Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Syd

Medlem
 • Antal inlägg

  396
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  1

Anseende bland gemenskapen

19 Neutral

Om Syd

 • Födelsedag 1964-03-16

Profilinformation

 • Förnamn
  Bo
 • Stad
  Ljungby
 • Antal år inom saltvatten
  Startade -01
 • Akvarievolym
  150 lit
 • Akvarie mått
  60x50x50
 • Akvarietillverkare
  Red Sea Reefer 170
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect Razor 120 w
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 1660
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Olika koraller
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30 kg
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  ca 20 lit
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Senaste besökare till profilen

664 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Gjorde allmän städning och vattenbyte idag, såg då att det börjar komma Halimeda alger på flera ställen det känns positivt.
 2. 151-720 liter

  Tack Daniel. Där är en liten sump till dessa akvarium, där är skummare, doppvärmare och returpump inget spännande.
 3. 151-720 liter

  Hej på er det var ett tag sedan jag var aktiv här. Det kom ett husbyte med tillhörande renovering i vägen för hobbyn, men nu börjar det bli klart så tiden och sugen finns igen för ett akvarie och en lång tråkig vinter är på ingång. Det blev ett begagnat red sea 170 den här gången dels på grund av platsskäl men även för att det är träbjäklag i det här huset. Tanken med det här akvariet är att hålla det enkelt, iallafall till att börja med så får det ta form ordentligt. Kommer att ha mestadels koraller som böljar med vattenrörelsen och några enkla fiskar. Har varit här inne och läst lite då och då och hobbyn har utvecklats en del verkar det som men grunderna är desamma så det blir till att läsa in sig och sortera ut vad som kan vara intressant. Akvariet har nu varit igång en månad hos mig och det har mognat riktigt bra, såg till att flytta med stenen i vatten för att störa bakteriefloran så lite som möjligt och det verkar ha fungerat. Här är lite bilder hur det ser ut nu.
 4. Hej jag har varit ifrån hobbyn en tid och undrar om Bengt Holm Marinakvariet fortfarande är igång?
 5. Nano

  #20 Där var den ju )
 6. Nano

  #17 Tack Daniel, jag är dålig på fisknamn. Köpte den för att den var liten och färgglad, kan vara den här http://se.reeflex.net/tiere/368_Trimma_rubromaculatus.htm #18 Tack Manne, jag har inte jobbat något mer med ljuset, tänkte vänta tills någon återförsäljare släpper en led belysning som passar den här typen av akvarie. Det behövs helt klart lite blåljus för att det ska bli bättre tryck i färgerna.
 7. Nano

  Nu har det här lilla karet varit igång ca tre månader och det börjar visa sig vad som trivs, ljuset räcker inte till för att sps koraller ska visa sina färger däremot verkar lps trivas bra. Det är väl tack vare det lite för svaga ljuset som gör att man slipper de värsta algerna så man får ta det onda med det goda. Det fungerade inte att ha sten i Eheimfiltret, det blev syrebrist i karet men efter jag tog bort stenen fungerar det bra. Här kommer lite färska bilder.
 8. Lycka till med flytten David, skönt att det inte är lika kallt som förra året.
 9. Nano

  Nu är Eheim filtret monterat, det har fått gå i en hink i källaren en månad nu med fosfatremover (det är fyllt med LS och tanken är att det inte ska behöva röras på ett bra tag). Cirkulationen ser bättre ut nu. Clownerna är upplockade och det har kommit till lite nytt.
 10. Ser trevligt ut Lasse, inga tråkalger?
 11. Nano

  #6 Tack Manne får se hur det går i det här lilla karet, om belysningen räcker till och jag klarar att hålla vattenvärdena. #7 För tillfället är det bara originalfiltret som sköter cirkulationen, har gjort iordning ett Eheim professional utvändigt filter som jag fyllt med LS och håller på att kurera. Om det går är det tänkt att det ska sköta cirkulationen och öka filtreringen betydligt. #8 De två clowner som är i nu är väldigt små och är där för att få igång karet nu i början, allt innehåll är visserligen från ett och samma kar som varit igång ett tag med bra värden. Tycker det är en trevlig fisk att starta med de stökar inte till det samtidigt som det är en färgklick och de är lätta att fånga upp när jag har bestämt inriktningen. Jag har löfte från handlaren att jag får "byta in dem" #9 Tack för tipset, tog en titt idag men min värmare är för stor för att stoppa i filtret, får kanske byta till den du länkade till. #10 Det är ett paket, har bara ändrat belysningen och innehållet i filtret. #12 Det syns redan att det stänker upp på lamporna, kommer förmodligen att bygga om fästet till de lampor som sitter över den öppna ytan annars får jag inte ner rören till Eheim filtret.
 12. Nano

  Inriktningen på det här lilla karet är inte bestämd, får se hur ljuset blir. Provar med några enklare led lampor och de små koraller som är där idag slår ut fint, problemet är om ljuset blir tillräckligt bra trivs säkert algerna med och det är inget praktiskt kar att hålla rent.
 13. Nano

  Jag tänkte prova ett litet kar igen. Sålde mitt andra kar i fredags och flyttade över sand, lite sten, vatten och ett par korallbitar till det här. Utmaningen nu är att få till ett vettigt ljus och filtrering på ett så här litet kar.
 14. skönt att det gick bra, kämpig natt bara. Hur gick det med flickvännen dom brukar inte bli så imponerade av sådana här infall. Jag var och köpte ett Fluval idag och stoppade ner korallbitarna idag det känns sådär.

  Mvh/Bosse

 15. Hallå Bosse.

  Tack för i går.

  Allt har gått bra och var inkoppat och klart vid halv fyra i natt ..... Hjäsp....

  Fiskarna klarade sig fint, men kejsaren är lite blyg.

  Inga komplikationer mellan gamla och nya invånare, men Jösses vad det blev fullt.

  Har dragit igång ett litet 100L jar med separat skummare och blandat vatten för att inhysa sanden och 2-3 stenar. allt annat gick ner i mitt stora kar....men det är som sagt trångt.

  Sumpen fyllde jag med stenarna från revpelaren stående (som skivorna i en formfranska" så vattnet passerar en stor yta. Bipelletsfiltret kopplade jag in som det var. Allt verkar trivas även om allt inte slagit ut som det ska, men det brukar ta någon dag.

  Det verkar som det mesta kom med också :-)

  -Värmaren och om det var en saltmätare eller ph-mätare du pratade om missade vi nog, men annars var nog allt med :-)

  Vi får höras av sen, jag ville bara ge en liten statusrapport så länge :-)

  Hälsningar

  David