Jump to content

Jois

Medlem
 • Posts

  643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by Jois

 1. Fina fisken! Men vi måste börja snacka karantän. Får du med uronema, vilket idag verkar vara extremt vanligt, med Chromisarna kommer det att bli riktigt tråkigt - och det kan gå snabbt. Gogogogogo (Uronema kan givetvis drabba andra firrar också. Finns givet andra parasiter som också kan följa med, som man inte heller vill ha. Karantänprotokoll är givetvis inte 100% säkert, men betydligt större chans att lyckas.)
 2. Det rullar mina vänner. Copperbandsfisken äter och mår prima. Har tyvärr haft en session av hög fosfat, runt 0.18-0.19. Spserna har blivit en aning sura och bruna. Har börjat dosera Special blend och även laddat reaktorn med powerphos. Idag är jag nere på "normala" nivåer. Fosfat 0.03 Nitrat 9.1
 3. Var beställde du ifrån? Hojta om du ser att de tuggar glasrosor. Ja, även kuekenthali kan äta glasrosor.
 4. Har doserat kalkwasser i ett par dagar. Och ph-svängningarna har verkligen stabiliseras. (Om det nu har så stor påverkan...) Min 8.24 Max 8.36
 5. Yep. Jag tittade också på en kamoer. Men Versan föll mig på läppen. Går också via samma app som mina mp40...
 6. Versa-pumpen är installerad, och ihopkopplad med deltec-mixern. Enkelt. Enkelt att kalibrera pumpen. Och den är TYST!!! ...även bakslag måste rapporteras. Råkade sumpa strömadaptern till pumpen ner i sumpen... Hade dock en extra liggandes så det löste sig. Nu gäller det bara att hitta en lämplig dosering.
 7. Beställde ihop med en kompis, från USA.
 8. Nu är det slut med Neptunes dyra regeans.
 9. Deltec km500 är igång. Däremot fungerar inte, min extra, aqua medic doserpump för att ha som kontinuerlig dosering. En Ecotech versa vx-1 är beställd.
 10. Ohh. Vad säger instruktionen om dosering av Nopox? 2ml, max 3ml, per 100liter? Hoppas att det går bra, och att du kan klara korallerna!
 11. Nitrat 11.3 Fosfat 0.15 En deltec Km500 är beställd. Jois goes Kalkwasser!
 12. Jag röstar fortfarande på mitt egna inlägg, #2. Låna ett uv? Ja, ostereopsis "försvinner" när lamporna släcks, dvs i mörker.
 13. Jag är inte säker, därav mitt ?-tecken. Hlle kan se ut på många olika sätt, bla med bleka/vita fläckar. Men som sagt, man kan aldrig vara säker.
 14. Som vanligt är det lurigt. Skulle kunna vara HLLE(?) HLLE kan bero på många faktorer, bla foder med dåligt näringsinnehåll till krypström i akvariet. Även användandet av aktivt kol kan orsaka HLLE. Kirurgfisk mår bra av att äta nori. Vad har du för näringsvärden? Ammoniak?
 15. Lite svårt att se på din bild. Rätt likt Ostreopsis (dino). Om det är korrekt, är det ett stort uv som gäller. (Någon annan kanske kan tyda bilden bättre än mig)
 16. ...låt mig veta när du säljer ett huvud:)
 17. Har tryckt upp flödet i returpumpen för att få större omsättning vatten i sump, och därmed via uv och skummare. Fosfat 0.13 Nitrat 12.7 Nu är jag tillbaka till mer rimliga nivåer.
 18. Kh 9.5 Ca 483 Fosfat 0.3 (högt) Nitrat 16.6 (lite för högt)
 19. Är det i samma tank, så kommer ju muränan åka på cryptocaryon nu?
×
×
 • Create New...