Jump to content

Slanten

Stödjande medlem
 • Posts

  2,676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Everything posted by Slanten

 1. Trevlig video som vanligt! Om du inte vill blöta ner händerna har bla Eheim en skrapare med skaft (58cm som längst) som faktiskt är riktigt bra. Speciellt i kalla akvarier där man inte vill förfrysa sig... EHEIM rapid Cleaner - Handle with Blade Cleaner (aquaristikshop.com)
 2. En bubbla kan man få bort genom att sticka hål med en knappnål och med lite, lite skicklighet pressa ut luften.
 3. Gillade din dramatiska intro till videon! Kan nog bli en klassiker, som vi kommer minnas länge.
 4. Detta är bland det intressantaste jag läst här på länge! Ska bli riktigt spännande att se resultatet från ditt akvarium och bakterietillsatserna. Undrar om tillverkaren av Microbe-lift är nervösa nu...
 5. Jag hade rekommenderat att staga upp även sidorna för säkerhets skull.
 6. Jag läste nånstans att de klarar -13C utan problem, så de övervintrar lätt även över vattenytan. Har inte lyckats hitta livslängden, men gissar på runt 5 år för de största individerna.
 7. Kul med en kall film! Även jag har haft stora problem med strandsnäckor, men märkt att det funkat bättre om man har tång i akvariet.
 8. Bara att testa. Skummaren ger dock inget skum i sötvatten.
 9. Det är nog ingen större skillnad mot all annan silicagel, så testa du. Skiftar den färg när den blivit fuktig? I så fall är det ju lätt att se om du har lyckats.
 10. Det där var ett väldigt snyggt akvarium! Förstår lockelsen! Om du bygger får du gärna länka till en byggtråd, för detta vill jag följa. @mikoto visade en video på uppbyggnaden av ett liknande akvarium. Han kanske kan länka dit igen, jag hittar inte det klippet. Jag föreslår att du sätter två så kallade streamers i dubbelbotten så får du ner storleken. Dessa är kontrollerbara så du kan få lite lugnare flöde om du vill. Maxflödet är 16.000 l/h. https://m.fish-street.com/coral-box-quiet-pump-plus-new-wavemaker QPS
 11. Väldigt bra genomgång. Du får brodera ut hur mycket du vill, så länge det håller denna kvaliteten! Självklart vill vi ha mer om kameraval, inställningar osv! Jag är grymt missnöjd med min nuvarande kamera som påstås klara 4K, men vid minsta rörelse blir upplsösningen så dålig. Ställer in slutartiden på 2 gånger fps. Alltså slutartid på 100 vid 50 fps. (Hittat på nätet. Sånt kan inte jag, hehe) Även färgerna är kass till och med i molnigt dagsljus. Så en bättre kamera står högt på inköpslistan.
 12. Den gyllene regeln i vår hobby är tålamod. Mitt råd är att lyssna på Stigigemla, vår mest erfarne medlem på forumet, och slutför metoden. Om karet inte är cyklat efter utsatt tid får du börja fundera hur det ska lösas då.
 13. Tog det 2 dagar att rendera 4K?? Oj oj Det hade varit väldigt intressant att få en lektion i filmning i nästa avsnitt!
 14. Kan du inte rösta bort regeringen?
 15. Lossnade limmet från stenen eller glasskivan? Limmade du torr sten och glas? Du kanske kan testa snabblim i gel-form.
 16. När jag har matvägrande eller nya fiskar tar jag en blomsterpinne och sätter en bit räka på spetsen. Sen viftar man med den framför näsan på matvägraren. Det krävs tålamod och ofta tar andra fiskar maten.
 17. En sån ljus framtid du målar upp! Ropen skalla, kallvatten till alla. hehe Havsnejlikor rör sig förvånansvärt fort när de väl bestämt sig för att flytta på sig. Hade varit kul att fånga på timelapse. 230 volt är inte att leka med. Vi kunde ju förlorat en ledande kallvattensakvarist...
 18. En sån fantastisk firre! Hon visste vem som bestämde på revet!
 19. Nja, är nog mest intresserad av BTN... Men tack ändå!
 20. Jag gillar detta akvariet! Snygg bakgrund som smälter ihop med stenarna på botten. Väldigt trevligt. Kanske några skärsnultror hade varit trevligt? De är ju lite känsligare för magparasiter, men har ju vackra färger. Fast stensnultror är faktiskt roliga fiskar som tål nästan allt, så ett helt stim hade gjort sig bra. Gött att det är så lättskött och med dina funderingar blir det kanske en riktig fullträff. Har du sagt A måste du säga B. Vad är det för kamera? Det blev riktigt fina och klara bilder!
 21. Verkligen häftigt akvarium! Du är inte rädd att det ska skvalpa ut vatten när du sätter in en streamer?
 22. Måste bara inflika nått alla tänker på, men inte vågar säga: Mer Bilder! Blir halvt tokig av att läsa alla fantastiska namn på platser och beskrivningar över äventyr... Kul att ni delar med er!
 23. Han var en superpedagogisk amerikan! Bra video. Han hann inte få med riktigt alla formler som påverkar, men man får en bra förståelse för hur flödet påverkas av rördesignen.
 24. Slanten

  Re-export!

  Som kund ska du kräva intyg tycker jag. Det finns ju blanketter att hämta på jordbruksverket.se https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/harstamningsintyg-for-b-c-och-d-listade-cites-djur.html Du kan ju skriva ut några blanketter som butiken får fylla i. Du kan ju ringa till de butiker du ämnar besöka och höra hur de brukar göra, samt fråga om de skickar med lagstadgad dokumentation vid inköp. I och med att du har egen näringsverksamhet är det extra viktigt att du kan dokumentera hela kedjan.
×
×
 • Create New...