Gå till innehåll

Jane's 250 liter+ 200 sump


koaala

Rekommenderade inlägg

  • Svar 57
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Inga frågor är dumma, som man ser på kvaliteten på första bilden kommer det inte synas så mycket och min kamera gör inte riktigt rättvisa mot koraller, men såsmåningom fixar jag väl närbilder med. Tanke med bilder brevid namnen är väl att det helt enkelt är roligare att titta på än en tom rad med massa namn som inte säger något till någon. Lista är mest menat för mig själv att hålla reda på vilka varelser jag redan har, vilka är på väg och vilka jag fortvarande har på min önskelista.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De är väldigt fina, men jag har förlorat många också, tack vare flytten, att de inte passar in till sällskapet eller övriga anledningar. De som jag har redan funkar fint tillsammans, de enda jag inte vet än är den rosa och den gula , för de har varit där lite för kort tid att veta än. Sps kan jag aldrig ha( trots detta har jag en montipora superman som har växt från en brick till en fläck) och Acanthastrea funkar inte heller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den gula mjukisen är en mörker korall som är jätte svår. Måste matas med fytoplankton mycket fint foder eller likande. Dom vill ha ett ganska lugnt flöde och lite lummigt"dom lever enbart på plankton och mycket fint foder ej av ljus". Sedan väldigt noga med vattenvärdena. Dom brukar skrumna ihopa ganska fort sedan är dom utomräddning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Blir ju nyfiken här hur länge har karet var igång vad har du för värden mm mm Väldigt imponerande samling av olika slag. Vissa mycket svära andra lite lättare. Alltid kul med någon som vågar gå al in

Hur länge har du haft Dendronephthya vad matar du med osv? Detta är en korall som står på min önskelista. har provat en gång gick åt pipan:(

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Började med hobbyn 2010, dock hade en krash bak i tiden när jag satt inne någon pellets- som jag inte kommer namnet på. Därefter kör jag med motto, mindre är bättre och lägger ingeting i, och kör med vattenbyten istället. Vissa av de stora koraller har jag haft jätte länge och de klarar det mesta. Har inte testat faktist jättelänge, men ska göra det snart. Det enda jag kan tänka mig att tillsätta är bakad bikarbonat+rent, men har inte börjat än för jag inte har gjort några mätningar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det var faktist lite oväntade värden jag hade. Phosphate är jag nöjd med, kör remover så det borde vara 0, men att nitater är 0, det var inte lika bra, vill gärna ha lite i, men det sitter väl fast i mina alger. Att alla kh, mg och ca är låga kan man se att bara vattenbyten räcker så långt och sakta och säkert minskar värdena endå.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...