hbmannen Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 varför e det sån pris skillnad på havssalt man köper i akvarie butiker, jämfört med havssalt som du köper på storpack på t.ex martin olsson eller liknande butiker..om man kollar va dom innehåller så e det ju xakt samma salt ???????25 kilo salt i akvariebutik 1200:-25 kilo salt i annan butik 250:-e ja helt ute å cyklar eller?? Citera
petrol Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Menar du att det är samma märke / tillverkare?? Citera
hbmannen Postat 2 december 2004 Författare Postat 2 december 2004 Menar du att det är samma märke / tillverkare?? nej bara att de e samma innehåll. rent kemiskt.. Citera
metcrue Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Kan omöjligt stämma. Är alla spårelement med? Citera
HyperBamse Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Tror du cyklar lite.........Eftersom saltet till akvarium innehåller spårämnen av allt möjligt så som att de tillsätter bakterier (de vi kallar goda) och det finns inte i de vanliga stora, dessa är nog främst till saltning av död fisk för transporter........ Citera
Klubbsson Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Det ena är akvarie salt, det andra är industri salt "rent salt" man kan köpa industri salt och tillsätta alla spårämnen, buffers kalk mm men jag skulle tro att akvariesaltet blir billigare i slutändan. Du ska inte använda dig av "bordssalt" från ICAdet är enormt förorenat. Citera
HyperBamse Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 eller något salt från någon annan matbutik heller...........vi ska väl inte måla ut ICA nu va?!?!?!........alla matvarubutikers salt ska man inte använda . Citera
crille Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 du menar kanske <H2>gourmetsalt</H2>Är en typ av havssalt. Gourmetsalt är en benämning som blivit allt vanligare. Det rör sig om havssalt som sägs vara godare än vanligt bordssalt, men sedan spretar definitionerna. Vissa talar om flingsalt, andra om det salt som manuellt skrapas ihop i salinerna (saltbassängerna), där den leriga bottnen ibland ger saltet en grå nyans.eller <H2>Havssalt</H2>Framställs ofta genom att havsvatten avdunstar i grunda bassänger som kallas saliner. Framställningen kräver ett varmt och torrt klimat. Havssalt kan vara fin- eller grovkornigadetta salt är trendigt i matlagning idag,men jag vet ej,exakt innehåll,och det är ganska dyrt,finns en sort jag använder på jobbet som heter meldon salt,ska kolla vad det innehållertycker inte att du är ute o cyklar,bra att vara observanten länk:http://www.grongava.com/merinfo.php?pid=170 Citera
crille Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Tror du cyklar lite.........Eftersom saltet till akvarium innehåller spårämnen av allt möjligt så som att de tillsätter bakterier (de vi kallar goda) och det finns inte i de vanliga stora, dessa är nog främst till saltning av död fisk för transporter........ tillsätter bakterier?Vilken sort. Citera
hbmannen Postat 2 december 2004 Författare Postat 2 december 2004 du menar kanske <H2></H2><H2>Havssalt</H2>Framställs ofta genom att havsvatten avdunstar i grunda bassänger som kallas saliner. Framställningen kräver ett varmt och torrt klimat. Havssalt kan vara fin- eller grovkornigadetta salt är trendigt i matlagning idag,men jag vet ej,exakt innehåll,och det är ganska dyrt,finns en sort jag använder på jobbet som heter meldon salt,ska kolla vad det innehållertycker inte att du är ute o cyklar,bra att vara observanten länk:http://www.grongava.com/merinfo.php?pid=170ja mejlade till akzonobelsalt å frågade om ja kunde få en utförlig innehålls förteckning på deras havssalt.och visst kunde man få det. väntar ivrigt på den. menja fick ett kort mejl från dom, där dom sa att det ska gå "prima" att använda deras havsalt till akvarium, och att det innehåller i stortsett havets alla spårämnen, vilka alla dom nu e får vi se när fakta bladet kommer Citera
acuario Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Vad vet de om korallrevsakvaristik. Jag är skeptisk till detta. Citera
zippo Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 ursäkta mig nu men börjar man tillochmed spara på riktigt salt ,såkanske man kan få det svårt att driva ett saltvattensakvarium jag menar bara att den kostnaden är försummbar i sammanhanget Citera
hbmannen Postat 2 december 2004 Författare Postat 2 december 2004 ursäkta mig nu men börjar man tillochmed spara på riktigt salt ,så kanske man kan få det svårt att driva ett saltvattensakvarium jag menar bara att den kostnaden är försummbar i sammanhanget jo det tycker iof ja me, men om det går att få tag på bra "original salt" varför köpa dyr??har man en polare som jobbar på apoteket så går det mesta att lösa iaf Citera
crille Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Vad vet de om korallrevsakvaristik. Jag är skeptisk till detta. vem vet,akzonobel är stort,finns säkert någon saltis där.men skämt åsido kommer jag att fortsätta med reefsalt Citera
zippo Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 ursäkta mig nu men börjar mantillochmed spara på riktigt salt ,så kanske man kan få det svårt attdriva ett saltvattensakvarium jag menar bara att den kostnaden är försummbar i sammanhanget jo det tycker iof ja me, men om det går att få tag på bra "original salt" varför köpa dyr??har man en polare som jobbar på apoteket så går det mesta att lösa iaf he he jo iofs men vi har haft mycket diskusioner tillochmed om olika"köpsalt" vilket som är bäst mm, så att man dessutom ska kunnaköra med apotekets låter lurigt . Citera
hbmannen Postat 2 december 2004 Författare Postat 2 december 2004 he he jo iofs men vi har haft mycket diskusioner tillochmed om olika "köpsalt" vilket som är bäst mm, så att man dessutom ska kunna köra med apotekets låter lurigt . tänkte mer på spårämnen å sånt, på apoteket finns massor me kul att labba me Citera
petrol Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Köpte en tunna salt i går (Inget värsting märke) och gav 760:- för 25KG. Hur blodigt som helst.. Är ungeför lika kul som att köpa strumpor.. Måste ha dem men syns inte.. Citera
crille Postat 2 december 2004 Postat 2 december 2004 Köpte en tunna salt i går (Inget värsting märke) och gav 760:- för 25KG. Hur blodigt som helst.. Är ungeför lika kul som att köpa strumpor.. Måste ha dem men syns inte.. Citera
hbmannen Postat 3 december 2004 Författare Postat 3 december 2004 FAKTA. INGET SALT SOM KOMMER FRÅN AKZONOBEL FUNKAR TILL AKVARIUM,,, om man inte tillsätter en massa spårämnen..fick tyvär ingen innehålls förteckning, men ett ganska utförligt svar på varför deras salt inte lämpar sig för akvarium.men ja tyckte att det var värt att prova ändå i liten skala. sagt å gjort. tog sen ett vattenprov till akvarielagret å fick analysen" ODUGLIGT VATTEN".typiskt ja som tänkte tjäna en krona eller 2 Citera
acuario Postat 3 december 2004 Postat 3 december 2004 Det finns inga genvägar och det går inte att komma undan utgifter i den här hobbyn så är det tyvärr. Det kostar att ligga på topp Citera
jower Postat 6 december 2004 Postat 6 december 2004 Ville bara berätta en liten historia om industrisalt. Alltså den varianten man köper för att salta vägen där hemma. När jag jobbade på en akvarieuthyrnings firma, så hade jag hand om saltvattens akvariumen. Jag var den enda på firman som var intresserad av att sköta dom, det va ju jobbigare än sötvatten. I alla fall så skulle vi montera ett kar på en mässa och ha hummrar i. Min chef, som inte va van att lyssna på nån, tyckte att jag va slösaktig som ville använda osmosvatten och riktigt salt. Han skulle prompt använda vanligt vatten och billigt salt. Det skulle ju bara vara igång över helgen. Jag avsa mig allt ansvar och chefen fick som han ville. Nästan. Det tog ett dygn. Sen hade den finastora blåa hummern han stoppat i dött. Den hadelevt i fångenskap i 5 år. vägdenästan 4 kg och var lånad av en annan kund. Jag fick givetvis all skit. Men jagsa ju bara som det va.Jag fick åka dit byta allt vatten och stoppa i en ny hummer. Kan ju bara säga att vatten värdena varhelt åt skogen. Detbilliga saltet kostade en fin hummer livet. Samt att min chef fick kompensera kunden han lånat den av medåtskilliga tusenlappar.Dumsnål kallas sånt.... Citera
troffe Postat 22 december 2004 Postat 22 december 2004 Ack, en dum chef kan fatta dumma beslutoch ställa tll ett elände. Men maldons flingsalt är jättegott att strö över mat. Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.