milk Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 kanske är en dum fråga men kan man på något sätt höja KH:t utan att köra KH buffer? om, vilka doseringar och med vad? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Sune Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 Vad har du för Kh buffert? Använder bikarbonat från triton 125:-/kg, en burk räcker ett tag för mig iallafall.MVH Danne Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Galdrin Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 Jag kör samma. Har just nu en förbrukning på ca 20g på 1½-2 månader, men då har jag inte så många eller så stora koraller. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
milk Postat 13 januari 2010 Författare Dela Postat 13 januari 2010 nej körde med grotechs flytande, fungerade väldigt bra men måste skaffa nytt för det är slut men vet ej när jag kan åka förbi något ställe som har det. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
PeterGG Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 kH är ett mått på karbonathårdheten (finns en generell hårdhet, men vi är intresserade av halten karbonater i vattnet.. därför mäter vi karbonathårdheten)karbonater (natriumkarbonat och natriumbikarbonat eller.. Soda och Bikarbonat om man tar handelsnamn, eller.. ).. ja i alla fall, karbonatjonen använder koraller för att bygga skelett.. calciumkarbonat.. så.. vill du höja kh.. tillsätt natriumkarbonat och natriumbikarbonat i PH-vänlig sammansättning.. men.. de två ovan nämna är just double buffer.. Kh-buffer.. triple buffer innehåller natrium borat.. det är mer komplext.. men..det går att göra egen karbonat.. sök på guiden.. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
milk Postat 13 januari 2010 Författare Dela Postat 13 januari 2010 låter läskigt, blir nog till att köpa från butiken hehe. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Sune Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 Jo det är läskigt, tar ju 5 min och sköter sig själv Det är bra mycket svårare att koka ett ägg! Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Newbe Postat 13 januari 2010 Dela Postat 13 januari 2010 (ändrat) borttaget Ändrat 14 januari 2010 av Newbe Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.