Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/30/2019 in all areas

 1. 2 points
  Ser att ja inte bara har stenkoraller. Det finns lite annat oxå som är rätt grannt
 2. 1 point
  Exakt så, sen har man djur som betar alger. I stort sett alla djur som äter alger äter bara när algerna är mikroskopiska/begynnande på ytor som sten och glas. I ett "perfekt" kar frodas betande djur men man ser inga eller ytterst lite alger med blotta ögat. En lagom nivå kan vara 5-10 i nitrat, många har ännu lägre och under 1 och kallas då ULN system, ultra low nutrients. Att ligga över 10 behöver absolut inte betyda problem per automatik, men känsliga koraller kan börja grina.
 3. 1 point
  Hopplöst att försöka fota dagtid sommartid men en liten helbild där nästan alla invånare syns fick jag till.
 4. 1 point
  Det som händer med skumplastfilter är att det blir en bakteriekultur i det. Det kan medföra att filtret beckar ihop och till slut blir helt tätt. Bakterierna tar hand om ammonium som annars (delvis?) skulle vädras ut genom skummaren. De bildar nitrat som slutprodukt vilket ansågs som problematiskt förr. Nu är det nog lika ofta problem med för lite nitrat i vattnet och i sådana fall är skumplasten bara bra.
 5. 1 point
  Bortrest 32 grader i akvariet Tyvärr vävnadsdöd på min tabelltopp får se om den forsätter eller klarar sig. Vill inte stressa den mer så ingen klippning eller fraggning i nuläget Bild tagen uppifrån med min IPhone XR Elddvärg kejsare död Denna överlevde å ser bra ut Fått ner tempen med vanlig bordsfläkt i natt nu 28 Skickat från min iPhone med Tapatalk
 6. 1 point
  Jag ser att över 25 % av hela antalet avändare tittar igenom denna tråden även om många visningar garanterat är nyfikna som tittat mer än en gång! Tusen tack:) Denna tråd är verkligen till för alla. Oavsett om man är helt ny eller rutinerad. Jag vill gärna att vem som helst som känner att dom har något dom undrar över, vill gå in djupare i eller som vill hjälpa mig att rätta till mina tankevurpor. Ni är så hjärtligt välkomna att delta. Men jag har alla bokstavs kombinationer så lägg upp en bild, länka ett youtube klipp och försök visa vad du tänker så läsningen blir lätt, rolig och motiverad. Då blir de kul att skrolla i tråden oxå. Respiratorn är startad och docktor Jimmy tar prover och kollar att alla vattenvärden stämmer så liv frodas så orört som möjligt. Mitt projekt kommer nu övergå allt mer från rent byggande till samspelet mellan tekniken och liv. Vi ska helt enkelt bli mästare på att hålla vatten rent. Vår resa har precis börjat och för er som är helt nya så lovar jag att de är spännande när de börjar röra sig i akvariet.
 7. 1 point
  Skickat från min iPad med Tapatalk
 8. 1 point
 9. 1 point
 10. 1 point
 11. 1 point
  En rätt fin bild med lite anemoner och en grann acropora fram
 12. 1 point
 13. 1 point
 14. 1 point
 15. 1 point
 16. 1 point
 17. 1 point
 18. 1 point
  Ska försöka bli mera aktiv här. Har haft en ganska tung period där hobbyn verkligen gått på lågvarv. men känner nu att det är dax att skärpa mig. Karet har klarat det halvbra. Men jag tycker att det blir svårare och svårare att introducera nya acropora. Gämför man med en tidigare bild så har det iallafall inte gått bakåt med vissa koraller.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...