Postat 5 februari 20205 år Har äntligen importerat en ansenlig mängd med NORI alger till mina kirurger. Sparar stora summor på att få köpt rakt från källan. Det är färsk nori - inte rostad. Saken är den att de inte är vakumpackade utan är bara inslagna i plast och kanten är vikt med lite klister på insidan så att luften skall hålla sig något sådär på insida/utsida. Hur förvarar jag dem bäst? Leverantören säger torrt och allra helst kylt. Men jag har 2 alternativ. I fiskrummet - som också råkar vara tvättstuga - eller i garderoben på andra våningen. Tror ni det finns risk för väldig förkortning av förbruksdatum om de placeras på ett eller annat ställe? Tacksam för tips.
Postat 5 februari 20205 år Författare 20 minuter sedan, mcjagg sa: Hej skaffa en vacuum packnings maskin mvh Frank Var köper man det? kostar? Förlänger det förbrukningsdatumet?
Postat 5 februari 20205 år HejJa de är suveräna man vacuum packa massa med en sån det finns en massa olika bla. På Netonnet https://www.netonnet.se/Search?query=Vacuum
Postat 6 februari 20205 år Författare 9 timmar sedan, mcjagg sa: Hej Ja de är suveräna man vacuum packa massa med en sån det finns en massa olika bla. På Netonnethttps://www.netonnet.se/Search?query=Vacuum Blir fort dyrt då.. om man skall ha en med kvalitet och påsar till det?
Postat 6 februari 20205 år HejTja allt är ju relativt men den är kanon att använda till att frysa in mat och om man grillar en del på sommaren så är den kanon att marinera kött medSkickat från min SM-G960F via Tapatalk
Postat 6 februari 20205 år Kan du inte lägga den i en lufttät plastburk, eventuellt med lite torkmedel?
Postat 7 februari 20205 år Författare 18 timmar sedan, Christian J sa: Kan du inte lägga den i en lufttät plastburk, eventuellt med lite torkmedel? Det blir många burkar. Pratar om ganska så stora kvantiteter så därför diskuteras ett eget rum eller en egen garderob. Kan bara inte bestämma mig för vad som är bäst. Skulle helst stå torrt och svalt. Tvättrummet är ju inte direkt något utav det. Ställer jag det in i garderoben så luktar väl snart hela familjen sushi. Får kanske överväga en sådan där vakum maskin.
Postat 7 februari 20205 år HejJaha är det så mycket då finns det påsar som man kopplar till dammsugare som drar ut luften och de är storaMvh FrankSkickat från min iPad med Tapatalk
Postat 7 februari 20205 år 2 hours ago, Dimorb said: Det blir många burkar. Det finns även stora plastlådor med vattentäta(?) lock på t ex byggvaruhus, eventuellt skulle du kunna tejpa runt locket för säkerhets skull.
Postat 17 februari 20205 år Författare Gjorde det enkelt. Köpte zip lock påsar och pressade ut luften från packeten som jag la i påsarna. När jag sedan stänger blir det "vacuum" packat. Håller lukten borta och räknar med att fukten klarar sig när allt nu är packat först i vanlig platsförsegling och så i zip lock's.
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.