Jump to content

Olle

Stödjande medlem
 • Content Count

  548
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Olle

 1. Olle

  Stödmedlemmar 2019

  Det är samma för mej.
 2. Olle

  Bubble Tip krupigt in i grotta

  Låt den vara, den kommer flytta sej flera gånger i början tills den hittar en plats där den tycker är bäst och det blir naturligtvis inte där du skulle vilja haft den.
 3. Olle

  151-720 liter Liatölpens nya 400-liters

  F*n vad tråkigt, Har själv haft alldeles för många idoler och köpt alla fodersorter som finns och innehåller svamp som dom äter i naturen. En som jag hade levde faktiskt 1,5 år sen dog den också utan att uppvisat några som helst sjukdomstecken. Tror det beror på att dom inte får i sej något näringsämne som dom behöver. Så vissa fisksorter är nog bäst att dom får stanna kvar i haven.
 4. Äntligen har det kommit. Levererat hem av lokala firre affären(Tack Mats Aqua Stockholm) Så nu blir det å mecka i hop det å fylla på med osmos så det blir klart.
 5. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Tackar. Den köpte jag på Biltema 129:-
 6. Olle

  Stödmedlemmar 2016

  Postad Februari 24, 2013 · Rapportera inlägg Jag pyntar in 250 extra när vi kommer över 300 - Wiking har lovat det också - några mer som vågar sticka ut näsan/öppna skattkistan om vi går över 300 ? MVH Lasse Tycker vi ska starta om det här fina initiativet som Lasse drog i gång 2013 så jag får väl börja. När vi kommer upp till 200 medlemmar betalar jag in 200:- Någon som hänger på?
 7. Olle

  TTM - mängd fisk relativt behållarens volym

  Försöker läsa allt jag hittar för att förstå det här med cryptocarion men det är många teorier om just immunitet. Som i mitt fall fick jag det när jag köpte en tillsynes frisk och pigg och framför allt prickfri vitbröstad kirurg. Efter en vecka hade alla firrar drabbats och såg verkligen ut som alla skulle avlida, 5 stycken dog ganska omgående inklusive den vitbröstade. Men dom 5 som är kvar nu har blivit av med alla synliga prickar och mår hur bra som helst, kör ganska hårt med Uvc och Ozon. Tänkte då att om dom 5 kvarvarande nu är immuna mot prick så skulle jag kunna köpa en vitbröstad igen som förmodligen får ett utbrott av prick Pga. flyttstressen men att dom andra inte skulle drabbas då dom verkar immuna just nu. Själv har jag svårt att tänka mej att parasiten kan vara latent som trophont och sitta kvar på firren men faktum är ju att den vitbröstade jag köpte inte heller hade några synliga prickar. Någon som vet lite mer?
 8. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Nä man vet ju inte riktigt hur prickar beter sej . Men nu kanske det är säkrare att prova när dom andra firrarna verkar immuna mot dom men men kanske i höst.
 9. Olle

  151-720 liter Olles Reefer 350

  Nu har det varit mest skit med allting så jag har vart nära å lägga ner. Det gick bra i början sen ville jag så gärna ha en Vitbröstad kirurg allt var stabilt i burken körde med både Uvc och Ozon. Hade även kollat in den vitbröstade i lokala firre affären 2 veckor innan jag tog hem den och den var pigg och åt bra och tillsynes helt prickfri. Efter typ en vecka började första pricken synas sen bröt det ut så samtliga firrar vart smittade Min Zanclus som är min pride and joy var så fullsketen med prick och var bergsäker på att han skulle dö. Började tok mata dom firrarna som fortfarande levde körde med vitlök ingefära sänkte salthalten så mycket jag vågade för att inte korallerna skulle dö. Sen kastade den vitbröstade och fem andra firrar in handduken. Nu 3 veckor senare är alla synliga prickar borta, firrarna som klarade sej uppvisar inga som helst prick eller annan sjukdomssymtom men efter vad man läst så finns det ju tydligen kvar i systemet så länge man har firrar i det hur konstigt det nu än kan låta. Kör Uvc och Ozon fortfarande. Tror faktiskt att putsar räkor hjälper firren då den har prick inte botar den men gör livet lättare för den åtminstone mina firrar. Köpte en ny skummare så det blev lite roligare. MVI_1060.MP4
 10. Olle

  151-720 liter Mitt 600l med 140 l sump

  Men f*n va snyggt helt otroligt.
 11. Olle

  Coralbox skummare och Ozon

  Hade en Coral Box D300 Dc som jag körde med Ozon och slangen som går från pumpen till ljuddämparen vittrade sönder direkt bytte den till en siliconslang och då började det bli sprickor i ljuddämparen sen släppte den ut Ozon lukt i hela rummet trots att jag har generatorn lågt ställt. Så det är inte att rekommendera att köra Ozon i dom.
 12. Ser jätte fint ut. Men kommer du åt och skrapa sidorutorna från alger?
 13. Olle

  Röd cyano

  Kan aldrig tänka mej att dom har 12 i Kh. Då man helst inte ska ligga över 8,
 14. Olle

  rsm Mitt Rsm 130

  Pepparmints räka (Lysmata Wurdemanni) Kan fungera på glasrosor Men det är beror lite på räkan om den vill käka dom eller inte. Dom är ju olika individer dom också.
 15. Olle

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Nej nej det va bara roligt.
 16. Olle

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Hmmm. Trots namnet fantastisk fin burk.
 17. Olle

  Anemon

  Kolla länken ovan. min anemon vart som vanligt efter en vecka. Men dom vill gärna ha hyfsat bra vattenkvalitet. Så det är nog ingen fara bara att vänta.
 18. Olle

  151-720 liter Dosering pump plaering

  En bild till.
 19. Olle

  Saltvattensbeständiga slangklämmor

  http://www.jlakvarium.se/pvc/slangklamma-i-nylon-34-37mm.aspx http://www.jlakvarium.se/pvc/slangklamma-i-nylon-247-271mm.aspx Man kan ju ta dom här oxå. Men det stämde inte med 32 mm. Men dom kanske klämmer åt ändå.
 20. Olle

  Saltvattensbeständiga slangklämmor

  Sådana här använder jag. https://www.esska.se/esska_se_s/Snapp-slangklaemma-nylon-6-till-52-mm-857905000000-4320.html
 21. Har du kollat ammoniumhalten ? Edit 2a på bollen.
 22. Olle

  Triton lab Base Elementz

  Någon som har provat detta?? Besökte min lokala firre affär i dag för å köpa lite mer Balling light. Såg då att Triton Lab hade egna produkter som ersätter Balling så jag köpte det för att prova. Man tycker ju att dom som gör så många tester ska veta vilka tillsatser som behövs. Det ska blandas med 9 Liter osmosvatten/dunk utom dom två sista där båda ska blandas med 8 Liter.
 23. Olle

  Triton lab Base Elementz

  Pga. platsbrist tror ni man kan blanda i 5 Liters dunkar i stället och halvera doseringen till akvariet? eller är det kanske gjort för att lösa upp sej ordentligt som man ska ha 10 liters dunkar? Jag kan ju förstås ta halva mängden till 5 Liter.
 24. Olle

  siporax...

  Typiskt. Jag har mina 2 påsar siporax vid returröret i sumpen för jag trodde dom samla på sej mest grejer där. Bäst man flyttar dom till returpumps facket då. Dum fråga bara har du någon bra förklaring på varför det är bättre att ha dom efter filtersocka och skummare än före. Med tanke på hur fina dina burkar har sett ut så är det ju uppenbarligen så det ska vara. EDIT. Hittade svaret själv och efter att jag nu tagit upp påsarna med siporax från avrinningskammaren och såg hur mycket skit det var där och allt som kom när jag sköljde ur dom så förstår jag varför dom ska vara sist i sumpen.
 25. Jag kör med crome då finns det två pilar längst upp till höger. Den vänstra för att ångra och den högra för gör om. Tar du ångra så försvinner det.
×