Gå till innehåll

Alexraptor's "stora" Mandarin Burk - 96 liter


Alexraptor

Rekommenderade inlägg

  • 2 veckor senare...

Kriget är över...

 

Jag vet inte hur, jag vet inte varför, men alla dinoflagellaterna har försvunnit. Går inte ens att hitta dem på stenen eller i något vrå, borta, poof i två veckor nu.

 

BigReef-2024-01-08.jpg.e2f95fee343466660eb8dc9282a5d986.jpg

 

Jag backar upp några veckor då korallerna inte mådde så tjyvens. Jag har ju doserat näring i ett tag för att bekämpa dinoflagellaterna, vilket inte har hjälpt, och till slut spred de sig över sandbädden. Trots ett mätvärde av 0 så misstänker jag att fosfatnivåerna har varit ganska höga, då tillväxten på korallerna hade saktat in, vissa hade blivit helt bruna och det fanns tecken på vävnadsdöd från bakteriella infektioner på flera av korallerna. Min röda pavona är den som har blivit mest angripen, och den mindre dotterkolonin såg ganska vissen ut, och stank död så inihelvete, när jag lyfte ut den! Beslutet fattades att göra ett stort vattenbyte på 50%, och jag körde även lite aktivt kol i några dagar efteråt.

 

Nästan omedelbart, dagen efter, så hade alla dinoflagellater bara försvunnit, och efter två veckor nu så har jag inte sett röken av dem. Min lilla gröna flakmontipora i karet har återfått sin fulla gröna prakt och infektionerna verkar ha avtagit och den tidigare nämnda dotterkolonin, luktar helt normalt nu. Gjorde ett till vattenbyte igår och kör aktivt kol igen i några dagar till.

 

Mandarinen är mindre skygg, men håller sig fortfarande undan för kameran. Min scooter hatar min systemkamera men jag lyckades ändå knäppa den här fina bilden. :)

Scooter-2024-01-08.jpg.f022ecdd4b98b1099712c124e91f4f9f.jpg

 

 

  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Dåliga nyheter: Mitt examensarbete slukar ALL min tid...

Goda nyheter: Har inte sett röken av dinoflagellater i karet på över 3 månader nu!!! 🥳

 

BigReef-2024-03-06.thumb.jpg.5ab410a5a03ca025843d6b681ae98582.jpg

 

Dock verkar det vara något lurt med doppvärmaren. Så fort jag drar igång den så dyker en massa stinkande infektioner upp på korallerna, så fort jag kopplar ur den så är allt frid och fröjd igen efter ett tag. Vet inte om det är pga den högre vattentemperaturen eller om jag har någon krypström eller elektrokemisk reaktion som stressar ut korallerna?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...