Gå till innehåll

Tunze skummare : utblås på pump pluggat


HyperBamse

Rekommenderade inlägg

Hej

Svärfar har problem med nya skummaren, en tunze 9015 eller liknande...

Ser ut som den bifogade bilden.

Skummaren skummar inget i saltvatten. Kontrollerar man luft intaget så finns det inget "sug" så vi plockade isär pumpen och kollade. Venturin gick runt men mellan insugs slangen och utblåset på pumpen så är det "pluggat"/igenplastat???... ska det verkligen vara så eller funkar skummaren på annat sätt??... hoppas någon haft samma pump och vet... annars kan ni gärna komma med ider eller förslag...

"OBS" pumpen är helt ny "OBS"

post-1151-14468918267044_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är nog kalk som fällt ut. Det kan du rensa ut med ett bad i ättiksprit.

Antagligen sitter det en kalkplugg just där inkommande luft träffar vatten vid inloppet till pumpen.

Det är inte felet. Skummaren är ju helt nya, vi har inte fått i gång alls än :)

Felet som jag tycker det verkar vara, som i de flesta skummare så ska ju vattnet från utblåset dra med sig luften från slangen. Men felet ligger nog i just utblåset, det finns inget :) eller ja kollar man på pumpen så ser den ut som en vanlig pump men utblåset är som sagt typ pluggat.

Tänkte om skummaren kan fungera på något annat sätt för man vill ju gärna inte borra upp ett hål i utblåset och sen upptäcka att det inte skulle vara så :)... känns som tillverkarna har fel i tillverkningen...

Det är pluggat ungefär i höjd med strecken

post-1151-14468918267185_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

om det är pluggad där är det ju fabriksfel.

Vad jag ser skall ju vattnet ut där kan ju vara ett måndags ex

hehe ja det ser ju helt knäppt ut... men man måste ju vara helt säker innan man börjar borra :)

Fler får gärna säga sin mening så man får lite mer kött på benen :) det är väl en ganska vanlig skummare så någon borde ju ha haft en och vet exakt hur det ska vara...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det ska vara hål där så bara att reklamera, visst kanske går att borra men det är ju inte säkert att resultatet blir så bra.

Men om du ändå vill borra så kan du ju mäta inifrån och se hur mycket det skulle behöva borras, kikar på en från 9005 och diametern på hålet ser ut att vara samma som dom tvärgående hålen vid insuget.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mojängen med rött streck, är den i ett stycke, det går inte att lirka av nånting på den? Om det är i ett stycke och det är tätt vid det röda strecket så lär pumpen aldrig uträtta nåt nyttigt och det måste vara ett tillverkningsfel. Då tycker jag att du skall reklamera, börjar du slöjda själv så riskerar du att ställa till nåt och då lär du inte få nån hjälp från tillverkaren. Beskriv problemet för den som sålt pumpen eller för tillverkaren så får du en ny del om det är nåt vett i dem.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det där verkar vara själva venturidelen och då är det kritiskt med hålets storlek och placering. Är det för litet hål så stryps pumpen och är det för stort så kommer det inte att sugas in luft. Jag avråder klart från hemslöjd på såna detaljer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det verkar vara som det blivit lite fel vid gjutningen :) det är ju svärfars så han får ta beslutet. var mest fundersam på om det gjort någon anvancerad skummare så pumpen skulle funka på något annat konstigt sätt... men det verkar ju som sagt vara en måndags exemplar... bästa vore ju att kontakta dom så de kan se över sina pumpar så inte fler får gå och vänta för att sedan upptäcka att det är ett konstruktions fel när det väl fått hem den och ska börja köra...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hej.

har inte sett tråden tidigare så problemet kanske redan är fixat!

men det är så att jag kan med ganska stor säkerhet säga att det är ett gjutfel. det är så att när man formsprutar plasten så för att få ett hålrum på en gavel gentimot insprutning eller utstötar sidan så används det som vi kallar kärnor som kan var hydraliska, eller med skråställda styrpinnar som flyttar en då i detta fall en pinne som går in i formen och skall täta mot formen invändigt har man då för högt tryck på plastmassan eller dålig tätning då kan det ske att plasten kryper mellan och tätar det som skulle bli ett hål.

blev kanske lite invecklat svar men hoppas du förstår!

mao så är det troligen inga problem att borra upp hålet för det står säkert någon på fabriken och gör det på dom detaljer som det blivit så på dom kan nog bara ha missat en och en annan i mellan åt!

mvh Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...