Gå till innehåll

Weséns Juwel Trigon 350L hörnkar


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

  • Svar 643
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Grotech EP II'an kom idag, har nu fem kanaler att pula med. Ska blanda en dunk med magnesiumkloridlösning imorgon och dra igång den fjärde kanalen. Vet ännu inte vad jag ska göra med den femte kanalen men det ger sig, spårämnen kanske.

KH 8 - rätt

Ca 390 - sakta på väg upp

Mg 1310 - sakta på väg upp

Salt 1.024 - rätt

Temp 26 - rätt

Ska mäta resten imorgon. Karet ser väldigt, väldigt välmående ut just nu och det mesta växer så det knakar.

-NNH4zil7fo

- Klicka på HD i Youtube -

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack Fredrik! :)

Ja, LED-ljuset är verkligen värt varenda krona det kostar. Fantastiskt effektfullt i alla lägen. I filmen går blåa 3W och vita 3w grupperna, 30W är släckt. De ger ett trevligt, svagt blåtonat förmiddags/eftermiddagsljus.

Jag har läst på en massa och fått värdefull info av Manne och Stig innan jag startade med Balling Classic-metoden. Suverän och snillrik metod för att automatiskt tillsätta de ämnen karet förbrukar. Lite kostsam att dra igång med hårdvaran och preparaten, men väl värt det tycker jag. Mitt Ballingsystem har inte kommit in i underhållsläge ännu, det tar nog någon eller några veckor till innan det blir någotsånär självgående. Om du inte har set det ännu, kolla på Stig i Gemlas hemsida www.oceanakvarium.se för utförlig information om Balling Classic. Balling Light var inget för mig eftersom den metoden justerar jonbalansen i karet med hjälp av täta vattenbyten. Jag byter 50 liter vatten var tredje vecka.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar Patrik! :)

Ca = 380

Mg = 1410

KH = 6,5

pH = 8,1

PO4 = 0

NO2 = 0,01

NO3 = 0

Salt = 1.024

Temp 26.5

Ljus:

12 timmar blått

10 timmar blått/vitt

6 timmar full effekt

Den lilla fosfaten vi hade i karet är borta, nätpåsen med fosfatremover i skummaren gör sitt jobb.

Håller på att mäta/kalkylera Ballingdoseringen. Lite för högt Mg men det har nog med höjningen tidigare i veckan att göra. Ca håller sig bra så den dosen är nog rätt. KH sjunker något, justerar upp manuellt först. Låter det gå några dagar till innan jag börjar röra inställningarna på doserpumpen.

Kejsaren har bott i sumpen sedan igår, hoppat över kammen.. korkskallen.. jag fick den i håven efter en stunds rotande så den är tillbaks i revet.

Allt rullar på i bra takt. Skräpalger är nästan obefintliga, skrapar lite från rutan varannan dag. Lila och röda kalkalger sprider sig på pumpar och LS. Den röda flakväxande Montiporan växer nå't alldeles fantastiskt, mellan 5-10 mm senaste veckan. Hysterixen har ca 5 mm tillväxttoppar sedan vi köpte den av Stig för två veckor sedan.

Den okända mjukkorallen har fraggat sig själv. ...bla.. bla.. bla.. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

ska du köra samma mängd från varje doserpump.. ? dvs ballanserat recept eller du väljer o gå egen väg

Vet inte riktigt ännu Manne.. till att börja med följer jag Stigs balanserade recept, men det kommer förmodligen inte att funka i vårt kar. Jag tänker balansera ut vattenvärdena först och sedan eventuellt räkna på ett eget balanserat recept.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ca = 400

Mg = 1390

KH = 6,5

pH = 8,1

Salt = 1.024

Temp 26,5

Ca stiger 10ppm/dygn.

Mg sjunker 10ppm/dygn.

KH stabilt.

Kör i 80ml fördelat på tolv doseringar per dygn ur varje dunk.

* Dunk A - 5L = 220 g Kalciumklorid + 65 g Magnesiumklorid + 25ml FM Strontium/Barium + 25ml FM Heavy-Metal Complex

* Dunk B - 5L = 316 g Natriumbikarbonat + 25ml FM Iodine-Fluorine

* Dunk C - 5L = 65 g Natriumkloridfritt salt.

Kalcium och Mg i samma dunk än sålänge. Jag drar igång kanal 4 med Mg när värdet är nere på 1350ppm. Ser bra ut så här långt.

Ändrat av Ouscazz
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det hade varit väldigt skönt med ett sådant. Var utan i ca 10 tim men allt har klarat sig.

Kopplade upp en 12v pentrypump från biltema till skruvdragarbatteri och har eldat som fan i kaminen som är i samma rum som karet.

Hur stort är ditt elverk Mats?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vi har inte fått tillbaka strömmen ännu, 14 timmar. Jag har kopplat hela karet och vår vattenpump till elverket så vi har det drägligt. Värmen i huset fixar vi med en vedkamin i varje ände av huset. Elverket är på ca 3KW och drar utan problem karet i full drift med värme, cirkulation och belysning. Det gäller att vara väl förberedd när man bor ute i obygden.

Dvärgkejsaren pickar på sinularian så den är lite sur... :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

-dans

Strömmingen här bröts i fredags kväll (på vissa uttag pga fel på en central säkring i kåken, bla givetvis det som akvariet sitter kopplat på).

Vet hur paniken känns när man springer med förlängningskablar o fullt pådrag för att rädda innehållet :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Uuuuhhh... jadu, när man precis har somnat väcks man av varningslampan att strömmen har gått... klockan är 00,05... klä på sig, ut i stormen... snacka om mörker en stormig natt i skogen, man ser inte handen framför sig... dra igång elverket... koppla om karet till nöd-elen.. försöka somna om i soffan för att inte störa resten av familjen... somnar till slut.. vaknar klockan 02.05 av att ljuset blinkar, strömmen tillbaks... klä på sig, ut och stänga av elverket... stänga garageportarna som har blåst upp i stormen... bara för att se på när strömmen återigen bryts... ut och dra igång elverket igen... koppla på karet... lägga sig på soffan och försöka somna... bara för att 04.00 vakna till av att skummaren och pumparna låter konstigt... ut i stormen igen... elverket går illa och lämnar bara 175 volt... stor suck... fipplar med elverket under två timmars tid utan att lyckas... mörkt, ser dåligt i skenet från ficklampan... tom på idéer... orkar inte mer utan låter elverket gå på halvfart... 07.30 stannar det... paniken börjar krypa i kroppen... vad gör man nu..?. ut igen och ser om jag kan hitta felet... fipplar en stund och får igång motorn men det låter riktigt illa och lämnar nu knappt 120 volt... lyssnar runt om och det pyser konstigt från avgasröret... hittar ett litet filternät över själva mynningen på avgasröret... såg inte det under natten då det var mörkt... filtret ser igensatt ut, sotigt... petar bort det och drar igång elverket som går på full effekt igen... in igen... somnar hårt på soffan...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Uuuuhhh... jadu, när man precis har somnat väcks man av varningslampan att strömmen har gått... klockan är 00,05... klä på sig, ut i stormen... snacka om mörker en stormig natt i skogen, man ser inte handen framför sig... dra igång elverket... koppla om karet till nöd-elen.. försöka somna om i soffan för att inte störa resten av familjen... somnar till slut.. vaknar klockan 02.05 av att ljuset blinkar, strömmen tillbaks... klä på sig, ut och stänga av elverket... stänga garageportarna som har blåst upp i stormen... bara för att se på när strömmen återigen bryts... ut och dra igång elverket igen... koppla på karet... lägga sig på soffan och försöka somna... bara för att 04.00 vakna till av att skummaren och pumparna låter konstigt... ut i stormen igen... elverket går illa och lämnar bara 175 volt... stor suck... fipplar med elverket under två timmars tid utan att lyckas... mörkt, ser dåligt i skenet från ficklampan... tom på idéer... orkar inte mer utan låter elverket gå på halvfart... 07.30 stannar det... paniken börjar krypa i kroppen... vad gör man nu..?. ut igen och ser om jag kan hitta felet... fipplar en stund och får igång motorn men det låter riktigt illa och lämnar nu knappt 120 volt... lyssnar runt om och det pyser konstigt från avgasröret... hittar ett litet filternät över själva mynningen på avgasröret... ser igensatt ut, sotigt... petar bort det och drar igång elverket som går på full effekt igen... in igen... somnar hårt i soffan...

Blää, låter som att du kommer somna ovaggad inatt :död:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...