Jump to content

Gierth restart

Stödjande medlem
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Gierth restart

 1. Nytt från Akutmottagningen i Kävlinge: Stort tack Sebastian!
 2. Tusen tack Emil! Hälsa rockan, katten å frugan!
 3. Läget idag är något lite bättre med det bruna eländet. Ska suga brunt vid onsdagens vattenburen! Doserar nu fosfat och nitrat dagligen och det har fått korallerna att växa bättre och de har fått djupare färger. Tack för alla råd Kim och MickeL! En del nytt har flyttat in från Micke P i Linköping: Har också köpt en ATI 8-kanalig doserare m. omrörare och backspolning och idag kom ett lass med ATI Essentials/Nutritions från Företagsakvarium så här ska doseras . Jag har ju mest acroporor och montiporor samt några rhodactis, knappar, euphyllia och calustrea. Vad tror ni jag ska sikta på för fosfat/nitrat-värden? F=0,1-0,2 och N=2-3???
 4. Nu börjar det bli rätt fullt med fraggar (och brunalger, suck) och trångt om utrymme - precis som på ett riktigt rev. Blir väl att starkast växer å överlever. Här en bildkavalkad i mitt röriga rev med ett gytter av koraller. Tyvärr är det som det är med all BRUNSÅS men nu ska jag bara härda ut tills de försvinner. Har nu i alla fall mätbara näringsvärden vilket gjort att korallerna växer fint !
 5. Har bara en, typ 1,5 kg, LS. Annars är det en massa MarcRock, MarinPure plattor och MaxSpect bollar. Vid nästa vattenburen ska jag exportera ut en del brunisar med borste och hävert. Sedan ha tålamod och bita ihop….
 6. Nykomlingar som kom från Kim - tack Kim!
 7. Nej, det jag kör av rollerfilter, skummare och rätt många MarinPure-plattor där jag antar att Microbe-Lifts bakterier bor från flaskorna Special Blend och Aqua Balance. Doserar varannan vecka av vardera, men hoppade över denna vecka då det var Special Blends tur. Har nog gått lite för bra med bakterietillväxten
 8. Men, har kommit in i mycket brun period - som en chokladfabrik typ… Inte pga pulvret och får väl bara lida ut några veckor. Ska också testa silikat i karet och osmosen. Såhär ser eländet ut - ingen fröjd för ögat, men bättre nu när det mesta är homogent brunt. Däremot ser korallerna ut att må fint!
 9. Stort tack till dig Kim för fosfat- och nitratpulver. Gav effekt direkt och nu är även mina LPSer glada!
 10. Tack för pulverburkarna - de har redan gjort sitt jobb! Fint uppblåsta Ricordeor igen!
 11. Ja, sista raden gjorde att jag skrattade så jag föll av stolen…. Wow, vilken rapport av händelser - du ligger inte på latsidan! Detta med att skippa Rollerfiltret kanske är nått att fundera på då jag har 0,0 på både fosfat och nitrat och korallerna, i alla fall LPSerna, börjar klaga! Får se hur det går med fosfat/nitrat pulvret du så snällt låter mig hämta i em.
 12. Tack Hampus! Nån aning om vilken affär som har det? Ja, matning leder nog inte långt då jag bara har 7 firrar….
 13. Hjälp, nu har jag noll på både nitrat och fosfat och får hälla i korallmat och fiskmat så att magarna på firrarna är större än GV Perssons. Ricordeorna har dragit ihop sig till halva storleken. Trodde aldrigjag skulle få detta problem. Med förra karet var det tvärt om. Nån som har nått recept? Stänga av skummaren? Sluta dosera bakterier? Annat…?
 14. Här min ”naturliga fragghylla”, eller rättare sagt första ankomstboendet för nyanlända invandrande koraller
 15. Absolut! Kul om du eller nån annan salt-nörd vill titta förbi. Koralldiskussionerna med frugan blir ju inte fullt lika intressanta . Bjuder på fika och ta inte med blommor eller vinflaska utan en fragg
 16. Några skymningsbilder i sommarnatten:
 17. Jajamänsan! Alla mår prima och som du ser gillar gorgonierna det kraftiga flödet och min korallmat! Tusen tack för dem och hälsa alla, speciellt Sherlock!
×
×
 • Create New...