Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/07/2015 in Events

 1. 4 points
  until
  KORALLTRÄFF PÅ SJÖFARTSMUSEET AKVARIET LÖRDAG 28 NOVEMBER klockan 12.00-16.20 går höstens korallträff av stapeln. Det bjuds på föredrag, fika och en chans att byta koraller. Vi öppnar också upp bakom kulisserna i Akvariet efter föredragen och alla får chans att mingla! I samarbete med Föreningen Saltvattenguiden.se
 2. 2 points
  until
  Boka in lördagen den 8 april i kalendern! Då är det dags för vårens Korallträff på Sjöfartsmuseet Akvariet. Denna lördag kommer vi ha 4-5 st föredrag med anknytning till saltvattensakvarium och kanske någon mer programpunkt utöver det. Vi jobbar på innehållet, så all information om föredragshållare, tider och all annan information dröjer någon vecka till. Men jag tycker det ser väldigt lovande ut! Ungefärliga tider är kl 12:00 – 16:00. Den som vill boka in sig redan nu kan göra det på tel. 031-3683550, under museets öppettider. Det är föredragen i hörsalen man måste boka plats på, eftersom vi har begränsat med platser där. Korallbyte, bakom kulisserna och mingel efter föredragen behöver man inte boka plats på(ca kl 15:15-16:00). Övriga frågor kan ställas här eller mailas till david.sallstrom@kultur.goteborg.se (OBS, inte bokningar. Dessa görs enbart på telefon. Se ovan). Hoppas vi ses den 8 april! Mvh Akvariet Länk till tråden
 3. 2 points
  En sån sommar vi haft! Varför inte förlänga säsongen lite och häng med på en båttur i Lysekils skärgård. Vi är optimistiska, men vädret kan ju vara precis hur bra eller dåligt som helst denna årstiden. Så varma kläder är ändå ett måste. Flytvästar finns ombord. Samling sker i Lysekil på morgonkvisten och efter att ha stuvat båten stävar vi ut för ett heldagsäventyr. Dagens schema är att vittja hummertinor, kräftburar och experimentbackar. Några drag med trålen kan ju vara kul också. Sen kanske man kan sikta in sig på en bra holme. Jag har fått i huvudet att försöka fiska med krok för att få blågylta och vet några ställen som haft blågylta tidigare. Välkomna att anmäla dig! Några få platser finns kvar.
 4. 1 point
  Äntligen är det säsong för kalla aktiviteter! Alla är välkomna att åka ut på böljan den blå med ett gäng glada akvarister. Vädret bestämmer aktiviteter, men förhoppningsvis kan vi ta oss ut till nån härlig ö i Lysekils skärgård och leta efter havets frukter. Egen fika tas med och kläder efter väder. Fångstbackar vittjas, trål dras och håvar svingas. Hör av dig om du är intresserad!
 5. 1 point
  until
  På söndag är det dags att ge sig ut på böljan den grå och jaga havets svarta guld. SVG:s tappra gäng av kallvattensakvarister hoppar i båten och hoppas på storfångst. Vi ska inte bara dra tinor, utan även håva, kolla fångstbackar, gräva med skopa osv. En undervattenskamera ska provas och en liten trål ska dras... Så om du vill se västkusten under hummerfiskets högsäsong är det bara att anmäla sig snarast. Endast en eller två platser kvar.
 6. 1 point
  until
  För sjunde året i rad inbjuds härmed till en båttur i Lysekils skärgård med siktet inställt på att fånga djur och växter i havet. De brukar vara väldigt uppskattade av dem som följer med ut. För att du inte ska känna dig osäker vad som väntar, så träffas vi i Lysekil och stuvar båten. Det är en motorbåt på 5,5 meter och tar runt 5-7 personer som mest. Flytvästar tas gärna med, men det finns några stycken att låna. Vi åker till en lämplig ö med tanke på väder och framför allt vind och lastar ur alla håvar och spänner. Sen har vi det trevligt och försöker fånga några av skageraks spännande djur. Fika tas med av deltagarna. Solen skiner förhoppningsvis och Bohuslän visar sitt vackraste ansikte. När vi är nöjda åker vi iväg och drar upp några kräftburar från ca 50 meters djup som jag hoppas att jag hunnit "sjösätta" innan. Har vi tur kan det finnas både kräftor och annat spännande. Naturligtvis vittjar vi även mina fångstbackar. Klockslaget är inte helt spikat ännu. Visst låter detta kul? Det enda du behöver ta med är lämpliga kläder, fika och ett glatt humör! Anmäl gärna till mig via PM.
 7. 1 point
  KORALLTRÄFF PÅ SJÖFARTSMUSEET AKVARIET Välkomna till höstens korallträff på Sjöfartsmuseet Akvariet 26 november. Vi bjuder på föredrag, korallquiz, fika och en tur bakom kulisserna. Det finns även tid till korallbyte efter föredragen. I samarbete med Föreningen Saltvattensguiden.se Program i Hörsalen 12:00 – 15:15 JONAS MELANDER MITT VÄSTKUSTAKVARIUM Kallvattensakvarier ställer lite andra krav än vad de tropiska kusinerna gör. Det är en härlig utmaning att få en svensk biotop att fungera i sitt hem. Detta föredrag kommer att handla om Jonas tidigare och nuvarande kallvattensakvarium, där det bland annat bor trollhummer, tejstefisk och tångsnärta. Jonas är en kallvattensentusiast som gärna stoppar ner bägge armarna ner till armhål- orna i sitt inhemska akvarium. Till vardags jobbar Jonas som rörkonstruktör på en konsultfirma. JONAS ROMAN ALKANITET OCH KH - TEORI OCH MÄTMETODER kH är en av de parametrar vars stabilitet är särskilt viktig för koraller. Med inspiration från diskussioner kring automatisk mätning av kar-bonathårdhet har Jonas laborerat med olika metoder för att mäta kH. Här får vi en kort presentation av resultaten samt en förklaring till begreppet kH. Jonas jobbar som kirurg. En stor del av sin fritid ägnar han åt att experimentera med sitt välskötta korallrevsakvarium samt förkovra sig inom marin kemi och biologi. Jonas akvarium var månadens akvarium i Advanced Aquarist juni 2015. FIKAPAUS med kaffe, te & macka. I sam- arbete med Föreningen Saltvattensguiden.se Under pausen kan man även ta en tur i vår utställning Bläckfisken – Havsmonster och superhjälte. DAVID SÄLLSTRÖM AKVARIETS STÖRSTA KORALLREVSAKVARIUM Våren 2014 städades ett av Akvariets stora gamla akvarier ur för att starta upp ett nytt och större korallrevsakvarium. Vi tar hjälp av bilder för att följa akvariets utveckling sedan dess och får en genomgång i hur man kan sköta om ett saltvattensakvarium på över 10 000 liter. David jobbar som marinbiolog på Sjöfarts- museet Akvariet. KORALLQUIZ! Vem blir 2016 års korallquiz-mästare? Vi testar våra kunskaper om marina djurgrupper och andra spännande fenomen i havet. I AKVARIET 15:15 – 16:15 KORALLBYTE, MINGEL & BAKOM KULISSERNA I AKVARIET Byt koraller, titta in bakom kulisserna, ta en tur i utställningen och mingla med akvarister och föredragshållare. Akvariets personal finns på plats för att visa er runt och svara på frågor. Plats till föredragen måste förbokas på 031-3683550 under museets öppettider. Korallbyte, mingel och bakom kulisserna behöver inte bokas. ENTRÉ: Årsbiljett 40 kr. Fri entré för dig som är under 25 år. FÖR MER INFORMATION: david.sallstrom@kultur.goteborg.se Korallträff 26 nov 2016, Sjöfartsmuseet Akvariet.pdf
 8. 1 point
  until
  Vi startar i Lysekil tidigt på förmiddagen för att hinna med allt vi vill göra. Så ta med dig en håv och spann eller inget alls. Alla är välkomna som vill se vuxna gubbar stå med näsan i vattnet... Det räcker att du har en liten längtan att kanske nån gång i framtiden starta ett litet kallt nano. Anmäl dig mer än gärna via pm till mig.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...