Några snäckor till kan du nog gott få i, men där har jag upplevt att eremiter gör mer nytta då dem även äter annat och är mer tåliga. I mitt kar med liknande som är bara något mindre har jag ca 15 -20 snäckor och 10 ish eremiter.
Men inget är hugget i sten. Det handlar om belastningen och hur gynsamt det är för alger som städpatrullen livnär sig på. Det kan även ändras med tiden vartefter man ändrar sitt mål med karet eller när den ofta initiala näringsboomen i uppstarten avtar.
Om ett litet tag skulle du kunna satsa på någon enklare kirurgfisk (Zebrasoma exempelvis) då dem även hjälper till och är effektiva i algbetandet.
Min erfarenhet är att salarias inte gör enorma insatser på algerna.
Tycker inte att du ska lägga på en nolla på antal sniglar. Har du en enorm utveckling av alger så kanske du under en kort kort period kommer ha tillräckligt med mat för en armé av sniglar.
Men när karet börjar stabiliseras och algtillväxten avtar kommer dina tiotals sniglar att svälta, dö, läcka näringsvärden, orsaka en alg-boom och så är du tillbaka på ruta ett igen
Jag vet att proben som används i alkatronicen får inte vara torr i mer än 5 minuter. Så med det som bakgrund finns det väl en risk att den är förbrukad.
Så mera saker inhandlat så silicon samt rör för rör dragning samt tunna för osmosvatten och en för att blanda salt och dessa är på 250l st.
Så nu står bygget still tills det börjar komma grejor.
Sedan blir det bygge så som det ser ut nu så kommer det vara igång i dec och sedan får det stå och gotta till sig.
Då ska vi se, Har själv haft 3 olika dino och klarat mig genom samtliga dock inte utan förluster. Det första som är relevant är hur rör sig dino cellerna? rör som sig platt dvs ser ut som på bilderna helatiden men rör sig eller "snurrar dem"?
Här är ett bra klipp på Ostreopsis som är den mest utmärkande p.g.a sitt rörelsemönster: https://www.youtube.com/watch?v=jbGLYb1MsIU&feature=emb_logo
Här är ett bra klipp på Amphidinium som är betydligt långsammare https://www.youtube.com/watch?v=vmapxCpiDJ8
Tycker det ser ut att kunna finnas båda baserat på bilderna men det kan vara fel. De olika behandlas på olika sätt och det är därför viktigt att identifiera vad man har. Ostreopsis exempelvis är känsliga mot UVC då de är mer frisimmande och lättare hamnar i UVC:t medan Amphidinium gärna fäster mot substrat och främst finns i sand o liknande ytor. Oftast rekommenderar man att ta bort sanden då Amphidinium är väldigt svår att bekämpa.
Många har haft bra framgång med mörkläggning i 3 dygn i samband med att man doserar näring till ÖVER 10 ppm no3 och 0.1 po4. Under mörkläggningen doserar man även konkurerande bakterier så som Dr. Tims waste away som blir en naturlig jägare och "scavanger" mot andra livsformer i liknande storlek.
Finns även "program" som visat sig fungera bra men vissa produkter får man beställa från USA eller andra länder för att kunna fullfölja:
Bara ett exempel Hoppas det hjälper