Gå till innehåll

Problem med led drivare


Järv

Rekommenderade inlägg

Köpte en led drivare för 5x10w led från ac rc för ett par veckor sedan och den slutade fungera efter ett par dagars användande (den började låta högfrekvent och lamporna slocknade aka dom var knappt tända)

Fick sedan en ny från acrc idag och kopplade in den. efter 5-10 min gick den sönder med samma symptom som den tidigare.

Det var en sådan här jag köpte http://www.ebay.com/itm/5-x-10W-LED-driver-/270738802775?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f094a4857

samt 5 st 10w led's för den att driva.

Är det jag som gör något fel, är kvaliten urusel eller är det bara jag som lyckats få 2 måndagsexemplar?

Tänkte mig även införskaffa en annan drivare då denna inte tycks funka och vart rekommenderad hide a light jolly maxi... denna är dock rätt dyr och undrar om någon känner till någon annan bra drivare som kanske har mindre funktioner och därav är billigare?

// Joakim

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vet ej om kvalitéen är dålig på dessa drivrar - skriv till AC-RC och fråga. Rent allmänt så har jag upplevt att drivrarna är en svaghet med undantag just för Jolly Maxi vilken går att få tag i för ca 750:-. Jag driver själv 6 st sådana chip på en maxi med bra resultat. Fördelen med Maxin är att du lätt väljer din matningsström och kan göra den dimmbar både med en 1-10 V styrning och genom "pusch" teknik. Det är också möjligt att rapid LED har någon användbar MeanWell driver (vissa finns också på ELFA).

Jag tror också att du måste lösa en kylning på en sådan driver som den från AC-RC i det långa loppet. Dock att den går sönder efter 5-10 minuter tyder på något annat - har du kopplat rätt :)

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

kopplat allt i en serie från med +-+-+-+- så ja det ska vara korrekt och nej den vart inte överhettad. Den som jag fick först vart rätt varm men inget tokigthett. hade det hunnit bliva mer permanent så hade jag nog dragit fast en processorkylare jag har liggande på

verkar som det kan bli en jolly maxi då de andra drivarna inte verkar hålla

Ändrat av Järv
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det borde gå med Mean Well ELN-60-48D dimmable driver också men då får du använda en fast 10 V signal för att ge ljus. O på 1-10 V ger inget ljus nämligen. På Jolly max ger 0 på 1-10 V ingången fullt ljus enligt mina egna erfarenheter. Letat som en galning efter utländska butikers pris på Jolly Maxi. Jolly Maxi tillverkas/säljs av ett Italienskt företag TCI och jag har hittat en tysk E-bay försäljare som tar knappt 50 € för den och det verkar som det bara kommer till 4,90 € i frakt för första exemplaret - beställer man fler - samma frakt. Det vill säga kring 500 kronor med dagen kurs.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...