Jump to content

alexochingencarina

Medlem
 • Posts

  2,965
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alexochingencarina

 1. Tjena. Är sugen på att köpa ett Red sea reefer 350 så jag tänkte höra vad ni som har ett sådant kar tycker om det. Hur är kvalitén, glaset, sumpen mm. Vad kör ni för belysning över? Är ni nöjda eller missnöjda med burken?
 2. Tack. Kul att ni gillar bilderna. Burken står nu i hässelby och är ganska tom. Men ska väll fyllas på sakteligen. Har haft lite otur på sista tiden. När jag skulle koppla på sumpen läckte rören pga en trasig o-ring. När det var fixat så läckte andra röret pga en limning som inte va tät. När det va fixat och systemet fylldes så läckte det ordentligt i en silikonfog i karats bakre hörn. Suck. När det va fixat så stannar fläkten på min radion! Gen 1 med limmad fläkt måste tydligen skickas till Tyskland för reparation. Kändes inte värt så jag gav mej på att prova att byta den själv. Va rätt enkelt. Köpte fläkt från Kjell och bytte utan problem. Sen bar det iväg till affären för att köpa en filfisk som skulle ta hand om alla glasrosor. Den åkte efter två dagar ner i sumpen genom rören och fastnade i sumpen. Köpte en ny en vecka senare som dog efter två dagar. Så där är jag nu. Hoppas på lite flyt nu.
 3. Du borrar bara ett litet hål på returröret någon cm ovanför vattenytan så suger röret luft vid tex strömavbrott och häverten bryts genast. När det gäller osmolatorn så får man helt enkelt se till att ha den marginalen i sumpen och akvariet.
 4. Ja det är en trevlig fisk faktiskt. Väldigt tacksam att fotografera. Jag köpte tre stycken men en gick bort första dygnet. Hur funkar det med kön och så vidare? Är dom hermafroditer eller måste man hitta hona/hanne? Hur lång tid tar det innan dom börjar tugga?
 5. Haha Larry! Vi pratar fotboll i saltermer. Kan inte bli mer nördigt:cool:
 6. Tror det är en stor myt att dom skulle ta skada ovan vatten. Har sett både borrar och sjöstjärnor ovan vatten på stenar och stränder vid ebb. Då utsätts dom j för luft flera timmar varje dag.
 7. Haha, vi pratade ju om den där j...a stenen. Sen är det kört:snurrig:
 8. Idag håller jag faktiskt tummarna för dina 11 blå fraggar med vita polyper. Hoppas att dom växer på grymt under kvällen;)
 9. Vad mäter ni med för att få så höga värden? Salifert går ju bara till 500ppm om jag kommer ihåg rätt?
 10. Har du returen på vänster sida så har du på tok för mycket vatten i returfacket och skummarfacket. Stryp en kran på röret från visningskaret så löser det sej nog.
 11. Efter att jag flyttat runt revet föra helgen så har det hänt nått magiskt. Har jobbat endel i veckan och inte sett karet med belysning på på hela veckan. Idag när jag jag kollade på karet så fanns där inte en alg på glaset? Näst intill all cyano va också borta. Helt underbart=) hoppas att det håller i sej.
 12. Nä, det räcker. Men man kan ju faktisk vara lite dryga mot varandra utan mod... Sg är ett grymt forum! Å så jag inte glömmer det, AIK mot sm guld=)
 13. Kommer bara skriva skit här. Tycker att du och mammmmbbbuba är vidriga malmöiter som inte hör salthobbyn till!!! Jag gillar inte er!!!! Till alla mod så är jag bara bitter gnagare=) btw fin burk! Puss Olaaaaa=)
×
×
 • Create New...