Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2015-12-08 i alla kategorier

  1. Nej blanda inte 3A och 3B utan kör separata kanaler. Har läst så många som blandat å får att slangarna slammar/kleggar ihop. Mvh Christian Skickat från min iPhone 6S
    1 poäng
  2. Denna acro har surat ett tag men helt plötsligt så började den skifta från brun till denna ca 2 dagar nu ingen höjdare bild är det ngn som kan ev namnet på den ? Mvh Ola. .
    1 poäng
  3. Fick rådet själv att köpa en Hanna Fosfat testare (HI713 Phosphate Low Range Checker) men annars så finns Salifert
    1 poäng
  4. Kanske detta kan vara till idé? 10000liter hos en privatperson i Tyskland Mvh Christian Skickat från min iPhone 6S
    1 poäng
  5. Är det de vanliga plattmaskarna. behöver du inte bli nervös. Det finns t.ex ett antal fiskar som äter dem. Släkte Halichoeres är väl de bästa och banangyltan, H. chrysus den vanligaste av dem. Även sjökockarna brukar äta dem. Mandarinfisken och Synchiropus ocellatus är de vanligaste. Man kan ofta få bort dem på kemisk väg genom att de är silikatberoende. Så håll ordning på silikatfiltret till osmosen så bör de börja minska i antal efter några veckor.
    1 poäng
  6. På Björns begäran kommer här en egenhändigt ipadkonstruerad bild :-) Hoppas den går att förstå något sånär. Kan tillägga att jag fram tills nu låtit det droppa vatten från utloppet. Nyligen ökat flödet något då No3 stigit lite den senaste tiden. Sent from my iPad using Tapatalk
    1 poäng
  7. Inte för att jag är helt säker men har jag fel lär jag väl få reda på det... Iaf, aluminium ja. Vad det tar sig för beror på. Ibland kan det vara rent giftigt, när det gäller försurning så är en hel del av den problematiken grundad i att aluminium ställer till det ordentligt om pH går under 6 eller nåt sånt. Över det så är det oftast inte nåt problem och stoppar man i första bästa sten man hittar i akvariet så är oddsen höga på att den innehåller mycket aluminium. Det där med aluminium och fosfor då. Det man brukar använda för att fälla ut fosfat är aluminiumsalter. Mest klorid eller sulfat. Då kan man få en fällning med nånting som då ofta kan hålla fred på sig och inte ställa till med nåt vidare elände. Aluminiumoxid däremot, till att börja med är det olösligt i vatten. Syror och baser kan lösa det men i stort så stannar det där det är. Det är det som är finessen med aluminium, det bildas en hinna av aluminiumoxid och sen är metallen skyddad mot vidare angrepp. Aluminiumoxid fäller inte fosfat, däremot kan de bli en adsorption, fosfat binds på ytan. Det är inte så effektivt och för att få nån slags effekt så använder man då finmalen aluminiumoxid. Så följaktligen, har man något av aluminium i ett akvarium i kontakt med vatten så kan det bli en viss binding av fosfat men knappast så effektivt så det borde göra så stor skillnad. Sen är aluminium i sig kanske inte nåt problem men det kan vara legerat med saker som inte är så kul, koppar t ex. Det kan också vara ytbehandlat med t ex krombad. Viss risk att ha aluminium i kontakt med vatten alltså, det behöver inte vara nåt problem men beroende på exakt vad det är för sort kan det ibland ställa till saker.
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...