Gå till innehåll

Dosering kalkvatten?


judas

Rekommenderade inlägg

Jo men problemet är att med en vanlig dunk så måste det ju komma in (i volym) lika mycket ny luft som du suger ut vatten annars får du vakum. Har funderat på att använda en typ av dunkar som går att vika ihop (för camping). Då kan man ju suga ut och dunken krymper! Har dock inte hittat gn av bra kvalité. Har även funderat att använda en helt öppen dunk men ett flytblock på ytan som hindrar utbyte mellan luft och vatten, som en gasklocka.

MVH Lasse

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har lågt pH i mitt akvarium och vill nu tillsätta kalkvatten.

Tänkte bara blanda det i 2 stycken 1½ liters pet-flaskor med osmosvatten, vänta till det löst sig.

Sen hälla allt det färdiglösta i min 25-litersdunk med osmosvatten i som sen doseras ut i akvariet med automatisk top-up.

När dunken är slut tänkte jag blanda en ny lösning och hälla i dessa 3-liter i dunken igen tillsammans med det andra osmosvattnet.

Skulle detta fungera?

Kan jag återanvända det som hamnat på botten av flaskorna eller är det redan förbrukad kalciumhydroxid?

Har jag då fattat denna tråd rätt?

En annan lite smidigare lösning är ju annars att du gör 2 hål i korken på en petflaska, limmar dit rör/slangar och tätar. Sen sätter du petflaskan med en övermättad lösning i ovanför akvariet och kopplar emellan den automatiska påfyllningen och akvariet. Se till så att inflödet till flaskan går ner till botten där "slammet" lägger sig och att uflödet hämtas från toppen. Skaka någon gång per dag så att den mättar det nya vattnet som går i akvariet. 20kronors kalkmixer med manuell pump :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sen finns det ju en nackdel till att sätta kalkvatten direkt i påfyllningsvattnet, det kommer sätta igen pumpen relativt fort, har provat det innan men det är inget jag gör igen. En annan billig och lättskött lösning är ju att ta någon lämpligare förpackning än en petflaska och så lägga i en mindre cirkulationspump, in med färskvattnet, ut med blandat kalkvatten ner i akvariet. Så kommer jag göra med mina nya kar som ska igång tänkte jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...