Jump to content

Ahab

Medlem
 • Posts

  902
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ahab

 1. Jag blir riktigt avundsjuk! När jag var i Yogya för några år sedan ville jag åkt till Ujung Kulon National Park. Där man kan se vulkanen Krakatao och ett av de sista ställena där man har möjlighet, om än minimal att se Java noshörningen. Nu flög vi vidare till Sumtra istället för Orangutanger och Rafflesior. Om ni istället beslutar er för Bali så skulle jag bege mig till Padangbai på östkusten för riktig bra snorkling i Blue Lagoon. Här tycker jag inte alls att det är någon charterkänsla som i exempelvis Kuta, utan en mysig lite fiskeby med lungt tempo varifrån färjan till Lombok går. Där kan ni bo billigt och äta gott.
 2. Ahab

  Lockande solarmax

  Dom säljs av Grotech i Europa så jag gissar att dom håller hyfsad kvalitet. Jag gillar möjligheten att både kunna hänga och ställa rampen på kanten och är nöjd med min 4 x 39 watt. Här är en länk till en svensk butik som säljer dom. http://shop.biotedmarin.se/Shop/Index.php?sArtId=SOLARMAX4x39
 3. Hade lätt bytt min Black Tip bild mot di White Tip. Riktigt bra bild! Testade lite med ytterligare några bilder från samma dyk. Använde ArcSoft Photo som jag tror jag fick med kameran. 1 knapptryck och jag tycker bilderna blir bra mycket bättre.
 4. Riktigt bra tråd! Passar på att fråga om vad du skulle göra för att rädda upp den här bilden som jag tog med min Canon Ixus 70 på Tioman Island förra året. Efter att ha letat haj i flera dagar hittade jag äntligen denna sista eftermiddagen. Brukar köra i undervattensläget ,men av någon anledning gjorde jag inte det nu.
 5. Här kan du beställa en riktig katalog saltvattensporr
 6. Vet att det finns några trådar om det. Jag har odlat Banggaier med 3 olika par och kan fortfarande inte se någon skillnad. Vissa hävdar att det går att se på käklinjen men jag är tveksam. Har haft vad jag tror 2 honor tillsammans men plötsligt har den ena munnen full av ägg.
 7. På Live aquaria har dom den http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+46+1734&pcatid=1734
 8. Hej igen!

  Har du något nr så att vi kan lösa det med rampen nästa gång jag åker till Göteborg?

  Mvh Daniel

 9. Ska snart flytta till hus och är i behov av lite dunkar. Varje månad får vi 3-4 tomma dunkar som innehållit flockningsmedel över på jobbet. Det är bra, staplingsbara 25 litersdunkar. Klordunkarna vi också får över har stora varningsskyltar men detta saknas helt på flockningsmedlet. Skulle dessa kunna användas efter rengöring? Jag vet att dunkar är en billig kostnad i sammanhanget men det känns synd att slänga dom varje månad om det inte behövs.
 10. Riktigt juste bild, man insåg direkt att man var besegrad när denna bilden kom upp. Grattis! Det var förövrigt mycket hög kvalitet på samtliga tävlingsbidrag denna månad.
 11. Har varit inne i kontrollpanelen för att hitta var man redigerar dom uppgifterna under avataren såsom akvariestorlek. Hittar inte det.
 12. Jag har lite dåligt uppdaterad profil, men jag har för tillfället ett Pecula 90 som absolut är för litet på sikt. Men nästa månad flyttar vi till vårat nya hus där ett 720 liters väntar i källaren. Att jag köpte denna redan nu var för att den gått i akvarium i nästan 1 år så jag vet att den fungerar och ville inte missa den. Men tips på varierad kost lämplig för imperator välkomnas!
 13. Plockar upp denna riktigt bra tråden då jag nyligen skaffat en imperator. Tycker din ser ut att ha färgat ut och fått riktigt fina färger till skillnad från många man ser och läser om. Skulle därför vilja veta vad din varierade kost bestod av? Passar även på att slänga in en bild på den första imperatorn jag lyckades fotografera i Egypten i höstas.
 14. Så bara för att klargöra, har du någon länk till en återförsäljare med rätt kamera? Är också sugen på att dra igång en. Mvh Daniel
 15. Jättefint Crille! Vad är det för ramper du kör?
 16. Packade just en och fick ner 20 kilo men då var det välpackat. Så 20 x stenpriset omkring 140:-( i butik) 2800:-.
 17. Du verkar ju inte snåla när det gäller kamerahus (D60 och D90)...så då förstår jag inte riktigt varför du ska göra det när det kommer till en sådan vital del på kameran som objektivet? Jag har en en D70s för att jag ska kunna använda Nikons objektiv.
 18. Ok, fattade inte att du bara hade en. Två är väl trevligt!
 19. Tack Ove! Om någon har en begagnad venturiskummare till ett Percula 90 liggande (och till salu) får ni gärna skicka ett PM.
 20. Dom förekommer möjligen i stim i det vilda men i akvarium tenderar tenderar dom gärna att para ihop och slå ihjäl dom stackarna som inte ingår i paret. Så jag tror du är rätt ute nu . "A 30 gallon or larger aquarium with cave-like rockwork and peaceful tank mates is ideal for this slow and methodical swimmer. Due to its aggressive behavior towards conspecifics, the Kaudern's Cardinal should not be kept in large groups. The Kaudern's Cardinal is relatively easy to breed in the aquarium setting. Once spawning has occurred, the male carries the eggs in his mouth to protect them. "
 21. Här är en vacker stjärtfena? Dock en elegans.
 22. Letar efter en lämplig skummare som passar till mitt Percula 90. Någon som har förslag på en bra skummare som passar i ett fack med måtten 16x16 cm. Någon som har erfarenhet av originalskummaren?
 23. Ahab

  Hökfiskar och räkor

  Ok, tack för att ni delar med er av era erfarenheter. 2 mot och 1 för.....
×
×
 • Create New...