 dagar innan den gav upp. (magnetomröraren) Fick idag hem en ny cuvette/omrörare. Installerade den och drog igång apparaten. Vid in init-processen snurrade omröraren. Drog igång ett kh-test och följde processen med ögat. Magnetröraren var som helt stilla, och testet misslyckades. Jag ger upp... Igen....
 19. Bra fråga. Hade jag bara fått se bilden, hade jag gissat på en polyp från en euphyllia (toppen av tentaklen)
 20. Hen är I! Sicken skönhet. Tyvärr säger inte bilden så mycket. Mycket fin fisk. Knallgula ögon och ett mycket fint prickigt mönster. Chromisarna är uppdelade i två fraktioner, 8 och 2. De 8 st ser bra ut, men ska observeras en stund. De andra 2 går fortfarande i qt. Har doserat vidare med metroplex då de har små sår synliga. Kan vara sår efter slagsmål, men det skulle också kunna vara uronema. Det vill man INTE ha i sin dt.
 21. Nej, bara levande sten. (och en revpelare. Men den räknas inte.) Ska i med 10 st chromis och 1 st kirurg snart.
 22. Måste börja mata mer, och, eller skaffa flera fiskar... Gosh, har aldrig haft 0 på dessa värden tidigare. (ja, nu kommer @farham60 säga:"dinos...")
 23. @Freddie A, vet inte om det är rätt eller fel. Men som din fundering på hur jag (vi) ska få cirkulation i "första facket" så har jag lett returen från reaktorn dit. Rullfiltret är på plats och jobbar på!
×
×
 • Create New...