Gå till innehåll

clowntryckare


hippo

Rekommenderade inlägg

jag har nu efter snart 2 år i branshen kommit till insikt att jag bara måste ha en clowntryckare.

och undrar därför om någon som har lite info om den.

vad äter den, måste man mata med levande?

är den känslig för vattenkvalitet och temratur, behövs UVC?

vilka andra fiskar går det att ha?

jag tänkte ha lite clowner och blue devils lite mjukisar och nån anemon.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den äter i stort sett vad du kastar till den och även det mesta som du vill ha tillsammans med den. Den är ingen korallätare som ung men problemen kommer när den börjar växa till sig och färgar över till vuxendräkt. Jag hade en liten talle som var lugn och fin mot det mesta utom snäckor som han vände på och åt upp han bet lite i en del koraller men tyckte inte om det så de fick vara ifred han kom överens med sina medinnevånare men han dog av prick innan han han nå vuxen ålder. Clowntryckare är nog det häftigaste som finns i den marina världen och som ungfiskar är de relativt revsäkra men över en natt så kan de slå ihjäl alla sina medinnevånare som de har levt med i flera år och när de blir stora så kan de få för sig att möblera om hela karet det finns uppgifter att en stor clown kan simma iväg och släppa en sten på 1kg eller mer så han bestämmer hur det ska se ut i burken. De är stora personligheter som passar bäst i ett rent fiskakvarium tillsammans med andra tryckare och tuffa fiskar för clownen kommer att vara bossen och gud nåde den fisk som inte flyttar på sig när han kommer simmandes. Ge han ett riktigt stort kar om du vill behålla han när han har blivit stor för det är då de är som vackrast. De är tåliga och är inte alltför känsliga angående vattenkvalitet. Uvc är inget krav men kan vara en bra ide för de är dyra juveler. Lycka till med din blivande clown du kommer att bli frälst.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade en clowtryckare en gång..... den åt upp bottenfiltret (på den tiden hade man sådana) och även doppvärmaren och var nästa odödlig. Den var även specialist på silikon. efter 3 år så lyckades den dra bort så mycket att akvariet sprang läck. 450l på vardagsrumsgolvet (parkett).

Efter det tvingade mig frun att flytta ned i källaren med akavrierna!

I övrigt en underbar fisk. Blir handtam även om den då och då försöker provsmaka dina fingrar. Om handmatning rek pincett!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...