Gå till innehåll

CCP mot Covid 19 !


runstenen

Rekommenderade inlägg

3 timmar sedan, stigigemla sa:

Typisk fakenews. Hoppas ingen tror på det. Corona är en influensa och behandlas bäst på samma sätt som annan influensa.

Inte så säker på att själva principen är fake news Stig. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7422451

 

Men det som måste understrykas att det som dyker upp nu att det är bevisat och att det är bara att ta det plus zink för att klara sig är dock inte byggt på någon vetenskaplig grund och är bara rent antagande, faktaplockande och desinformation. Att tonic water (Gin och tonic) skulle vara verksamt är nog taget ur luften och från det faktum att drinken Gin och Tonic uppstod en gång som en undermedicin mot malaria

 

Studien som SR hänvisar till var gjord på 100 fall och har inte botat 1000 tals fall som det har påståtts

Det finns också artiklar som visar på att zink kan störa virusreplikationen inne i cellen. Men då krävs att zink transporteras in i cellen vilket inte är så lätt. Det finns vissa ämnen som kan öppna transportkanaler för bland annat zink in i cellen. https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1001176

 

Vissa anser att (och det kan finnas ett viss stöd för det) att klorokin är just en sådan transportmolekyl.

 

Sen bakar man ihop detta för att sälja "undermedel" för dyra pengar med hjälp ad människors rädsla. Gå inte på det här och experimentera inte med klorokin på er själva - det finns ganska jäkliga biverkningar med den. 

 

MVH Lasse

 

 

Ändrat av Lasse
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det här är just problemet med Fake News - eller det ord som jag brukar använda - propaganda. Man tar ett fakta som verkar stämma (oftast finns något bakom) - sedan spinner man loss ordentligt för att ett sälja in budskapet. Corona smittar inte om man inte träffar någon  - därför svetsa in var och en i bur i två veckor - den har försvunnit! Att det sedan dog 10 - 50 000 av annat eftersom all samhällsaktivitet avstannade gör inget - det dog ju inga av Corona. Att spraya hela gator, byggnader och annat - ja Corona försvann men med det också all skyddande mikrobiota - andra farligare mikrober kan snabbt få fotfäste - men myndigheterna gjorde ju något åt corona - att det kommer nya infektioner efter - nema problema. 

 

Om någon här ställer en fråga som är saltvattensrelaterat och en nybörjare svarar med en uppfattning och sedan svarar @stigigemla med en uppfattning som är tvärtemot - vilken kommer ni att lita på?

 

Jag vill inte starta en debatt här om Corona och respons från samhället - men vill bara stryka under att vi har bland världens duktigaste experter i smittspridning och epidemiologi och de är alla ganska ense om tagen. Hittills har - IMO -  vår myndigheter följt de vetenskapliga experternas råd. Betänk att vetenskap är alltid rörlig och anpassad efter hur verkligheten ser ut just nu och därför kan en åtgärd vara vetenskaplig riktig om en vecka men helt olämplig just nu. Ju mer kunskap man får - desto mer riktiga åtgärder kan man göra. 

 

För mig kom den verkliga game changern i morse i och med att Karolinska kom med nyheten att de har en test som visar om man är immun eller inte. Nu kan man med stor säkerhet plocka ut de personer som inte smittar (och inte gör det över en viss tid) - något helt annat än att testa någon och veta om hen bär på smittan just nu - men om negativt - inte veta om personen i fråga bär på viruset i morgon. Att kunna konstatera att person x inte kan smitta betyder att man kan sätta in personen i fråga (under tid)  att arbeta med riskgrupper och i sjukvården. Från att ha varit paria (smittad med Corona) blir dessa personer vår främsta redskap för att bekämpa viruset i och med detta test.  Detta ihop med att man nu troligtvis har tillgång till lindrande medicin (visserligen med en jäkla massa allvarliga biverkningar i vissa fall vad gäller klorokin - men ändå). Idag fick jag hoppet om att detta kommer att lösa sig, visserligen med uppoffringar men det ljusnade i tunneln och jag tror inte det är ett godståg som kommer.

 

Jag sitter i frivillig karantän - hemkommen från en resa i Norge och i riskgruppen. Vi 70 plus har alla möjligheter att klara isolation - vi behöver inte bekymra oss  mer än vanligt över ekonomin, Vi kan gå ut och gå, vi sparar pengar uteblivna restaurangbesök och vi kan tillbringa tiden med netflix och chill 🤣. Barnbarnen kan vi se från avstånd via telefonen. 

 

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...