Gå till innehåll

Hur stort kar med 8mm glas?


Datate

Rekommenderade inlägg

Har ett gammalt bottenglas ståendes i garaget. Måtten är 120x60 och 8mm tjockt. I originalutförande var karet 120x60x40, 290L. Hur stort skulle man våga bygga med den bottenplattan? Skulle man t.ex våga sätta på nya sidoglas och få 120x60x50=360L eller kanske 120x60x60=432L?

En sak till. Någon som har en aning om vad LowIron-glas kostar / m2? Antar att det skulle vara 8mm eller 10mm som gäller...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Naturligtvis måste man ha en skiva under karet. Det skall man alltid när det gäller helglas!

Fast det är klart...har läst mycket o shallow coast senaste veckan...å 120x60x40 är ju ganska optimala mått. Dock är inte 290L särskillt mycket.

Tyvärr skulle man inte få med sig särskillt mycket fisk från 800-litaren. Det mesta skulle ju tyvärr få säljas...å vi har vissa som vi gärna skulle behålla :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det blir väl troligen inte så, men många gånger har man funderat på nedgradering. Har inget jobb, å tjejen pluggar i drygt 1 år till. Känns för dyrt å för krångligt å underhålla. Inte bra form heller. Hade hellre haft ett djupare men kortare. kanske 180x80x60 istället för det 230x60x60 som vi har nu. Hade velat haft högre bänk, å sump under karet. Avrinning i mitten istället för på sidan.

Finns mycket man önskar.

Sen är det allt mer skitalger tycker jag. cyano börjar komma, valoria finns här å är. Stenen har massor med korta lila stråalger. Nästan helt hopplöst å fästa koraller på stenen med koralllim och valorian flyttar stenar och knäcker loss koraller. Hade velat haft grövre sand/grus som inte åker iväg från mitten. Har ju bara sand typ 40-50cm på varje sida i burken...

Men får ju inget för det...det är repigt å inte helt nytt. Å nedgraderar jag karet men har kvar samma teknik så kostar ju elen i princip lika mycket.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hehe ja det är tyvärr nästan lika dyrt med mindre om man vill ha det riktigt fint...

Men börjar planera för ett nytt kar men ungefär i de mått du vill ha och sen tar du lite i taget, det är ju kul att bygga upp allt så det gör ju inget om det ar ett tag. vore ju kul att planera allt noga och rätta till sånt man inte är nöjd med...

Lycka till, annars får du höra av dig om det blir lite saker till salu ;) ens död är en annan bröd :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

stig: Går det bra att ha en sådan bottenplatta och kanske ha 10-12mm i väggarna för att slippa ha stag eller lister? "Rimless" är ju rikgit snyggt på låga kar!

Tomas: Saken är ju den att det inte går att bygga nått som ekonomin ser ut nu. För å bygga nått måste jag sälja nått. Ekonomin räcker till bra mat och räkningar...allt annat kommer tyvärr i andra hand. Känns lite trist när man "behöver" en massa saker till karet ;)

Får man tag på ett vettigt jobb ändrar sig läget...men det ser ju inte ljust ut i dagsläget...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...