Jump to content

Olle

Stödjande medlem
 • Content Count

  564
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Olle

 1. Jag köpte en Tunze Nanostreamer 6040, till mitt 50X60X50 supernöjd med den. Går att ställa in med stående våg eller i stort sätt precis som du vill ha den och även rikta flödet, och det räcker bra med en till den burken. Inte så dyr heller. Har även en Nero5 i samma burk men den hade inte behövts.
 2. Precis, för om det är fel från affären så blir det ju fel om jag ska sälja den vidare sedan. Så det finns många felfaktorer här.
 3. Då gjorde dom rätt sist jag köpte en fin Turbinaria SP. Den var köpt av en privat Persson och jag köpte den av BZ. (Jag har strukit över hans adress) Men om jag nu fraggar den och ska sälja, måste jag då skriva nytt eller ta kopia på det jag fick när jag köpte den?
 4. Tror det är pineapple sponge, har flera i min burk, bra med lite filtrerare.
 5. Nu vet ju inte jag om det är bra eller dåligt, Men så här ser det ut. https://www.degerfors.se/download/18.594fd2b416073aa95fe14ba/1519046368576/Provrapport 18005371 Utg Åtorps VV 2018-02-13.pdf
 6. Dom här grejerna har börjat dyka upp lite överallt i burken, har aldrig haft sådana förut. Någon som vet?
 7. Låt den vara, den kommer flytta sej flera gånger i början tills den hittar en plats där den tycker är bäst och det blir naturligtvis inte där du skulle vilja haft den.
 8. F*n vad tråkigt, Har själv haft alldeles för många idoler och köpt alla fodersorter som finns och innehåller svamp som dom äter i naturen. En som jag hade levde faktiskt 1,5 år sen dog den också utan att uppvisat några som helst sjukdomstecken. Tror det beror på att dom inte får i sej något näringsämne som dom behöver. Så vissa fisksorter är nog bäst att dom får stanna kvar i haven.
 9. Tackar. Den köpte jag på Biltema 129:-
 10. Postad Februari 24, 2013 · Rapportera inlägg Jag pyntar in 250 extra när vi kommer över 300 - Wiking har lovat det också - några mer som vågar sticka ut näsan/öppna skattkistan om vi går över 300 ? MVH Lasse Tycker vi ska starta om det här fina initiativet som Lasse drog i gång 2013 så jag får väl börja. När vi kommer upp till 200 medlemmar betalar jag in 200:- Någon som hänger på?
 11. Försöker läsa allt jag hittar för att förstå det här med cryptocarion men det är många teorier om just immunitet. Som i mitt fall fick jag det när jag köpte en tillsynes frisk och pigg och framför allt prickfri vitbröstad kirurg. Efter en vecka hade alla firrar drabbats och såg verkligen ut som alla skulle avlida, 5 stycken dog ganska omgående inklusive den vitbröstade. Men dom 5 som är kvar nu har blivit av med alla synliga prickar och mår hur bra som helst, kör ganska hårt med Uvc och Ozon. Tänkte då att om dom 5 kvarvarande nu är immuna mot prick så skulle jag kunna köpa en vitbröstad igen som förmodligen får ett utbrott av prick Pga. flyttstressen men att dom andra inte skulle drabbas då dom verkar immuna just nu. Själv har jag svårt att tänka mej att parasiten kan vara latent som trophont och sitta kvar på firren men faktum är ju att den vitbröstade jag köpte inte heller hade några synliga prickar. Någon som vet lite mer?
 12. Nä man vet ju inte riktigt hur prickar beter sej . Men nu kanske det är säkrare att prova när dom andra firrarna verkar immuna mot dom men men kanske i höst.
 13. Nu har det varit mest skit med allting så jag har vart nära å lägga ner. Det gick bra i början sen ville jag så gärna ha en Vitbröstad kirurg allt var stabilt i burken körde med både Uvc och Ozon. Hade även kollat in den vitbröstade i lokala firre affären 2 veckor innan jag tog hem den och den var pigg och åt bra och tillsynes helt prickfri. Efter typ en vecka började första pricken synas sen bröt det ut så samtliga firrar vart smittade Min Zanclus som är min pride and joy var så fullsketen med prick och var bergsäker på att han skulle dö. Började tok mata dom firrarna som fortfarande levde körde med vitlök ingefära sänkte salthalten så mycket jag vågade för att inte korallerna skulle dö. Sen kastade den vitbröstade och fem andra firrar in handduken. Nu 3 veckor senare är alla synliga prickar borta, firrarna som klarade sej uppvisar inga som helst prick eller annan sjukdomssymtom men efter vad man läst så finns det ju tydligen kvar i systemet så länge man har firrar i det hur konstigt det nu än kan låta. Kör Uvc och Ozon fortfarande. Tror faktiskt att putsar räkor hjälper firren då den har prick inte botar den men gör livet lättare för den åtminstone mina firrar. Köpte en ny skummare så det blev lite roligare. MVI_1060.MP4
 14. Men f*n va snyggt helt otroligt.
 15. Hade en Coral Box D300 Dc som jag körde med Ozon och slangen som går från pumpen till ljuddämparen vittrade sönder direkt bytte den till en siliconslang och då började det bli sprickor i ljuddämparen sen släppte den ut Ozon lukt i hela rummet trots att jag har generatorn lågt ställt. Så det är inte att rekommendera att köra Ozon i dom.
 16. Ser jätte fint ut. Men kommer du åt och skrapa sidorutorna från alger?
 17. Kan aldrig tänka mej att dom har 12 i Kh. Då man helst inte ska ligga över 8,
 18. Pepparmints räka (Lysmata Wurdemanni) Kan fungera på glasrosor Men det är beror lite på räkan om den vill käka dom eller inte. Dom är ju olika individer dom också.
 19. Nej nej det va bara roligt.
 20. Hmmm. Trots namnet fantastisk fin burk.
 21. Olle

  Anemon

  Kolla länken ovan. min anemon vart som vanligt efter en vecka. Men dom vill gärna ha hyfsat bra vattenkvalitet. Så det är nog ingen fara bara att vänta.
 22. http://www.jlakvarium.se/pvc/slangklamma-i-nylon-34-37mm.aspx http://www.jlakvarium.se/pvc/slangklamma-i-nylon-247-271mm.aspx Man kan ju ta dom här oxå. Men det stämde inte med 32 mm. Men dom kanske klämmer åt ändå.
×
×
 • Create New...