Gå till innehåll

Lembeh strait


Maglofster

Rekommenderade inlägg

Har vid ett par tillfällen gjort några riktiga "muck diving" dyk och fått mersmak. Har därför klurat lite till och från på Lembeh strait, men alltid glömt bort det.

Sen idag så så tittade jag lite på Tritons bilder på Facebook och hittade en Rhinopias på en bild. Då kom jag att tänka på Lembeh igen..

Är det nån som varit där och har lite tips? frågan är också om man vågar släpa med tjejen, hon är bara advanced med runt 30 dyk. Känns som man ska ha prefekt avvägning och dunderkoll när man dyker bland så mycket giftiga djur? Eller så överdriver jag kanske?

http://www.richard-seaman.com/Underwater/Indonesia/Lembeh/Highlights/index.html

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, har hört strömmarna kan vara ett problem, för att klara dessa är grundregel #1: Håll dig så nära botten / revet Du kan vilket kanske kan bli lite läskigt för en hyffsad nybörjare om det dräller av djur med taggar och potenta gifter över hela botten :) Så det hela känns lite riskabelt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Att hålla sig nära botten är ju inte det samma som att hålla sig botten. :)

Oftast så räcker det ju att du håller dig en meter ovanför för att man ska komma undan de kraftigare strömmarna. Med rätt avvägning så ska det inte vara några bekymmer. Har hon dessutom AOW så ser jag inga bekymmer i det, såvida hon inte tagit certet på någon oseriös firma som har gjort det "på löpande band".

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Minnet sviker lite, men om det är sundet mellan Bali och nusa lembongan du menar, så har jag varit där och gjort ett dyk. Åkte ut själv med en lokal guide och gjorde ett "driftdive".. mkt kraftiga strömmar i det området, men väldigt mycket att titta på. Det var det bästa dyket jag gjorde under resan. Under dyket hörde jag plötsligt guiden klonka med kniven på sin tub, å när jag vände mej om hade han tömt västen och halvsatt på botten med kniven dragen i försvar ut mot öppet hav.. när jag tittade utåt såg jag siluetten av en stor haj passera... menar inte en whitetipped reefshark, utan modell större. Pirrigt ; )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Hej Maglofster,

Var på Bunaken efter Sipadan,Sibuan,Mabul, Kapalai Berhala & Gaya islands (utanför

Borneo: Semporna,Sandakan o.K.K.) i febr. 2010. Åkte därifrån till Sulawesi.mars.

Med frugan, (jag bodde) på Bunaken (hos hollända`rn på "Bunaken Village")mitt emot

Siladen. Gör utflykter till Lembeh. Rakt över från Manado, ca. 1,5 tim. med bil,billigt

men säg att du måste ha english speaking driver! Bo på Bunaken, ett av dom sista paradisen på jorden, var även på "Pulisan" kolla webben!

M.v.h.

Janne Ryberg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Åk till Sulawesi(Manado).

Från K.L. - Makassar(Ujung Padang)med Air Asia, Makassar - Manado Lion Air

upphämtning. Titta på bilderna i "The modern Coral reef aquarium" (S.A.Fosså & A.J.Nilsen) Vol.1. Du simmar med clownfiskar, sjöhästar anemoner Gorgonier som du aldrig kommer möta i butik i Sverige. Världens absolut artrikaste vatten(världsrekordet ligger utanför Raja Ampat).

M.v.h. J.R.

Ändrat av Ryberg
felstavning
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Maglofster,

Ditt gensvar, min morot! Glöm inte kraftiga badskor, det är inte finkornig sandstrand!

För morgonsnorklingen går inte båten ut (ebb) men man vill ju ha allt (tittut i saltvattensmangroven) glömmer fort hur bra man har det. Det var lätt att få tag på undervattens engångskameror i Egypten, men icke sa Nicke lilltroll här! Så glöm inte ta med det hemifrån! När ni driftar från kanoten och Zanclusen står som spön i vattnet vill du inte vara någon annan stan`s i världen. hälsn. Jan R. 0304/39504

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...