Gå till innehåll

Fråga till RSM 130 ägare


Galdrin

Rekommenderade inlägg

Ca 410 och kH7 är egentligen långt över mättnadsgraden för utfällning. Det som hindrar utfällning är Magnesiumhalten i vattnet. Så: Vilken magnesiumhalt har du?

Det har jag inte tänkt på, kan ligga något i det, har åtminstone stundtals haft låga halter av magnesium, ner mot 1200 och ibland även ännu lägre.

Har mest mätt det när Ca och KH varit för lågt så det ska jag försöka ha lite bättre koll på ett tag för att se om det kan vara det som är problemet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...
Har köpt en ny Tunze 9002 till mitt RSM, nu undrar jag hur ni löst locket på huven som inte går att fälla ner då skummarkoppen tar emot. Ser gärna bilder om någon har en lösning.

Mvh J Rom

Jo det går, men den måste sitta på exakt rätt ställe, på millimetern.

Däremot för att kunna öppna och stänga hela huven så behövde jag limma fast en OH-film på baksidan av huven för att den inte ska fastna på skummarkoppen när man stänger huven.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har fått mitt RSM mer eller mindre tyst sen jag bytt ut fläktarna samt skummaren. Visst, det är inte tyst, men det är väldigt tyst jämfört med hur det låter som original.
det måste vara en dröm:ler:roligt att du lyckades med det,mitt får vara som det är pallar faktiskt inte att bry mig för mycket om det,om det inte är ungarna eller kärringen som skriker så är det en skummare som låter så det spelar ingen större roll...Positiva med det är att då vet man att det är igång-Tummen upp
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...