Gå till innehåll

Nano-skummare


Julgran

Rekommenderade inlägg

Som jag har fattat det så är det skillnad mellan skimmer och surfaceskimmer. Den du hittat är den senare dvs en sak du sätter vid utloppet till bakgrunden för att skapa ytavrinning i mollyhotellet. Jag löste det i mitt guppyhotell mha av ett fodral till ett kassettband. En vanlig skummare renar vattnet från överflödiga näringsämnen (någon annan får gärna kompletera), ytavrinningen håller ytan ren från diverse skräp som annars samlas där. Skillnaden på hans modell är att han har en tandad kant. Vet inte riktig vad poängen är med detta, men vet att det medför mera oljud så jag skippade det.

post-1814-14468912266203_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

snygga bilder.

Det blir väl tätare vattenbyten istället som du säger. Hoppades kanske att det fanns någon "plug&play" lösning för 500-800 kr.

Nästa steg är lamporna. Drakfisken säljer en lösning med 2x8w, men det känns som det är i minska laget. Hittade en trevlig lösning med 3 x 36w hos http://www.nanocustoms.com/catalog/product_info.php?cPath=37_45&products_id=116

Finns det inget liknande i sverige?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ska kolla lite närmare på det. Det vore ju intressant att lyckas klämma in en proteinskummare i det lilla karet.

Åkte och köpte ett inkört 45 lit nano idag med ls och lite annat som växer och kryper. Imorgon blir det dags att se vad som finns i akvariet. Har precis ställt upp det. Sista matpengarna måste då gå till en "osmosis" imorgon, precis vad min fru vill lägga pengarna på.

Det verkar som om jag blev med två nanos i slutändan. Dubbelt så lärorikt...

Det måste väl gå att få in en miniflotor i guppyhotellet om man gör ett hål i locket för skumkoppen. Tycker du att den är för dyr finns en beskrivning i somras i ämnet Nanokar på en hemgjord skummare av PET flaskor. Den låter litet mer eftersom godset är tunnare.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...
Letade också efter det när jag var påväg att starta upp, men beslutade mig för att vattenbyten fick ersätta skummare. Har sett några lösningar men tror det kostar mer än det smakar. Om du ändå vill så kanske den här länken kan ge lite inspiration. http://200sx.kicks-ass.net/album/album.php?username=djhypnoz&cat=4615

Kikade på addressen där och måste bara fråga om nån vet vart man köper burkar så som:

http://200sx.kicks-ass.net/album/album.php?large=1&pic=50379&username=djhypnoz

?

/Andreas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag kör med en venturiskummare från auqalight, är ca 30 cm hög. Drivs med luftpump. Gömmer man luftpumpen så hörs INGET från skummaren. Fick även dremla ett hål till vänster i locker för skummarkoppen, satt skummaren i ytavrinningsfacket. hålet gör att jag stänga locket. Har haft igång den en vecka, den har skummat nu i tre dagar o resultatet är ett lätt grönt vatten i koppen som luktar funky. Dock gör detta att avdunstningen har ökat men jag behöver inte byta vatten varje vecka. Ska väl nämna att jag har ett 80 liters molly med fyra små fiskar, två eremiter, en turbo o en putsarräka i. Då jag byter vatten gör jag det med slang så jag suger upp allt synlig skit. har nästan inga detektbara nitrit eller nitrat i karet nu. skummaren kostade 300 kr o pumpen 230. sen 20 kr för en backventil, men annars rätt ok tycker jag.

hoppas det kan ge dig några nya ideer!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 veckor senare...

Jag har haft äran att testa Aqua Medic Biostar Flotor / AquaC Remora / Deltec MCE600. Deltecen är bäst, men den skall ju även klara av större akvarier så det är inte så konstigt. Den har vissa ljudproblem med vibrationer från pumpen men ok. Remoran kommer på andra plats och där är pumpen helt tyst men sprayskumningen låter en del. Nackdelen med Remoran och framförallt Flotorn är att pumparna är i akvariet. Till Remoran finns ett tillbehör som ger ytavrinning och en extra bubbelfälla som är mycket bra, men som tyvärr tar upp en del plats i akvariet. Skall också tilläggas att inga av de påhängsskummare jag har är så tysta att man kan ha de i sovrummet. Allt är relativt, men jag tycker de ger en del ljud ifrån sig. Min Remora är till salu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...