Gå till innehåll

Tokiga norrlänningar?


fiend

Rekommenderade inlägg

Hej alla.

Som ni vet så är vi norrlänningar lite galna. Vi blir ju det eftersom vi bor här i obygden långt ifrån de exotiska affärerna i söder ;)

Nu är det såhär att Umeå Akvarieförening har en årlig akvariesa när vi tar oss en sväng ned mot sydligare breddgrader för att både handla, titta och bekanta oss med handlare och andra akvarister.

Första året var vi en full kombibil, ifjol en minibuss och i år hoppas vi att vi kan bli lika många eller ännu fler akvarister.

Vi kommer att besöka både saltvattens och sötvattensaffärer i Göteborg och Örebro.

De saltvattensbutiker vi besöker i år är:

Bioted Marine, Kungsbacka (öppningsdagen)

Ciklidhuset, Göteborg

Reef zone, Örebro

Saltvattensakvariet, Örebro

(Amazon akvarium, Karlstad)

Om det är någon som vill hänga med på vår resväg ned genom landet (ex: Skellefteå, Piteå, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall) som är intresserad av att följa med så är ni givetvis varmt välkomna att haka på! :)

Kostnaden för att hänga på blir lite olika beroende på hur många vi blir, men resan (hyra av minibuss, bensin osv) kostar 750 kr/person som följer med. (Betalas in till Umeå akvarieförening). Blir resan billigare så kommer vi att betala tillbaka mellanskillnaden. (ifjol blev kostnaden tillslut bara 550kr/person.)

Alla som är medlem i Umeå Akvarieförening har förtur (om det blir svårt hitta lösning så alla kan följa med) och får i sin tur 100kr bidrag till resan :)

Boende och liknande blir på ett vandrarhem i Göteborg och kostar ~200kr för den natt vi sover där.

Ifjol reste undertecknad med till Göteborg, Örebro och Karlstad utan att köpa en enda fisk eller levande. Bara resan var en upplevelse i sig! :)

Se artikeln om fjolårets resa:

http://www.umea.akvarieforening.se/artiklar.php?ID=29

Se forumet för mer information:

http://www.umea.akvarieforening.se/forum/viewtopic.php?t=1628

Har du alltid viljat se utbudet i andra affärer, träffa mer akvarister, handla till bra priser, komma på Bioted Marines öppning och samtidigt få göra detta med trevliga och engagerade akvarister så häng på! :D

Mvh Fredrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
Det är ett trevligt erbjudande, men i år så kommer vi nog tyvärr inte ha möjlighet och tid för det :) Det var aktuellt ett tag i våra diskussioner och jag hade med det i ett förslag, men tiden blev tillslut för knapp..

Fredrik...när ni är så nära skall ni väl landa en stund hos Bengt på marinakvariet också...?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Förresten... när kommer ni tillbaka? Jag blir tvungen att vara i Härnösand och stycka en älg under lördagen och en del av söndagen. Det är kanske inte så bra att ta hem någonting ifall ni dyker upp fredag kväll (eller rent av på lördagen). Räkor behöver man ju åtminstone 6 timmar för att anpassa och det brukar alltid tendera att ta längre tid ändå...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vi är tillbaka SENT natten mot söndag, eller tidig söndagmorgon skulle jag tro :) beror på om vi far förbi Amazon akvarium också.

Tror det enklaste är om du kikar förbi hos Jörgen på Aquawarehouse på tisdag eller torsdag när han har öppet. Då kan jag garantera dig du har massa trevligt där :D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...