Gå till innehåll

DIY "mame" skimmer


freddi36

Rekommenderade inlägg

Billigare att inte ge henne kreditkortet och endast hoppas på att hon är ute och åker längdskidor inför tjejvasan e bättre. Tre dagar i lugn och ro i Februari någon gång, skönt.

Djeflar gin och is samt en skvätt citron e ju kanon gött, mera på väg hoppas jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Skummare är jätte lätt och göra och bra blir dem. Bara sätta en defuser på valfri cirkulationspump så har man en skummar pump sedan ansluta den i något som isolerar bubblorna. Jag håller på med en i akryl dem blir 3kantig så den skall passa i hörnet på karet. Får se när den blir klar.

Nice länk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

För långt ner under vattenytan i karets nivå :-)

Om det bildas en hävert så tömmer häverten ner till slangens öppning. Om slangen sedan sitter i en burk/flaska så tömmer häverten tills vattenivån där skummaren sitter är lika hög som nivån till flaskan/burkens öppning. Jag skulle rekommendera en lösning istället där skummet får rinna över flaskans topp till en behållare som ej är sluten, typ en vanlig skummarkopp, och sedan ha slangen monterad på den. Koppen behöver ej gå att ta bort, den ska bara agera mellansteg mellan skummaren och slangen. Så att skummet rinner ner i samlingsbehållaren istället för nuvarande lösning där den i princip pumpas ner och en hävert kan startas som Stefan säger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Desto högre en skummare är desto bättre verkningsgrad får man. Så den bör vara så lång det bara går. Det är liknande för bredd med, i det här fallet bör diametern vara så stor som du får plats med. Luftpumpen är också så stark du kan. Men man får ställa in skummaren. Har man för mycket luft in så kan skummaren skumma över så då får man antingen höja skummaren eller strypa luften. Det bästa vore en skummare man kunde lägga till längd på efter behov :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...