Gå till innehåll

Morot

Medlem
  • Antal inlägg

    217
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mattias
  • Stad
    Lysekil
  • Antal år inom saltvatten
    2009
  • Akvarievolym
    450 och 112
  • Akvarie mått
    130*70*50
  • Antal år inom sötvatten
    25
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    16

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Morot's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

36

Omdöme

  1. Spännande Får man fråga var du köpte karet ifrån? Hittar inte några svenska återförsäljare. Edit...Hittade Mvh Mattias
  2. Japp, Jocke fick av mig. Bara att komma förbi om du vill ha.
  3. Så länge man inte matar, så växer dom inte så snabbt. Hade några i ett RSM 130 några år och det funkade fint. (har fortfarande kvar kloner från den) Bara att komma förbi Lysekil om du vill ha en gratis.
  4. Har Flavescens, Leucosteron,Olivaecus,Nigrofuscus och 2x Hepatus i mitt 450 L. Använder också spegel vid nyinsättning. Inget bråk mellan kirurgerna förutom lite fenvisning ibland. Tror det hjälper att mata mycket. Olivaecusen måste vara den snällaste kirurgen som finns, medan Leucosteron är en riktig surpuppa. (vid nyinsättningar )
  5. Köp en liten kirurg så är det snart borta. Ta en tålig som tex Zebrasoma Flavescens eller någon från släktet Ctenochaetus . Bra anledning att uppgradera också när kirurgerna blir större. Med vänlig hälsning Mattias
  6. Det är inte konstigt att clownerna är där. Det är ju clownfiskägg. Grattis.
  7. Ska också lägga till leds på min t5 8*54w ramp. Tar troligtvis bort 4 rör i mitten. Blir till mitt 800l (180cm långt) Blir nog bra med 4 st 50w multichip som du länkade till Himzo. Eller har du något förslag på annan lösning Lasse? (Ursäkta för trådkapningen Himzo) Mvh Mattias
  8. Tycker absolut du kan skaffa en till utan att ha det minsta dåligt samvete. Skaffa då en ungfisk som inte är så stor. Kirurger har väldigt olika temperament mellan individer, dvs en gul kirurg kan vara hur snäll som helst, medan en annan kan vara kirurgen från helvetet. Min Leucosteron som ska vara känslig och galen på andra kirurger är tålig som tusan och supersnäll mot andra kirurger. Ser den en Salaris däremot så tar det hus i helv...... En kirurg ur släktet Ctenochaetus är ett bra val, dessutom väldigt snygga,tåliga och bra algätare. Skulle det bli krig så funkar de flesta tipsen som alla föregående talare har förordat. Jag föredrar genomskinlig låda med småhål några dagar (ett måste om man introducerar nya wrassar) Men det är normalt att dom inte är bästa vänner första dagarna. Lycka till.
  9. Min gula kirurg och salarisen var bästa kompisar i flera år, men när jag skaffade fler kirurger så svalnade kärleken lite.... Min Leucosteron tål inte Salarisen och jagar den gärna, men då blir den gula arg och återställer ordningen. Fantastiskt vilka personligheter fiskar kan ha.
  10. Andreas: Vet faktiskt inte om det är vanligt, men härdigare sak får man leta efter. Har överlevt alla nybörjarmisstag man kan tänka sig. Dom gillar helt klart mat. Jag matar med färsk småsill, tångräk eller annan småfisk jag fångar. Men små bitar, som en tumnagel ungefär. Matar jag inte så växer dom långsamt och delar sig sällan. Nu matar jag inte alls för tillfället för dom håller på att ta över hela karet.
  11. Lasse: Jo, det var väl på tiden. Men tycker ju det är mycket roligare att läsa om andras akvarium än att skriva själv. Tack Andreas. Jo, jag tar mycket av maten från havet.(alger,plankton,kräftdur,blötdjur mm) Faktiskt vatten också, som jag saltar upp. Nu på vintern blir det dock mest torrfoder. Magnus: Det är inga som helst problem med bråk, visst spänner dom fenorna mot varandra ibland, men inga bråk. Det är Flavescensen som är kungen i karet.
  12. Kanske är dags att lägga upp några bilder på karet som varit igång i 2 år.( stenen och många koraller och fiskar har hängt med sedan 2009) Skall snart tömmas till förmån för ett 180*80*60 Optiwhite. L/D/H Teknik: 2x Razor 160w 16000 1x RW 20 streamer Bubble Magus Curve 5 (Har en Korallenzuch revolution, men för mycket pyssel med den, så den står i garderoben) Balling: Bubble Magus doserpump Kör bara KH/CA/MG(gör väldigt sällan/nästan aldrig några vattenbyten) Kör med Ozon ibland och aktivt Kol med ojämna mellanrum Laguna 6000 som returpump Tunze osmolator Huvudinvånarna är 6 kirurger: Zebrazoma Flavecens 2 Paracanthurus Hepatus Acanthurus Olivaecus Acanthurus Nigrofuscus (min favorit, riktigt fin med rosaröda nyanser) Acanthurus Leucosteron Har även ett par Clowner Occelaris som leker oavbrutet. Plus en del gobies,Wrassar,räkor,eremiter mm. Coolaste "korallen" jag har är en vacker rosaröd BTA anemon som jag haft sedan 2009. Har nog delat sig minst 60 ggr vid detta laget. Otroligt härdig. Kloner efter den finns i många kar i Sverige, bla hos Lasse Forsberg. Bilder: [ATTACH=CONFIG]122656[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]122657[/ATTACH]
  13. Kolla här: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?63524-Julhandel!&p=618340#post618340 Fantastiskt pris för sex kanaler.
  14. Nej, Ingenting går på en Harlequinräka verkar det som. Har haft båda samtidigt, inga problem alls.
  15. Populärast bland mina kirurger är en slags rödarosa alg (osäker vilken art). Den gröna Ulvan brukar ätas upp sist. Men dom verkligen älskar alger från havet.
×
×
  • Skapa Ny...