Jump to content

Använder ni verkligen alla era sensorer?


Recommended Posts

Jag har precis beslutat mig för att uppgradera min akvariedator, om sanningen ska fram så är den och en KhD-testmaskin redan inköpt. Det spelar ingen roll vilken modell eller tillverkare det är för min fråga då jag mer undrar hur ni har automatiserat era akvarier. Anledningen till min fråga  kommer sig av att när jag satt och konfigurerade inköpet så slog det mig, behöver jag allt detta och vilka sensorer använder jag i dagsläget på den dator som jag ersätter? Jag undrar därför vilka sensorer har ni idag, vilka använder ni och vad styr ni med dem?

Link to post
Share on other sites

Jag använder idag bara pH och temperatur och jag styr inget med de alls, de används bara för att bevaka trender. Jag har Redox med men vet inte vad jag skulle med informationen till så jag lagrar den mest.

 

Vad är det för sensorer annars idag som ens finns? Utom de specialiserade enheterna då som mäter tex KH. Salthalt kanske, men det har jag svårt att se någon egentlig nytta med att bevaka i de flesta normala akvarier.

Link to post
Share on other sites

@mikoto I dagsläget har jag, precis som du, sensorer som mäter Ph, temperatur och vattennivå. Dessa kontrollerar mina två doppvärmare (så att de inte gått sönder och kokar karet) samt salthalten genom ATO . Ph mäter jag mest för att se så att jag inte dippar för mycket över dygnet. Sedan styr jag en del andra saker med datorn men det går inte på sensorerna. Min nya dator har ph, redox, konduktivitet, temperatur (kom som standard), 3 nivåsensorer, kh-mätare samt 2 spillsensorer. Jag försökte få lite inspiration till vad ni använder era sensorer/om ni gör det. 

 

Som svar på din fråga så finns det en uppsjö av sensorer som man kan använda. Bara för att ge exempel på några: nivåsensorer, spillsensorer, flödesmätare, PAR sensorer (känns konstigt då linsen borde få rätt mycket kalkalger över sig men.....), ph, Redox, temperatur, konduktivitet, syre, sedan finns ju maskiner för DkH, Mg, Ca, K, NO3, Na m.m 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...