Gå till innehåll

Funderar på MH


Inboxen

Rekommenderade inlägg

Ja har ungefär samma mått på mitt kar och ja kör med 1x250W som sitter 25cm upp blir bra ljus i hela karet

Nackdelen med detta är dock att man måste nästan bygga in i en ramp annars lyser man upp hela rummet (och sitter du nära akvariet ser du lysröret vilket inte alltid är trevligt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har ett kar med de måtten åxå på 180L... Jag har 3x70W MH samt 2x30W T8 i en armatur som jag byggt själv. Är mycket nöjd med resultatet! Skulle jag bygga på annat sätt skulle jag kanske kunna överväga att testa med 2x150W MH istället. Anledningen till lysrören är för att min armatur sitter cirka 12cm från vattenytan, så jag får lite skuggor från lamporna som jag eliminerar med lysrören... Dessutom kan jag få en fin färgkombo och större möjligheter till att trappa upp/ner belysningen över dygnet. Finns lite info och bilder i tråden om mitt kar och i min blogg.

Annars finns det ju många fina färdiga armaturer att köpa från alla möjliga ställen (lokala handlare så väl som internetshopar, eBay, Hong Kong och så klart begagnat-annonserna här på guiden).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja jag kan tänka mig att det måste sitta i någon slags ramp. Men vilka fabrikat ska man ha då? Jag har inte någon större uppfattning om priser, någon som vet?

Jag menade mer att man får boxa in den så man inte ser själva MH lampan. typ som det som finns i denna bilden 90Tank_01.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...