Gå till innehåll

Dimensionsproblem


Nizztos

Rekommenderade inlägg

Jag tänkte byta pump till min tunze osmolator. Byter till en lite mindre pump som jag kan få ned i en 25l dunk.

Problemet är dock att adaptern till tunzes pump inte passar på den mindre pumpen. Lite för grov. Slangen passar inte heller i den nya pumpen utan en adapter då den är lite för tunn. Hade jag inte haft några renhetskrav hade jag bara lindat lite eltejp kring uttaget på pumpen så adaptern hade fungerat, men det vill jag inte gärna göra nu.

Önskar tips på hur jag löser detta problem utan att köpa ny slang.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Köp en ny slang som passar

Slang är en sistahandslösning. Vill helst inte ha grövre slang än den som kommer med osmolatorn. Ingen aning om var jag skall hitta en slang som går att trycka in i pumpen, och en som man trär utanpå blir väldigt grov.

Buntbant borde funka. Värmer du slangen i en kaffemugg med hett vatten blir den så mjuk att det borde var lätt att dra åt buntbandet så det sitter ordentligt.

Mitt problem är tvärtom. Slangen är för tunn för att trycka in i insidan av pumpmunstycket. Adaptern som passar till slangen är i sin tur för grov för pumpmunstycket. Den är dock i hårdplast och går alltså inte att "justera".

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Clas Ohlson har slangar i diverse grovlekar. Fast jag tror inte den kommer att sitta kvar länge om du trär slangen in i pumputblåset.

Tja, så är ju konstruktionen idag, och har inte haft några problem med det. Slangen trycks fast i insidan av adaptern. Borde posta ett foto för att illustrera, men jag är för lat :)

Däremot är det nog viktigt att slangen är precis lagom tjock när man trycker in den på insidan.

Jag får tacka för tippsen och får fundera vidare för att se om jag kan slippa krypa till korset och skaffa ny slang. Det bör då bli en som sitter på utsidan då det säkert blir svårt att hitta något som passar insida, men då är man ju i dimension 10/14 (10mm insida och 14mm utsida).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...