Gå till innehåll

Samelin

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Säljer vårt akvarium 525Liter med alla tänkbara tillbehör, mat, salt, tester, fiskar och koraller. Det är ett diamantakvarium beställd för 5 år sen från Tyskland med måtten 160*60*55 cm, 15 mm klarglas (svart film på baksidan) utan stag och med en sump på ca 170 liter. Står på ett vitt snyggt möbelskåp (83cm hög) egendesignat av Stig Ljunggren i Gemla och med hängande led-belysning tillverkat av Stig. Skummaren är av modell Tunze 9410, 3 st cirkulationspumpar Jebao OW-40 Wavemaker. Finns fosfatreaktor, doseringspump (oceanakvarium, Revdos 41), UV-lampa, automatisk påfyllning system av osmosvatten, ventilationsfläkt i skåpet, refraktometer, Hanna Checker för fosfat, 3st doppvärmare osmosfilter mm. Allting fungerar och i toppskick, inte en enda repa i glaset. Belysning heter ”Revljus 43” ny pris 9500kr läs mer om den här : http://oceanakvarium.se/?category=pages/1_prislistor&page=belysning Totalpriset hade kostat oss mer än 50,000kr Säljs paketpris med belysning och allt på 25,000kr hämtas i Växjö. här ser ni vår tråd vi startade i samband med installation av akvariet för ca 5 år sen https://saltvattensguiden.se/topic/53086-v%C3%A5rt-nya-525-liters-med-sump/?tab=comments#comment-615616 hör gärna av er för fler frågor här eller på telefon: 070 443 82 37 Sam & Evelin
  2. mycket fint, bra jobbat. uppdatera oss gärna med nya bilder
  3. Flytten gick bra. Lite algblomning har kommit men inget allvarligt. Köpt några nya fiskar och en bubbel-anemon som vandrar runt just nu, hoppas den stannar snart på ett ställe. Vill snart börja köpa stenkoraller, om någon i Växjö har fraggar så hör gärna av er. Vi har doseringspump på plats nu men ska blanda ihop balling-dunkarna efter att ha läst på lite mer om det.
  4. Steg 3: Flytt av alla stenar, koraller och fiskar. Har låtit vatten cirkulera mellan båda karen så vattenkvalitén är nästan lika. Därmed kunde vi flytta allt i ett svep, det tog 5 timmar med "möblering" och fiskfångst. UV-ljus är igång. Hoppas inget tar stryk!
  5. Steg 2: Påfyllning av saltvatten, tog en del från gamla akvariet, och iläggning av död sten plus några levande. Ska försöka uppnå samma värden, salthalt och temperatur i båda karen så det blir enklare och snabbare med flytt av resterande stenar, koraller och fiskar. Sumpen är inte helt klar med automatisk påfyllning av osmosvatten och doseringspumparna saknas mm men skummaren är igång iaf.
  6. Efter att ha haft ett begagnat Red Sea max 250 liters i 4 år har vi äntligen fått levererat vår beställning från Stig i Gemla! Det är ett diamantakvarium med måtten 160*60*55 cm, 15 mm klarglas utan stag och med en sump på ca 170 liter. Står på ett vitt snyggt möbelskåp egendesignat av Stig och med hängande led-belysning tillverkat av Stig. Skummaren är av modell Tunze 9410, 2 st cirkulationspumpar Jebao rw 15. Mer info kommer om teknik och bilder på sumpen. Lite bilder från uppsättningen av karet och belysningen:
  7. Hej Joel! kul att se ditt nya akvarium, välkommen till klubben vi har hållit på i 3 år nu med RSM250 och är på väg att uppgradera till 500L spännande att följa din tråd framöver... mvh Sam Ladikov (fd Alstom kollega)
  8. Hej Joakim! Efter din Larrys träff har vi börjat leta efter större kar att uppgradera till! Därmed väntar vi lite med att skaffa fler koraller. Vi hör av oss längre fram när vi har mer plats. Vi funderar på att skaffa ett red sea reefer 450 liters, känner du till något om dom? har du tips på en bra akvarium på ca 500L? osäkra om vi ska köpa/bygga nytt eller begagnad. har funderat att borra till källaren som du gjorde, men orkar inte med stora projekt just nu. det får bli till nästa uppgradering hälsning Sam O Evelin
  9. Tack för en trevlig träff och inspirationen du bjöd på! Mvh Sam o Evelin
  10. Tack så mycket att vi fick komma och titta! Jättefint och inspirerande akvarium! Hade lite bråttom och kunde inte stanna så länge men hoppas vi kan komma förbi en annan gång och ev köpa fraggar. Mvh Sam o Evelin
  11. Hej! Har du plats för två till? Vi är nybörjare här i Växjö o skulle behöva tips från erfarna akvarister.
  12. här får du flera bilder från 1-9 dagar... måste zooma in för att se.
  13. tack själva för all stöd och hjälp man får här på sidan... jag trodde att paypal läser av min inloggning i saltvattengsuiden som den gör med andra sajter som eBay, tradera, etc... (kanske det går att fixa d här isåfall)
  14. hej! jag har RSM 250L med 6st T5 39W. 4 vit, 2 blåt. några vill ha d mer blåt 3 vit 3 blåt. jag ska köpa snart nya oxå, stigigemla säljer ett par (2 T5 X 39W) på 270kr. bra pris tycker jag. http://www.oceanakvarium.se/?category=pages/zprislista&page=belysning lycka till
  15. oj oj oj... Ser verkligen fram emot att få se den klar... när blir du klar tror du? vi kommer gärna förbi och titta om vi får Stig i Gemla har ett underbar akvarium på 1500L, besök honom om du inte har gjort d än.
  16. tack för alla svar... kollade på natten flera gånger nu med blåljus och ingenting på stenarna, är det den ända metod att veta om stenarna lever eller döda??? strunta i mandarin, vill bara ha levande stenar, kan jag få liv i dom om de är döda??? tack
  17. Tack för tipset om att suga upp algerna med slang genom en strumpa. det fungerade väldigt bra! Nu syns inte algerna längre och vi måste få ordning på vattenvärdena, ska till stig i gemla imorgon så han får testa värdena på nitrat och fosfat som andra tipsade om och se om de stämmer med våra resultat.
  18. Vi tog med ca 80 % av det gamla vattnet och fyllde på med nytt. Sanden tog vi inte med utan köpte ny. Tycker egentligen att det röda är fint men vill ju inte att det ska ta över hela akvariet, plus att jag vågar inte införskaffa några koraller nu när slemalgerna finns. Men nu har jag många tips här att testa! Tack.
  19. Hej! Vi skaffat ett Red Sea MAX 250 liters kar för 10 dagar sen som är 1 år och 7 månader gammalt med ca 40 kg sten och 5 fiskar i. förra veckan fans röda alger på 2 eller 3 stenar. vi trodde de var kalkalger, men nu är vi tveksamma, de spred sig snabbt i karet, till och med lite på sanden. vad är det för sort? kan det var röda slemalger? (kolla bilderna) varför och vad ska vi göra? Tack på förhand! ps. vi var förra veckan hos "stigigemla" och han hjälpte oss med att mäta vattenvärden, då hade vi bara lite hög fosfat annars alt var som det ska.
  20. tack Benny (loopmannen för tipsen) vi kommer nog att skaffa de 3 fiskar du nämnde,,,
  21. nej nej, hål ska man inte göra, bara försök att hitta lagom nivå mellan (skummaren, skummarkoppen, vatten nivå och luftskruven) det blir nog bra.
  22. Hej! jag har oxå köpt red sea max 250 förra veckan med MC500 deltec, jag hade oxå problem med vilken nivå jag ska ha den. det finns ett markering på skummaren om max vatten nivå, lägg nåt under skummaren så att markeringen hamnar över vattennivå, jag blev tvungen att sänka vatten nivån lite under den svarta listen så att jag ser vågorna på ytan, annars måste jag höja skummaren över luckan eller göra hål på luckan som en man har gjort här på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=mC3BQ_gBr4s han har öppnat för mycket luft tycker jag kl13. du ska ha den som jag kl14 och skummarkoppen så högt du kan. nu fungerar skummaren bra hos mig... hoppas det går bra.
  23. Akvariet är 1 år och 7 månader gammalt men vi har bara varit ägare till den i en vecka. Vi tog med ca. 80% av vattnet när vi köpte den. Så det är "inkört" men vi är nybörjare med att sköta det och har en del att lära.
  24. Vårt akvarium är på 250 liter och innehåller ca 40 kg levande sten, en djesardini kirurgfisk, en cantigasti valentini (som vi vill sälja), en blennid, en astrea snäcka och 2 clownfiskar. Vi vill skaffa 2-3 räkor och 2-3 fiskar som ska vara färgglada och snälla så det inte blir bråk i akvariet. Vi har funderat på mandarinfisk, någon läppfisk i fina färger (ge gärna förslag), gul kirurgfisk (yellow tang) och royal gramma (gul och lila). Vad har ni för erfarenhet av dessa fiskar? Rekommenderar ni nåt annat? Tack för hjälpen!
  25. Hej! Jag har precis skaffat ett Red Sea MAX 250 liters kar som är 1 år och 7 månader gammalt med ca 40 kg sten och 5 fiskar i. Transporten gick bra och stenarna hölls fuktiga i stängd plastlåda. Så småningom vill vi ha en mandarinfisk men måste ju vara säker på att det finns mat till den (små kräftdjur i stenarna) så den överlever. Igår lös vi med ficklampa på stenarna efter att akvariet varit släckt i 1,5 timme, men vi såg ingenting på stenarna. Har hört att det ska synas då om det finns liv i dom. Hur ska man veta om de levande stenarna verkligen är levande? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa Ny...