Jump to content

MichaelE

Stödjande medlem
 • Posts

  1,198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

Everything posted by MichaelE

 1. Jag har själv ett Nyos och de håller mycket god kvalité. Den största fördelen är att de har ett shadow overflow så du slipper de där horribla tornen inne i karet som alla andra tillverkare envisas med. Aquaforest verkar också vara riktigt bra grejer. Jag känner lite folk inom bolaget och de gjorde ett gediget arbete bör de utvecklade sina kar. Anledningen till att jag valde ett Nyos framför aquaforest var främst överrinningen, annars var de väldigt lika. Här har du lite mer kring just mitt Nyos: Red sea är skräp från kina. Håll dig långt borta.
 2. Visar de rätt i referensvätska? Jag tänker att om ingenting verkar vara fel och förbrukning osv är som vanligt så låter det inte som att det faktiskt har hänt något i karet. En sak som Kan vara intressant är att om du tog ett glas och fyllde med vatten från akvariet och gjorde en mätning där. På så vis kan man iaf eliminera möjligheten att något stör mätningen i karet, typ krypström.
 3. Har du säkerställt att din probe visar rätt? Mätfel är nog den vanligaste orsaken när det kommer till sånt här.
 4. Jag är ganska övertygad om att det inte är dino men vad tusan, kan vara värt att testa. Skulle jag vara tvungen på att gissa så tror jag att det är nån slags chrysophytes. jag har även gjort ett försök att höja mina näringsvärden för att se om det gjorde någon skillnad (tog bort filter roller, mindre skummning, kortare belysningstid över refugiumet). No3 på 20 och Po4 på 0.8 gjorde varken till eller från. Jag gick över till en kalciumreaktor för ca 5 månader sedan så jag har inte doserat baling på bra länge. PH ligger nu på 8.2-8.4. Min egna erfarenhet av en tjockare sandbädd är att det tenderar att föra med sig mer problem över tid. Just nu känns det närmre tillhands att ta ut sanden. Jag tror däremot att du har helt rätt i att jag behöver mer djur som håller ordning på sanden. Sanddollar säger du. Intressant. De är riktigt coola.
 5. Det kan mycket väl vara att det sitter skit ivägen. Prova att rensa röret. Sug ska det vara eftersom det funkar med samma princip som den andra luften dras in i pumpen. I värsta fall får du väl pumpa in ozonet med en luftpump.
 6. Du har alltså bara ett intag på själva pumpen? Då är det bara att sätta dit en slang där från ozonen.
 7. De har en dedikerat insug för ozon. Sitter på den vita plattan som omsluter vredet som styr vattennivån. Dra bort pluggen och koppla på slangen på den. Du kan se hur det ser ut på min video om ozon på min youtube kanal viking reefing.
 8. Rimless-kar bågnar alltid när de har vatten i sig. Att limma dit något när glaset redan har spänning i sig känns som en dålig idé då det inte har någon potential att minska problemet som finns idag. Det du vill är att minska spänningen på framrutan.
 9. Japp. Skitkar helt enkelt. Personligen hade jag tömt det och dragit dit eurobrace i både bottnen och i överkant.
 10. Ok, då kan det nog vara rimligt. Innan jag installerade min kalciumreaktor låg jag på liknande värden. Jag hade inga problem men jag såg också till att skummaren stängdes av om det gick över 8.7.
 11. Kalcium kan fälla ut. Ett så pass högt pH är relativt osannolikt om du inte aktivt för något för att höja pH. Typ co2 scrubber i kombination med kalkwasser, baling och ett stort refugium. Jag hade nog dubbelkollat ditt mätvärde.
 12. Du behöver ca 170.000-180.000 uws/cm för att sterilisera dem, bra mycket högre om du ska döda dem. När jag har pratat med TMC så har de kört den dosen i sina system.
 13. Looking good. By the way, it’s a bad idea to have the uv installed completely horizontal like that as you won’t be able to completely fill it with water which will make it vastly less effective.
 14. Ja, både karen är kopplade till samma sump så det är egentligen ett system och algerna finns i båda. Däremot är det lägre ljus i det lilla karet så där är inte tillväxten inte riktigt lika snabb. Ja, imperatorn är snart helt utfärgad. Gick extremt snabbt när den väl kom igång.
 15. Jahopp. Det tuffar på. Jag har näääästan beslutat att det lilla karet ska få bli dedikerat till korallätande fjärilar. Jag tror helt enkelt att jag kan ge dem bättre förutsättningar om de får gå relativt ensamma. Jag har brottats med några konstiga alger i ett antal månader. På en dag eller två är hela rutan grön och sanden blir äckligt brun. Det konstiga är att det inte verkar finnas en uppenbar orsak. Låga näringsvärden och låg mängd silikat i vattnet. 110w uv och ozon borde även göra sitt men icke! Det är inte heller dinos när jag kikar på eländet i mikroskop. Aja, det verkar inte skada något utan ser mest jävligt ut haha.
 16. Äh, jag har limmat en hel del rör och aldrig använt primer. Aldrig haft någon läcka. Se bara till att fasa kanten och sandpappra de delarna som ska vara i kontakt med limmet så kommer det gå bra. Finns lite film på när jag hjälpte Farham här på forumet att limma hans rör Däremot hade han redan köpt primer så vi använde den eftersom det fanns.
 17. Rimless kar bågnar alltid u viss mån. Det är därför det är en olämplig konstruktion på större kar. I detta fallet är det inget att oroa sig för. Red sea är ett kapitel för sig och det är mestadels för att de verkar göra dåliga kar.
 18. En liten uppdatering. Jag tappade dessvärre melapterusen. Såret den hade när jag fick den blev rejält värre ett tag för att sen stabilisera sig och började läka. Tråkigt nog blev det världens bakslag en tid senare. Jag gjorde en obduktion på den och infektionen verkar ha kommit inifrån. Jag misstänker att fångstmannen punkterade simblåsan på den när den fångades för att lätta på trycket. Inte helt ovanligt men i detta fallet verkar det ha varit dåligt gjort. Väldigt synd då den hade börjat käka pellets så smått. DÄREMOT! så går det väldigt bra med trifasciatusen. Den har nu börjat käka angel formula med bra aptit och inte bara det utan den har även så smått fattat att det går att äta saker som flyter omkring
 19. Kh guardian eller reef factorys variant tex. Har man redan en profilux blomningen heller en kh director mycket dyrare.
 20. Funkar fint baserat på vad jag har läst om den. Däremot finns det snarlika lösningar från mer etablerade märken och vad jag vill minnas för den inget revolutionerande.
 21. Jag skrev ut specifikationerna. Ge tusan i diamant förövrigt, totalt dumma i huvudet.
 22. Ja, interna överrinningar är helt klart värdelösa på alla sätt. förstår inte varför det är normen. Typ som jag har gjort på mina custom byggen. Mitt förra kar Nuvarande
 23. Nu är fjärilarna i huvudkaret. Däremot kvarstår det en hel del jobb innan de käkar så pass bra att det är lämpligt att låta dem gå med resterande besättning. Jag byggde därför en låda av lite akryl och nät jag hade liggandes. de käkar nu ostron och musslor rätt ok och har smakat på lite annat frysfoder. Det är dock inte hållbart i längden med 4 kejsare och andra grisar som klämmer i sig ett ostron på under minuten så de får gå gör tills de käkar pellets.
 24. Många variabler att ta hänsyn till. Det är en viss skillnad på ett nystartat kar och det på bilden som troligtvis har varit igång i väldigt många år och har en helt annan balans och microliv. I ett kar med massa koraller, inkörd Sten osv osv hade jag inte tyckt att 0.7 hade varit något att bry sig om men insetts fallet så finns det inte mycket som kan konkurrera med snabbväxande organismer som alger.
×
×
 • Create New...