Gå till innehåll

Grymt behov av hjälp.


sebbe331

Rekommenderade inlägg

Hej alla glada fiske intresserade människor där ute!

Har nu tagit klivit in på saltvatten och detta med stor spänning, hittar dock inte så mycket bra information som jag hoppats på.. Har köpt att böcker folk rek men blir inte klokare för det, hur mycket salt ska jag ha per L för att ligga på en bra nivå, slängde i 2-3 "bunkar" salt på ren chansning i mitt 250L nyinskaffade saltvatten och efter ett par dagar nu så visar mättaren jag har sittandes i aqvariumet 1.025 vilket jag förstått är rätt bra?(Vilken tur att min chansning blev skaplig hoppas jag på) Så är i behov av att veta hur mkt salt som går åt samt hur belysning skall fungera så här i början, levande sten har jag lagt i men hittar inte någon information om jag ska tända lamporna redan nu eller om jag ska vänta dagar/veckor, samt hur länge ska dom vara tända i början kontra lite senare?? Mycket tacksam för svar!! : )

Aqvariumet är ett redsea 250L, vore kul om någon med erfarenhet kunde bara inflika med om det är ett skapligt aqvarium.. : )

Som ni säkert förstått som är jag förvirrad och ny inom saltvatten vilket jag hoppas att jag ska få bukt med ;)

Mvh

Sebastian

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hehe mjo men vart så sur till slut och ville komma igång :) Hittade sen saltvattenguiden :) Men jag har redseas salt och står inget på den burken vad jag kunnat se. (Men om jag förstått rätt så är det väll ingen fara om man häller i för mycket eller för lite salt i början, då har man juh enklare att korrigera det med tex med osmos vatten osv? Då man inte har några små liv i än så länge.)

Tack för svar, något tips om belysning?

Mvh

Sebastian

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

om du vill ha sten koraller bör du skaffa en rätt ordentlig ljus källa, tex en armatur på 6x39 t5 lysrör. medans om du bara skall ha ett par mjuk koraller och fisk så klarar du dig med mindre.

kolla på de webffärer som anonnserar här, du lär kunna hitta nått som faller både dig och plånbok i smaken. eller säljsidan här på guiden.

lycka till

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har redan belysning då det sitter i mitt red sea (inköpt begagnat) Men min fråga är alltså om jag ska dra på belysningen redan nu eller om jag ska vänta med det? Samt även nyfiken om jag ska börja med ca 30 min om dagen för att sedan öka mer och mer med ljus för att inte "bränna" sönder?(Hittar som sagt dåligt med information om exakt utförande från början) Är även lite nyfiken på red seas skummare, har varit igång 3 dagar nu men inget har runnit i "koppen" eller behållaren eller vad man kallar det högst upp, kanske fullt normalt att det inte kommit någe där eftersom jag precis lagt i levande sten? (Grymt tacksam för hjälp)

Mvh

Sebastian

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Här finns en bra hjälp till uppstarten tex.

http://www.oceanakvarium.se/?category=pages/saltvatten&page=att_borja

En liten kemihandbok, att ha på sängbordet.

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=17505

Gå igenom artiklarna i vårat artikelgalleri, där finns en hel del nyttigt.

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/forumdisplay.php?f=197

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...