Gå till innehåll

Måste man ha osmos ?


Matthias_H

Rekommenderade inlägg

Finns inga måsten. Men mitt svar är att en RO är en självklarhet du får ett stabilt tomt vatten som du sedan buffrar upp till dom värden du vill. Kör man utan så kan det gål väldigt bra men om något ändras i vattenledningen och du kör med dina tillsatser så kan värdena bli helt fel sedan kan där vara saker i vattnet som är oönskat.

Finns lite all över billiga och bra kika på tex http://www.oceanakvarium.se/?category=pages/zprislista&page=filter%20mm

http://www.drakfisken.se/21-osmos http://www.tritonakvarium.se/group.asp?group=35

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Som sagt så kommer folk säga att du ska skaffa osmos ifall du får problem med akvariet senare men jag vet att tex akvarieleasing i stort sätt aldrig kör med osmos då stockholms kranvatten är så pass bra.

Enligt mig beror det väl lite på vad man vill ha i sitt kar. Ifall man ska ha känsliga djur så bör man ju vara så försiktig som möjligt men kör man mjukkoraller eller tåliga fiskar så tror jag nog det inte är någon fara att skippa osmos.

Är det något som jag finner jobbigt med denna hobby så är det att vänta på att osmosvattnet ska fylla dunkarna. Har du tex en källare eller liknande där du kan fylla upp osmos så är det väl ingen fara att ha en långsam osmos men ifall dunkar osv kommer stå i vägen för dig när du fyller upp så snåla inte på osmosanläggningen utan köp en som producerar många liter per dag. Den jag har producerar bara 190 L enligt anvisningarna men det är snarare 100 L i verkligheten.

Tänk också på att nu på våren är det viktigast med osmos eftersom smältvattnet förorenar ditt kranvatten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Osmos eller inte beror helt på vattenkvaliten där du bor. Eftersom jag bor i USA så är RO inte tillräckligt utan jag måste skaffa RO/DI när jag väl startar min saltvattentank.

Testa ditt kranvatten för att få reda på vad det har för värden? Har även för mig att du kan få en rapport från ditt vattenverk för att se vad som finns i vattnet redan.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...