Jump to content

Twik

Stödjande medlem
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Twik last won the day on March 13

Twik had the most liked content!

Community Reputation

65 Good

About Twik

Profilinformation

 • First name
  Timothy
 • City
  Hässleholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2021-12-05
 • Akvarievolym
  450
 • Akvarie mått
  150x55x50
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tänk på att man inte brukar ha så mycket teknik i facket där returpumpen står då det är där vattennivån förändras först vid avdunstning. Har man tex. doppvärmaren där och facket töms kan den bränna. Om du dessutom har automatisk påfyllning av osmos i det facket förändras ju nivån varje gång du flyttar eller tar ut för rengöring förändras nivån som man går efter på avdunstning.
 2. Tack ja de ska bli väldigt intressant att få igång det, även om DSB tar några månader att få igång. Kollade in din tråd med, ser lovande ut
 3. Häftigt ska bli kul att följa. Snygg scape. Tänk på att lämna utrymme till att skrapa rutorna, speciellt om man ska ha nån korall som breder ut sig lite på ändarna av stenarna.
 4. Lite stökigt och allt tar tid men de går framåt
 5. Gör du från mobilen? Från min iPhone är det iallafall bara att klicka brevid gemet på ”Klicka för att välja bilder” sedan ”bildbibliotek” och där kan jag klicka på flera bilder för att markera. Man kan behöva trycka där nere där det står storlek och välja en mindre storlek dock för det finns en max uppladdningsstorlek
 6. Bra tanke, det måste jag se till att det går! Det blir nog typ ett skrivbord med en bra höjd för att stå och jobba. Sen där under kanske en hurts på hjul för lite förvaring. ATOn blir en jula 200l tunna. När den inte är full ska man kunna släpa ut den för underhåll under skrivbordet.
 7. God jul och grattis på födelsedagen några år framöver tack till www.saltivast.se som kört 10% öppningserbjudande på rubbet.
 8. Fick precis hem denna som jag ska köra från min källare. 2799kr på www.saltivast.se
 9. Går sådana Christmas Tree någonsin att fragga? Eller är det mer en sten med liv i?
 10. okej. Om jag skulle plocka isär allt. Hade man kunnat be en glasmästare skära av 10cm på sidorna och sen att jag silikonar ihop karet igen eller är det bättre/billigare att köpa ny fram och bakruta? Eller kanske rentav billigare att köpa en ny sump och kassera?
 11. Tack för svar Stig. Du vet inte om det hade gått att förstärka det på något sätt eller om det är lönt att silikona sprickorna? Eller du dömer ut helt?
 12. Ja jag håller ju såklart med både dig och @kaptenen om att det ser läskigt ut. Men den står också i en källare med betonggolv och golvbrunn så för vatten på golvet är jag inte orolig för. Det är mer teknik och annat som man har i karet isåfall. Här finns kanske någon kunnig på krafter och tryck på forumet? Om sumpar med fack är mer avlastade än vanliga kar? Och om det finns ytterligare sätt att förstärka? Funderade på L-lister i aluminium tex. såklart kan jag ju bara skrota den eller skära i sönder den och beställa nytt glas men det hade varit tråkigt med tanke på att ja
 13. Jobbigt...jag har precis beställt en Jebao DCP20000 till min källarsump och där är nog 3-4m upp till karet. Var det en sån du hade? Kollade lite på Iwaki pumpar med som ska va bra men vet inte om det bara är AC.
 14. Jag har ett stort kar som jag funderar på att ha i källaren till mitt sumpsystem. Tyvärr har de fått sig några smällar och några glasbitar har flugit bort när det transporterats. Jag ser inga sprickor genom rutan utan det är hela bitar/flagor. Jag har det provfyllt just nu, i vanliga fall är där ca 500l och nu har jag fyllt till 600l. Tänkte låta det stå så en vecka eller två och se hur det utvecklar sig. En fråga jag har är om någon vet om trycket på fram och bakrutan blir mindre i en sump där man silikonat glasskivor som fack rätt över? Isåfall skulle jag ju kunna göra ett extr
 15. Precis, bara man får rörelse på allt vatten i backen eller vad man kör borde det ju va lugnt
×
×
 • Create New...