Gå till innehåll

Tredje gången gillt....


henke_f

Rekommenderade inlägg

jajemen... vi har varit där ett antal ggr...senast idag .:) köpte till 5 kg ls. Och nu när vi satt o titta in i akvariumet så såg vi en liten söt grej... undrar om någon vet vad det är för något? men sen såg vi att den tyvärr var lite skadad... hängde typ på en skör tråd..... klarar den sig tror ni eller ska vi göra något med den...? Föresten... är det någon som har några namn på dom andra små sakerna som vi hitta på ls:en... bilderna finns tidigare i den här tråden...tack...

post-2416-14468916783925_thumb.jpg

post-2416-14468916784111_thumb.jpg

post-2416-14468916784294_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man ska kanske inte "baktala" affärer i ett öppet forum så här eftersom alla historier förmodligen har två sidor :) Jag hoppas allt löser sig dock för dig Alexander. Men hur som helst så var mitt intryck av Bromma Zoo att de inte var så kunniga och förhållandena för djuren inte var dom bästa. Akvarierna var små och djuren såg inte ut att må bra. Självklart handlar man vart man vill men jag tror det är bra att titta runt i olika affärer för att kunna jämföra lite och så.

Triton kan jag definitivt rekommendera då de hade stort utbud.

Jag antar att ni redan kollat in Korallfisken här i Linköping?

Äsch, många säger att man kan bli ''avstängd'' här ifrån om man skriver skit om butiken, DOCK tycker jag det är med ALL rätt, det är väll därför dessa olika forum finns för att ge tips till varandra, inte sant?:)

Själkvklart, ska alla fatta sig sin egen uppfattning, men tack vare den här hemsidan och folk som vågade yttra sig lite har jag sett andra butiker precis som du med bättre kvalité och kunskap!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

halloj! Tänkte inhandla lite firrar på lördag.. karet har då varit igång i ca:15 dagar... nitrit toppen har ännu inte kommit....och inte heller några alger... Någon som har något bra förslag på första firrar?.... själva e vi sugna på clownfiskar... :) hitta nemo.... :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Men får verkligen alla en nitrit topp....? Vi har läst det här på forumet att det inte är säkert att alla får det....? Och om man får det så är det inte skadligt för fiskarna säger vissa.... bara för koraller.... hmmm.......Karet har ju varit igång i 15 dar med 15 kg levande sten och 10 kg levande sand... vattenvärden har varit perfekta från start. Så ditt råd är att vänta ut nitrittoppen alltså....? Som sagt vi vet inte riktigt vad som är rätt.... man försöker läsa sig fram... Sist hade karet varit igång alldeles för kort tid för att nämna... hehhe... lite ivrig... :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Personligen så stoppade jag i clowner i mitt clownhotell som jag haft igång i en vecka, dock var den stenen inkörd och gått i tritons akvarium en tid därav ingen nitrittopp. Har du en sten som legat i akvarie en stund är det inte säkert du får någon topp. Du kan ju tillsätta bakterier för att påskynda processen lite. Du skulle kanske kunna prova med ett par clowner då dom är väldigt tåliga när dom är odlade.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Hej hej!

Denna gång verkar det som att vi har lyckats....eller än så länge iaf... :) Vårar tre små firrar har nu bott hos oss i 9 dagar tillsammans med 2 putsarräkor...och alla ser ut att trivas kanon! Idag när vi satt o kikade in så såg vi även att det bor en liten sjöstjärna? av något slag hos oss.... bifogar en bild så kanske någon kan säga vad det är....

Sen såg vi även att vi börjar få små små bruna alger på botten... vad gör man? Dettaär den första veckan som vi har haft tänt 2 timmar om dagen... tidigare har det legat på typ 1 timme....och alla värdena är som dom ska... förutom nitratet... men den är inte jätte hög...men högre än tidigare...tacksam för svar!

post-2416-14468916845473_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...