Postat 16 december 201212 år Författare ...och ja jag har aluremovern i sumpen och testerna är testade mot referensvätska samt på triton. Sent from my iPad using Tapatalk
Postat 16 december 201212 år Författare Det jag kör med är på ca 300l/h ett som jag hade liggandes sen gammalt:) men funkar gör det:)Mvh Hans Sandén i Braås.Tack! Blir nåt sånt då - håll tummarna Sent from my iPad using Tapatalk
Postat 16 december 201212 år Författare Tänk vad man kan finna i sina gömmor. 300 l/h perfekt Med vänlig hälsning, Björn
Postat 16 december 201212 år Då får vi hoppas att det funkar för dig med. Annars får du öka media mängden i filtret:)Mvh Hans Sandén i Braås.
Postat 17 december 201212 år Författare Då har man limmat knappar för första gången (Liten koloni Japansk Zoa). Jag trodde Leffe på triton skojade när han sa jag skulle limma med superlim....men inte! Det var ju inga som helst problem torka av med lite papper och droppa en droppe på stackars(?!) knappen - sen trycka dit och ner i akvariet. Lätt som en plätt! Tack för ännu ett bra tips Leffe!!Med vänlig hälsning, Björn
Postat 18 december 201212 år Författare Knapparna på en vacker sten. Någon som vet hur snabbt de förökar sig??Med vänlig hälsning, Björn
Postat 19 december 201212 år Lite (trista) värden från morgonen:Salinitet 1.024 RefraktometerpH 8.0 SalifertKH 8.3 SalifertCa 435 SalifertMg 1320 SalifertNitrit 0 SalifertNitrat 50 SalifertFosfat 0.25-0.50 SalifertBörjar bli trött på oförändrad NO3 och PO4 (snart två månader)Skummar med fullt blås med deltec mc500 som jag ska koppla ozon till i veckan.Använder aluminiumbaserad fosfatremover full dos. Tips mottages gärna Sent from my iPad using TapatalkSka själv börja med polyplab har hört att det ska fungera kanon, är typ som vodka metoden.http://www.polyplab.com
Postat 19 december 201212 år Författare Spännande! Ska jag försöka läsa på om. Aldrig hört talas om polylab. Med vänlig hälsning, Björn
Postat 19 december 201212 år Författare Den här anemonen fick jag med akvariet vid köp men vet inte vad det är för sort. Någon??Med vänlig hälsning, Björn
Postat 19 december 201212 år Det ser ut som en Entacmaea quadricolorSent from my iPhone 4s using Tapatalk
Postat 19 december 201212 år Författare Det ser ut som en Entacmaea quadricolorSent from my iPhone 4s using TapatalkTack!! Den är det - googlade och tycker det är mycket likt. /Björn
Postat 2 januari 201312 år Författare Årets sista mätningar blev väl ingen direkt höjdare...!Är inte direkt förtjust i blått och lila nu för tidenNitrat 50 salifertFosfat 0.25 salifertÖvrigt är väl okej:Salinitet 1.025 refraktometerpH 8.0 salifertKH 8.9 salifertCa 450 salifertMg 1290 salifert2013 ska bli ett i princip fosfat- och nitratfritt år
Postat 2 januari 201312 år Författare Ja nitraten och fosfaten behöver du ta tag i:)Japp...! Blir nog vodka snart. Kolkälla nu är ultrabak 1ml/dag - skummar blött. Alubaserad fosfatremover maxdos. Kört så i minst en månad utan direkta resultat. Med vänlig hälsning, Björn
Postat 2 januari 201312 år Hur gör du med maten du tillför? Låt den ligga i vatten en bra stund för att försöka laka ur fosfat så du inte tillför onödigt mycket fosfat den vägen. Gör så med både torr och fryst mat, samt mata väldigt lite, det behövs mycket mindre mat än man tror.
Postat 2 januari 201312 år Författare Hur gör du med maten du tillför? Låt den ligga i vatten en bra stund för att försöka laka ur fosfat så du inte tillför onödigt mycket fosfat den vägen. Gör så med både torr och fryst mat, samt mata väldigt lite, det behövs mycket mindre mat än man tror.Tycker jag matar lite...en fryskub och lite torrpellets per dag. 7 fiskar blandad storlek och maten tar slut på någon minut. Fryskuberna tinar jag i osmosvatten och häller av vattnet efter ca 10 min men pelletsen lägger jag bara i. Med vänlig hälsning, Björn
Postat 2 januari 201312 år Jag låter mina pellets ligga i vatten också en stund. Jag använder en tesil till både pellets och den frysta maten, det får ligga i blöt en stund. Smidigt då kan man skölja den i vattnet många gånger och så blir det enkelt att bara öppna silen under vattenytan i karet när det matas.
Postat 2 januari 201312 år Hur gör du med maten du tillför? Låt den ligga i vatten en bra stund för att försöka laka ur fosfat så du inte tillför onödigt mycket fosfat den vägen. Gör så med både torr och fryst mat, samt mata väldigt lite, det behövs mycket mindre mat än man tror.Enligt Randy Holmes-Farley försvinner ca 1% po4 när man sköljer maten.http://www.advancedaquarist.com/2012/3/chemistry
Postat 2 januari 201312 år Enligt Randy Holmes-Farley försvinner ca 1% po4 när man sköljer maten.http://www.advancedaquarist.com/2012/3/chemistryHär finner du en mycket (O)vetenskapligt test: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?19963-Fosfat-i-fryst-foder-(O)vetenskaplig-test&highlight=%28O%29vetenskaplig
Postat 2 januari 201312 år Författare Borde det inte försvinna viktig näring också om man sköljer maten så mycket?Med vänlig hälsning, Björn
Postat 2 januari 201312 år Författare Uppenbarligen inte, med tanke på hur feta och fina mina fiskar är:)Då blir det tesilstricket från och med imorgon
Postat 2 januari 201312 år Enligt Randy Holmes-Farley försvinner ca 1% po4 när man sköljer maten.http://www.advancedaquarist.com/2012/3/chemistryEn annan svensk undersökning visar att ungefär 50% av de tillfrågade förstår inte vad % är för något:)Lite oftopic men kanske ändå inte, jag matar mitt kar med 12 kuber om dagen.Sköljer alla kuber i en tesil kör just nu med 1 dl Alufosfatremover (dom tar 10 sekunder att tina), acrosarna växer så att det knakar och är riktigt färggranna.All fosfat som är löst i vattnet är enligt min mening helt meningslös att hälla i, ja om det nu inte är så att man vill ha mer fosfat.
Postat 2 januari 201312 år En annan svensk undersökning visar att ungefär 50% av de tillfrågade förstår inte vad % är för något:)Randy är en av hobbyns mest framstående kemister. Han kan nog räkna %. Undersökningen var ej heller svensk. /sent from phone
Postat 2 januari 201312 år Jepp, men det jag menar att är att alla svar som anges i % är upp till betraktaren att tolka.
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.