Jump to content

kaptenen

Styrelse
 • Posts

  2,004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

Everything posted by kaptenen

 1. De kan absolut döda sig själva underifrån med tiden. Det gör i princip alla koraller som växer där fotosyntesen är den mest drivande faktorn för energiintag. Ser dock inte så mörkt ut just där så kan säkert bero på andra saker. Har du kollat så att det inte är småkryp på dem huvudena? Har de huvuden som mår dåligt spottat ut brun sörja nyligen?
 2. En trött polis i detta fallet
 3. Påminner om att fylla i ort i ämnesrad eller i annons (nu vet nog många vart du bor Michael men ändå) Mvh moderatorpolis
 4. Påminner om att fylla i ort i ämnesrad eller i annons Mvh moderatorpolis
 5. Gör så att du parkopplar upp de två nya på ett eget program som härmar ditt nuvarande ljusschema. Kör sedan en acklimatiseringsperiod med dem (30 dagar borde vara lugnt - tror även det är default på dem nyare). När perioden är slut så parkopplar du upp dem med de övriga fyra du redan har på full styrka I övrigt ser karet lika grymt ut som vanligt!
 6. Flyttat till rätt underforum. Mvh Robin
 7. Jag var just nyligen med om likvärdig inte lika mycket släpp av fog som det där. Då var det inget tjafs alls utan Red sea har lovat att byta ut displayen. Lär säkert ta tid innan det dyker upp men då jag passade på att uppgradera så spelar det mindre roll. Dock är jag den ursprungliga ägaren i mitt fall. Det som kanske skulle lösa det är om den ursprungliga ägaren vill ställa upp på att föra din talan mot Red Sea eller att du cc:ar med denne i konversationen.
 8. Tack för det fortsatta stödet @tjoflöjt @Chrille @Jaemtgren Detta är mycket värdefullt för att hålla igång Saltvattensguiden.se Vill du också bli stödjande medlem? Läs mer här
 9. Nitrit har inte samma påverkan i saltvatten som söt så det är inte alltid att det märks av
 10. Har två 39w t5 lysrör med armatur + reflektorer som jag inte längre kommer behöva. Lysrören är ca 1 år. 400 kr. Finns att hämta i Täby norr om sthlm. Skickar inte då rören högst troligen går sönder i frakten.
 11. Har en AI nero 5 pump som funkar utan bekymmer. 1500 kr plus frakt annars hämtas i Täby norr om sthlm.
 12. Då jag inte hittar någon vettig plats och inte bara vill ha stylophora överallt i nya karet så säljer jag av denna fragg. Se hand för referens. Sitter på en mindre bit ls som man säkert kan trycka in i scapen eller kapa av. 300 riksdaler. Finns att hämta i Täby.
 13. Tråkig läsning! Hoppas att det mesta klarar sig. Fisk kanske inte är det mest akuta men hur mår de lägre djuren?
 14. Har du kollat nitrit så att du inte får utslag på det? Det kan störa utfallet på nitrattester. i övrigt ser det lika magiskt ut som vanligt
 15. Ja det är ganska fullt nu Förhoppningsvis klarar sig det mesta och så får de möjlighet att bre ut sig ännu mer i nästa kar!
 16. Då kommer vi till vägs ände. Karet hann bli strax 2 år. Tyvärr upptäcktes en släppande silikonfog i underkant på displayen i veckan. Med snabb respons från Red Sea ersätter dem karet med ett nytt men med en bra rabatt så lades en beställning på ett 750 XXL från företagsakvarium (tack för hjälpen Emil o Co) då jag funderat på uppgradering en tid nu. Blir en lite smått hetsig och oplanerad uppgradering men förhoppningsvis ska det gå bra. Helgen kommer definitivt bli mycket preppande av vatten och dylikt. Karet töms imorgon och fisk o koraller får klara sig i plastbackar tills nya karet tuffar in.
 17. Den eviga väntan på osmosvatten!
 18. Jag skulle inte våga använda doserpump på just fosfat. Krävs inte mkt för att det ska slå fel.
 19. Jo det finns risk att de får det lite kämpigt. Detta kan enkelt ordnas genom att ha dem i en annan balja/ akvarium under tiden
 20. KH är en av de värden som förbrukas fort när stenkoraller och annat som bygger kalksten trivs och växer. Dessutom så är det väldigt bra att ha KH hyfsat i balans för att ha stenkoraller som trivs långsiktigt. Ett KH drop på runt 2 enheter per vecka är ju inte alarmerande i sig men att höja från 6 till 7,5/8 på en gång (om det är vad du gör) kan chocka en del koraller. Så långsiktigt så skulle jag ha köpt en doserpump. Det öppnar upp för en helt annan typ av stabilitet som inte går att jämföra med manuell dosering då vi människor glömmer och hittar ursäkter för att hoppa över akvariet någon dag eller två. Men som sagt. För tillfället verkar du inte ha skyhög förbrukning men planerar du att fylla på med fler koraller eftersom så blir det än mer svårare att hålla ett bra KH värde uppe.
 21. När karet var tämligen nytt men ändå mkt korall så doserade jag 0,02 - 0,03 per dag. Testerna visade alltid nära eller låg på nollan under en lång period. Dock är det svårt att avgöra hur mycket korallerna behövde kontra hur mycket som blev uppbunden i stenen. Har inte själv stött på info tidigare om förbrukning.
 22. Om du märker att du fortsätter ha svårt att hålla upp värdena (Ca, MG, KH) så skulle jag ha gått över till ren och skär balling. Har du doserpump eller doserar manuellt?
×
×
 • Create New...