Gå till innehåll

Mitt sjöhäststall 650 liter


Edward

Rekommenderade inlägg

är acropora hyacinthus svår korall få färg på ? vilka vattenvärden trivs den i ?

Jag skulle nog vilja påstå att det är en av dom enklare acropororna att få fin färg på, för att få fram finast färg så vill den ha ganska så näringsfattigt vatten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • Svar 169
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Här händer det grejer, dragit igång ballingen och fixat till kabeldragningar så nu är det ordning i sumpen. En tråkig dag på jobbet resulterade i en schysst probe-hållare till profiluxen. Kvällens bestyr bestod av ett vattenbyte på ca 200 liter, fortfarande problem med bleka montiporor men det verkar vara på bättringsvägen. Häromdagen blev det en tur till den lokala handlaren och fick med mig en tubastraea hem samt två stycken nemaleotris magnifica, ska se om det kan bli lite bilder under morgondagen men slänger iaf upp en på probe-hållaren.

post-3690-14468932342858_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Allt rullar på som vanligt, gjort ytterligare ett vattenbyte så nu är färgerna på montipororna påväg tillbaka. Fick även med mig några fraggar hem efter dagens fraggträff, intressant föredrag och riktigt kul att det dök upp så många. Innan jag åkte iväg på träffen släppte jag ner lite copepods och vips tittade tubastraean fram så jag passade på att ta ett kort.

post-3690-14468932407409_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Då var det dags för lite extrem fraggning, inte mycket som lever på den gul/gröna acron längre. Fick ett ordentligt utbrott av RTN och nästan hela korallen var borta på en natt. Hyacinthusen hade fått lite på kanten så jag fick klippa lite i den med. Lämnade över den till Ikola får hoppas den klarar sig bättre där ett tag

antagligen är min cirkulation alldeles för dålig. Så jag fick beställa hem en pump till mitt closed loop system som inte är färdigbyggt än. Det blev en Abyzz så nu ska det nog bli ordentligt drag i burken.

post-3690-14468932521595_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Helt rätt Jimmy, tanken är att sänka farten genom sumpen kör just nu 8000l/h där och det är lite väl snabbt. Kommer att köra abyzzen som wavemaker och inte på full effekt men kommer nog kunna köra på iaf 60-70% utan problem för hästarna, sen får man räkna med lite förluster i rör och böjar. Det är ett 40mm rör som går utifrån pumpen som i sin tur kommer att delas upp i antagligen 6 st utblås.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Bilder kommer, haft lite fullt upp med barn och allt annat just nu så det har inte hunnits med, ska fixa nya bilder. Men det stämmer som Conny säger, han plockade med en liten sändning fisk, koraller och nya hästar ifrån triton när han var där :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...