Gå till innehåll

Davids 140 liters Aquamedic Chromis


Dave

Rekommenderade inlägg

Hej! Jo den är fet o fin! den äter nu flingfoder! Sen har jag massa räkdjur i min inkörda sand och sten, så den e fet o fin! Kan verkligen rekommendera den, den simmar graciöst som wrassar gör och syns alltid. Äter nu ur min hand!

Åk upp till Ciklidhuset.se i Lerum o köp en, han fick in en eller två i tisdags!

Hör av dig om du undrar något mer!

Dave

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 109
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Tackar! jo jag e så nöjd så, dock har jag, med tanke på det du frågade om korallerna, minskat lutningen o höjden, fick lite trångt med plats för korallerna. Får ta en ny bild i samma vinkel. Har bytt bort en del fisk med då min hepatus på bilden nu är för stor. Hon bor nu i polarens 540 o trivs nog bättre!

Dave

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

AAh What tha f**********k!? Katalinagobyn är borta och även en av mina två pistolräkor, den av dem som grävde mest o syntes mest. Skaffade även två svarta clowner, de fick dock så mycket stryk av allt o alla i karet så jag fick starta upp mitt 45 literskar o låta dem bo där. Blev dock väldigt nöjd med hur det blev, har en hel del koraller. Så det var bara att ta 40 liter vatten från karet, i med lite sten från karet o flytta över ett gäng eremiter o ett par sniglar. Sen fick jag en shoppinspree då jag var i Lerum o tittade, kom hem med två smååå putsarräkor och en pistolräka till nanot. Så det e tokigt fint!

nanot har en luftdriven skummare som inte är monterad på detta kort, även tangna före jag skaffade räkorna.

Måste ha lägre temp för att ha en catalina, det har jag i nanot, får se om jag inte skaffar två st dit... :)

IMG_1752.jpg

IMG_1764.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nanot är faktiskt bättre än vanliga akvarium på ett väldigt speciellt sätt: Man kommer så nära sina innevånare! Jag ser min pistolräka som gräver runt i sanden runt sin sten, mina två putsarräkor sitter gärna o vaggar o tittar på mig, eh? Har fem småååå små eremitkräftor av olika typer som springer runt över stenarna o sanden. Men så kan man inte ha så fina fiskar som simmar fritt o graciöst, men nanot är ett bra komplement!

Dave

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

OK dags o rappa upp denna tråden då, har skaffat ett större kar idag, ett Percula 120 (450 liter) och ska starta det om några dagar, ska göra rent det och pumparna jag fick med. Sen dags o börja pumpa i osmosvatten, blanda i salt o låta det gå o värmas o blandas. Sen om några dagar får mina stenar flytta över o sen kommer fisk o resten efter. Kommer tillsätta startbakterier och flytta över den rhowhaphos o strumpa med kol så jag får in bakterierna snabbt. Så detta kar e till salu, kolla annonserna om ni e sugna eller pma eller maila mig direkt!

Har nu äntligen tagit mig ur nanoträsket... pheew!

Dave

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...