Jump to content

Samelin

Recommended Posts

Efter att ha haft ett begagnat Red Sea max 250 liters i 4 år har vi äntligen fått levererat vår beställning från Stig i Gemla! :tennis:

 

Det är ett diamantakvarium med måtten 160*60*55 cm, 15 mm klarglas utan stag och med en sump på ca 170 liter. Står på ett vitt snyggt möbelskåp egendesignat av Stig och med hängande led-belysning tillverkat av Stig. Skummaren är av modell Tunze 9410, 2 st cirkulationspumpar Jebao rw 15. Mer info kommer om teknik och bilder på sumpen.

 

Lite bilder från uppsättningen av karet och belysningen:

IMG_1704.JPG

IMG_1712.JPG

IMG_1717.JPG

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Steg 2: Påfyllning av saltvatten, tog en del från gamla akvariet, och iläggning av död sten plus några levande. Ska försöka uppnå samma värden, salthalt och temperatur i båda karen så det blir enklare och snabbare med flytt av resterande stenar, koraller och fiskar. Sumpen är inte helt klar med automatisk påfyllning av osmosvatten och doseringspumparna saknas mm men skummaren är igång iaf.   

IMG_1749.JPG

IMG_1814.JPG

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Steg 3: Flytt av alla stenar, koraller och fiskar. Har låtit vatten cirkulera mellan båda karen så vattenkvalitén är nästan lika. Därmed kunde vi flytta allt i ett svep, det tog 5 timmar med "möblering" och fiskfångst. UV-ljus är igång. Hoppas inget tar stryk!

 

 

IMG_1866.JPG

IMG_1885.JPG

IMG_1882.JPG

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Flytten gick bra. Lite algblomning har kommit men inget allvarligt. Köpt några nya fiskar och en bubbel-anemon som vandrar runt just nu, hoppas den stannar snart på ett ställe. Vill snart börja köpa stenkoraller, om någon i Växjö har fraggar så hör gärna av er. Vi har doseringspump på plats nu men ska blanda ihop balling-dunkarna efter att ha läst på lite mer om det.

IMG_2138.JPG

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...