Gå till innehåll

mikaelglad

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    234
  • Gick med

  • Senaste besök

Om mikaelglad

Profilinformation

  • Förnamn
    Markus
  • Stad
    Jönköping
  • Stödjande medlem t.o.m
    08-05-2024
  • Akvarievolym
    400 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

mikaelglad's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Vad kan detta vara värt i ett paket? Allt är 10 år gammalt drygt. Testat i år för att se så det fungerar. Förutom det på bilderna finna en hink med salt 80% kvar. 100 kilo torr LS och en massa mer. Det gick inte lägga till fler bilder så fråga om du är intresserad eller om du vill veta mer. Mvh Markus
  2. ok så då blir det bra med 20 mm. härligt. Då ska jag bara fixa grejerna så får vi se hur det blir.
  3. Jag funderar på att dra ett hål i baksidan på akvariet i boxen så slipper jag krånglet i botten. är bara fundersam till om det kommer passa skulle behöva veta måtten på alla delar innan bara. jag har bara 7,5 cm att gå på bakom akvariet. och vill inte att rören ska synas där bakom.
  4. Det är därför jag ska ha ett rör till. Just för att risken finns att det blir problem med ett rör. Jag kan inte sänka nivån i akvariet. Jag har problemet med att nivån går upp och ner lite i akvariet vilket gör att om allt fungerar som det ska så kan inte sumpen fylla akvariet problemet blir att eftersom nivån i akvariet pendlar så gör det att nivån i sumpfacket gör det med. Det va det som va problemet från början jag trodde det behövdes mer vatten i sumpen. Jag fyllde på mer vatten just av den anledningen det slutade med vatten på golvet. jag ska borra det förutsatt att inte det ställer till problem vet inte hur nära det andra hålet jag kan borra och det är inte mycket plats i boxen att borra i.
  5. Sidan är inget alternativ då det nivån ligger 2 cm under överkant. så det blir att borra i botten det som sitter nu är 32 mm. Jag har strypt det så att det går tyst problemet är bara att det är väldigt känsligt. Jag gjorde bort mig igår kollade i sumpen om det behövde fyllas på vatten det gjorde det så jag fyllde på 10liter. Problemet va att vatten nivån i karet va hög så vattnet rann över när det väl blev kom upp i karet. Så jag hade velat ha ett litet räddningsrör som sväljer vattnet när vatten nivån stiger det blir ju inte mycket vatten som vattnet stiger med så 12 mm borde räcka, men hittar bara 16 mm genomföring. Ja vill ha så liten som möjligt då det ska få plats i boxen.
  6. Jag har ett akvarium som är borrat för ett rör sedan tidigare. jag är dock rädd att jag ska få problem om det sätter sig något i röret så jag funderar på att borra dit ett 12 mm räddningsrör. Problemet är att det är inte mycket plats till det. hur nära vågar man borra?räcker det med 2 cm mellan? det är i en ytavrinningsbox det ska borras i botten.
  7. Jag hittade denna led list: http://www.ledgiganten.se/review/product/list/id/2822/category/10/ Är det något som skulle gå att använda som belysning till ett akvarium? eller finns det något liknande som går att använda? tänkte om man limmar det på en plexiskiva eller något? Målet är acropora?
  8. Jag tänkte åka till gbg på lördag åker från Ljungby över Halmstad. ska till Marinakvariet och Biotedmarine men kan tänka mig att åka till andra butiker med om ni vill. Det skulle va kul att ha någon att dela redsan med.kan plocka folk på vägen upp. Hör av er vid intresse.
  9. Jag har börjat fastna för dessa koraller men det lilla jag har läst om dom så är dom tydligen väldigt svåra. Men hur svåra är dom e det specialmat som gäller eller e dom omöjliga i akvarium under längre tid? Berätta gärna om era erfarenheter och skicka gärna länkar. Någon som vet va dom ligger på i pris?
  10. Som rubriken lyder söker jag rotiferer akut. Jag bor i ljungby och kan tänka mig att åka en liten bit. Om ni har hör gärna av er. MVH/Markus Det är Bosse SYD på guiden som vill ha till sina sjöhästyngel dom klarar sig inte på Artemia. Moderator's upplysning: Hänvisar till Köp & Sälj.
  11. Kör den i saltvatten i en tunna/hink med skummare om du har möjlighet. kör så någon månad. stoppa gärna något i hinken som lite sand eller en annan levande sten så du får igånt lite bakterier i hinken.
  12. Kanon snyggt...du verkar kunna det där med akvarium bosse
  13. Det bästa du kan göra det är att köra det i en reaktor. Mät utvattnet när det kommer ut vatten med fosfat i så är det förbrukat. går inte gå efter några tider.
  14. Det samma hoppas det går bra för dig. e inte det minsta avis på att du åker.
×
×
  • Skapa Ny...